Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Prosím o radu - můžu si udělat živnostenské oprávnění, když jsem byl ve výkonu trestu a tím pádem mám záznam v RT? Musí být všeobecná bezúhonnost nebo jen nemohu podnikat v oboru např finančnictví, z kterého plynula ta trestná činnost (podvod)... děkuji za radu
Z. č. 455/1991 Sb. živnostenský zákon
§ 6 Všeobecné podmínky provozování živnosti
(2) Za bezúhonnou se pro účely tohoto zákona nepovažuje osoba, která byla pravomocně odsouzena pro trestný čin spáchaný úmyslně, jestliže byl tento trestný čin spáchán v souvislosti s podnikáním, anebo s předmětem podnikání, o který žádá nebo který ohlašuje, pokud se na ni nehledí, jako by nebyla odsouzena.
Možná napíši kravinu,potom se omlouvám. Já za mlada také zlobil a když jsem chtěl živnosťák,narazil jsem na "bezúhonnost". Paní na úřadě jsem ukázal články typu "5x soudně trestaný podnikatel",které tenkrát byly často v novinách. Potom jsem po ní chtěl přesnou definici bezúhonnosti,opřenou o nějaký paragraf. Nenašla nic,živnost jsem dostal. Tenkrát snad platilo,že o bezúhonnosti se mluvilo,ale právně neexistovala,samozřejmě kromě zbrojáků,práce u policie a podobně. Píši o roce 97,nevím,jak je to teď. Od té doby jsem se o to nezajímal...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.