Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak oslavit 15. narozeniny?

Od: kdovikdo odpovědí: 15 změna:
Dobrý den a ahojky všem, chtěla bych se zeptat jak jste slavili 15! Já nevím ale oatnact mi bude za chvilku arozhodli jsme se s kamarádem a kamarádkou že to oslavíme společně, jenže nevíme co tam budeme dělat bude nás tam cca 25-30, budeme sami na chatě samozřejmě mix holky kluci. Ovšem nevím ale kamarádka tam chce vzít chlast, v životě jsem nepila, uznávám občas sem si dala lok nějakého alkoholu ale to bylo vse. Většina holek a kluků že třídy už pijí hodně, mají různé zážitky a tváří se na mě divné když já nemám žádnou, ovšem pít se muze až od 18, a tak bych se chtěla zeptat jestli je alkohol dobrý nápad? Předem děkuji za odpověď

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

oslavenec
hodnocení

11x

Takovou velkou oslavu si nechte na pozdější dobu.

Neslyšela jsem o tom, že by se v 15 letech pořádala tak velká akce o 30 lidech.

To je akorát o problémy, to se nedá uhlídat.

Kdo by půjčil - přenechal chatu nedospělým, a oslava bez dozoru dospělých je také moc, moc divné.

Někdo přinese alkohol, někdo drogy, cigarety a může to skončit např. zničením chaty, tragédií, úrazem, znásilněním, příjezdem policie.

Není potřeba řešit 15 let tak velkou akcí, stačí doma v bytě a jenom pár nejlepších známých. Nenech se do ničeho natlačit, co nechceš.

Je potřeba vše řešit tak, aby o všem věděli všechny rodiče. Nelze tajit a neříkat pravdu.

Potom si myslím, že většina rodičů je rozumných a akce nemá naději na úspěch. Předpoklad je, to budou spolužáci ve stejném věku.

Když se jede na lyžák, tak u studentů musí být dozor, zajištěná lékařská péče, kdo má vše na starosti zodpovídá za zdraví i životy. A tady nic? Kdo bude mít odpovědnost?

iz*
hodnocení

7x

Ne, alkohol není dobrý nápad. A tím, kdo by se "mohl tvářit divně", bys měla být ty.

hodnocení

4x

Moje dcera jednou přijela ze střední školy v Olomouci a naštěstí, hned ve dveřích hlásila průšvih jak stodola. Podmínečně vyloučená. Měli, celá třída na internátě, zaracha a když je pustili, nakoupili alkohol a šli do parku oslavit troje narozeniny. Když se vrátili, začala jedna dívka kolabovat. Někdo měl dost rozumu, že zavolal vychovatelku a ta volala sanitku. Dívku odvezli a v nemocnici měli co dělat, aby ji vzkřísili. Ona pila s dívkami víno a ke klukům chodila na rum. A neznala míru. A s jedním chlapcem také byl nějaký zdravotní problém. *alene* Dcera už je dvojnásobnou babičkou, je to už víc jak 35 let, ale dodnes mi naskočí husí kůže, jen si na to vzpomenu. Dnes je jiná doba, vím, ale je stále potřeba s alkoholem zacházet velice opatrně. Nejen s alkoholem.

Tobě, Kdovíkdo, přeji krásné narozeniny, ať je s kamarády oslavíš se smíchem, muzikou a spoustou srandy, bez průšvihů. Už jsi velká, máš občanku. Není to jen výsada, ale i zodpovědnost.

tepero
hodnocení

4x

Jsou to tvoje oslavy, tak jestli máš odvahu, tak sama rozhodni, co se tam bude dít. Ptáš se, jestli je alkohol dobrý nápad. Ale proč se na to ptáš, když sama víš, že to dobrý nápad není. Myslíš jako,že ti řada lidí tady napíše..ano je to dobrý nápad. Můžeš si to přece oslavit jen s kamarádkou a kamarádem, jak píšeš v úvodu. Navíc píšeš,že ostatní se na tebe divně tváří, že nemáš žádné zkušenosti s alkoholem. K čemu tedy oslava s 30 namachrovanými puberťáky, mezi které nezapadneš a oslavu si neužiješ .

hodnocení

3x

Zdravím. Alkohol není dobrý nápad, nebudete schopni ohlídat kdo kolik vypije a bude na malér zaděláno. A na bordel třeba také. Pokud chcete hromadnou oslavu, pak si naplánujte nějakou jinou akci, než popíjení na chatě. Tam nevěřím, že by zůstalo jen u přípitku a jedné sklenky. Rozmyslete si to..

navhod
hodnocení

2x
Dobrý den, myslim si že všichni tady měli zkušenosti s alkoholem taky kolem těch 15 let.. Ne že bych chtěl navádět aby jste pili, ale pokud máš trochu rozum a umíš se ovládat tak si myslím že by to neměl být problém. Ale 30 puberťáků kteří se hecují a jediný cíl je opít se tak to nedopadne dobře. Při tolika lidech počitej s tím že tam bude po akci dost bordel, něco rozbitého a nedej bože něco ukradeného.. Být vámi, jdu max do 10 těch trochu rozumějších spolužáků..

