Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proplácí pojišťovna brýle?

Od: h4ever® odpovědí: 12 změna:

Proplatí pojišťovna skla do brýlí v plném rozsahu?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Podle z. č. 48/1997 Sb.o veřejném zdravotním pojištění hradí pojišťovna dospělým 1x za tři roky plně skla v základním provedení a obroučky v hodnotě 150,- Kč, čočky pak i při změně korekce oka.

Pacient si připlácí na jakýkoli nadstandard - což jsou třeba i rámečky, do kterých skla pasují. Ony se totiž některá s každými nesnášejí - a za 150,- Kč jsem je ještě nepotkala.

hodnocení

2x
Vykašlete se na nějaké směšné proplacení pojišťovnou a kupte si normální brýle na Zennioptical.com
Mají řádově jiné ceny než u nás a bude to levnější i než když vám u nás něco dá pojišťovna.

Souhlas, nikde jinde už brýle nekupuju.

cicky
hodnocení

2x

Ano, záleží však na zákazníkovi, zda si přeje zdravotní pomůcku nebo módní doplněk.

ladinpraha*
hodnocení

1x

Ano. Jednou za 3 roky. Nikdy jsem za skla v základním provedení nic neplatil. Na obruby pojišťovna přispívá 150,-Kč a optiky je mají i do této ceny v nabídce. Většina z nás se s nimi nespokojí a tak si prostě připlatíme. Já se vždycky vešel do nějakých 1.400,-Kč.

hodnocení

0x

Neproplácí, bohužel.

prispevky.cz/...

hodnocení

0x
Ne, neproplácí. Dostanete ale od lékaře předpis a nějakou malou část z celkové ceny zaplacenou mít budete.

hodnocení

0x

V optice jsem předložil poukaz od očařky s dodatkem, že chci brýle komplet na pokladnu. Asi za týden jsem si je vyzvedl a nic neplatil. Bylo to tedy 2014, tak nevím jestli se to nezměnilo. Samozřejmě mi očařka i optika nabízela nejprve brýle za 700 a více, a samozřejmě že jsem si nemohl vybírat.

hodnocení

0x

V pátek jsem si byla vyzvednout brýle k počítači, které mi napsala oční lékařka. Do mých obrouček vsadili skla s nějakou antireflexní úpravou a zaplatila jsem necelých 500kč, Bez té antireflexní vrstvy by byly o 200kč levnější. ;) Mám porušenou osu, prý se tomu říká cilindr, tak se mi nehodí hotové brýle, jak někdo doporučuje.

Zennioptical.com má brýle včetně skel už od 7usd + 10usd doprava. Celkem tedy cca 400,-kc
Můžete si ale vybrat z několika stovek rámečků, skla standardně jsou tvrzené a mají antireflexní vrstvu. Dodání cca 14-20 dní.
A samozřejmě udělají brýle přesně podle předpisu, který vám napíše očař.

*sok* waw! To jsou věci! Děkuji vám. *palec*

jurajjuraj*
hodnocení

0x

ono asi taky bude zalezet na zdravotni pojistovne, u nasi prispivaji myslim jednou za 3 roky 300,- na skla, ale stejne vetsina lidi ma jeste nejake jine problemy s ocima takze se davaji ruzne upravovane skla a ty jsou drazsi, u ramecku to uz zalezi kdo si co vybere, urcite se daji poridit komplet bryle za par drobnych a znam lidi co dali i pres deset tisic

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]