hodnocení

1x
Taky sme za mlada oslavovali hlavně bacha na fotky dnes ma každej jouda mobil a neodolatelnou touhu se hned se všim chlubit na netu tak at nemáš zbytečnou ostudu
Jinak je jen na tobě jak to vše oslavíš
Kapka alkohoholu ještě nikdy nikoho nezabila
Pamatuj pít ho nemusíš a to že zústaneš střízlivá neni žádná ostuda a kdo tvrdí opak je v..l

hodnocení

1x

Neteře i synovci slaví věk 14-17 let tak, že s kamarády jdou na kino nebo na bowling. Nemají důvod se nějak opíjet...alkohol je hloupost a zvláště mladším lidem (ve vývinu - do 20, ale i 24 let) alkohol škodí násobně víc než dospělým.

Pusť si tento film, je ze života a hodně lidí takovou zkušenost opravdu má. Jedni se opijí k otravě, jedni se opijí a je jim jenom špatně... no a v každém případě si to celé někdo odskáče.

ddd
hodnocení

0x

Když chceš mít v 15 průšvih a milou vzpomínku na to, tak do toho jdi , ale po hlavě! *zed* Líp se to pamatuje a říká: Proč jsem byl v 15 tak blb.j. *modla* *pivo*A ty to maminko vidíš. A nezapomeň- v 15 jsi už za to zodpovědnej.

jezevec*
hodnocení

0x

Hele, já budu asi víc tolerantní a víc free, než ostatní rádcové, ale je to proto, že si dokážu uvědomit, co jsme ve tvém věku dělali my...
TAKŽE: Alkohol, pokud už to musí být, tak ano, ALE MAXIMÁLNĚ JEDNA SKLENKA SEKTU NA OSOBU na přípitek. Ono nejde o to, že by to někoho z vás zabilo. Ale po druhý sklence už nedokážeš odolat třetí a čtvrtý a pátý... a najednou se probudíš vedle nějakýho kluka, kterýho ani neznáš, on se usmívá a ty si nějak nemůžeš vzpomenout, co se stalo...

Čili navzdory všem mravokárcům chápu potřebu dát si sklenku, ale zajisti všechno tak, aby měl každý OPRAVDU jen jednu a žádný jiný chlast nebyl v dosahu. Jinak si na mě vzpomeneš, to mi věř...

narozky
hodnocení

0x

Pokud chceš strávit půl dne úklidem po ožralé partě 30 lidí, tak do toho jdi. NIKDY nedáš chatu do původního stavu, vždy bude průšvih.

Co tak si zvolit partu 4 - 10 kamarádů, objednat bowling, k tomu si dát něco na zub. Jistě se pobavíš více než s alkoholem. Někde bokem si dejte jednu sklenku (JEDNU), nebyli jsme jiní.

luke*
hodnocení

0x

Já moralisty možná nepotěším, ale podobnou oslavu jsem měl i já, mobily byly ale žádné smartfouny, o to víc se pilo a dělalo hovadiny. Že chata utrpí nějaký šrám je jasný, ale upozornil bych na to, že to co ti uteče v tomhle mládí řekněme počátku střední školy už prostě zažívat nebudeš. Nečekej že až ti bude 30 a budeš dělat oslavu pro tolik lidí na chatě, stane se vůbec něco opravdu zapamatovatelného. Řiď se heslem že žiješ jen jednou. Ikdyby jsi se ožrala do němoty, i to bude tvůj zážitek spjatý s oslavou. Pořád vidím lépe vzpomínku ,,Tyjo na svý oslavě 15tin jsem se opila, vyspala se s Jirkou který v té době chodil s Míšou a nechala si od Patrika píchnout ret,, než ,,hráli jsme vadí nevadí s kámoškama a Jana se přiznala že už se líbala,,

Prostě jdi do toho, neboj se, odvaž se, někdy k těm špatným zkušenostem přijít musíš a je lepší dřív než později. Nezkušené mouly nemá nikdo rád (jo, budou se na tebe dívat divně dál).

tepero

Nemyslím si, že když se někdo jako 15-ti dítě neožere a leze po zemi jako prase a nevyspí se s Jirkou, který zároveň chodí s Míšou, že ve třiceti něčeho lituje nebo že o něco vyjímečného přišlo. A taky, když je někdo nezkušený,neznamená,že je to hned moula, kterého nemá nikdo rád..Moula je spíše ten, který se se svým hovnem povyšuje nad toho druhého.

hodnocení

0x

Kromě výše uvedených možností průšvihů vašich bych jen upozornila na možnost další - a to případného maléru rodičů - "kdyby něco". Ono už jen případné podání vysvětlení na PČR a následné jednání s referentkami OSPOD stačí znepříjemnit život jim i vám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]