Nejste přihlášen/a.
Prosím poradíte někdo dobrý přípravek na klouby? Chceme koupit babičce výrobek Kamzík. Máte s ním nebo s obdobným někdo zkušenost? Děkujeme za odpovědi.
S bolavým kloubem mám poměrně čerstvou zkušenost. Byly chvíle, kdy jsem nemohla chodit téměř vůbec. I když se už v minulosti objevily jakési náznaky problému, nebrala jsem z přípravků na klouby nic. Kamarád zdravotník mě před těmito pilulkami varoval, že vůbec nepomohou, že chrupavku už neobnoví nikdy nic. Prostě jen vydané peníze za jakousi marnou naději.
Dostala jsem se na rehabilitace a začala cvičit. Mnoho času trávím v bazénu a na rotopedu. A chodím. Na krátké vzdálenosti už i bez francouzských holí, na delší vzdálenost si beru jednu jako pojistku. Rehabilitační pracovnice se mě ptala, jestli chci nějaké Kamzíky a podobné užívat. Řekla jsem jí to, co uvádím výše. Souhlasila s malou výhradou. Prý tak po třech měsících pravidelného užívání některého z přípravků může být drobné zlepšení znát.
Budu se zájmem sledovat názory a hlavně zkušenosti ostatních. Vám radím, abyste babičce místo přípravků koupili permanentku do bazénu a jednoduchý rotoped.
No právě! A o tom to je. Jakože projde a vytvoří novou chrupavku v koleni? Navíc, nikde jinde, jen v pravém, bolavém, koleni. "Víra tvá tě uzdraví". Navíc, když to tolik stálo!
Já bych to tak nezlehčovala. Žaludek není jen vakem plným kyseliny, přes kterou se nic nedostane. To bychom asi umřeli na podvýživu, ne? M.
A jak se tedy ten kolagen dostane do kloubů jako chrupavka? Co v přípravku způsobí, že se chrupavka vytvoří v dolních končetinách? A že za to nikdo nedostal nobelovku, protože mohli zrušit umělé náhrady kloubů.
Dobrý den, Kamzík nebo Klokan (má být lepší) - ovšem, jsou to jen potravinové doplňky, tak neléčí. Zdravím!
P.S. Klokana zobu, neublížil a stále ještě chodím .
Ještě jednou - tyto přípravky neléčí již vzniklé potíže (nejsou to léky), ale mají doplnit stravu a působit preventivně (i když moji příbuzné Klokan pomohl zbavit se bolestí ramene).
Mám artrózu a naštěstí i stejně rozumné lékaře jako @Bimbam > i mne před podobnými přípravky varují. Pomáhá mi rehabilitace (magnety, ultrazvuk), cvičení a plavání, k doplňkům stravy nemám důvěru.
Poradila bych předplatit babičce rehabilitační cvičení a/nebo permanentku do bazénu.
@Magdon > potvrzujete, co tu stále opakuji:
Co pomáhá jednomu, nemusí pomoci druhému, někdy to může i uškodit. Artróza je "opotřebování kloubů". Záleží na tom, do jaké míry. Někomu ultrazvuk a/nebo magnetoterapie pomohou, jinému ne.
Ale rehabilitační cvičení by mělo nebo mohlo do určité míry pomoci všem. Někomu tak, že se rozsah pohybu kloubů dále nesnižuje, jinému se může podařit rozsah pohybu "vrátit" téměř na původní úroveň. I zde záleží na tom, jak brzy/pozdě s tím člověk začne.
Před podobnými potravinovými doplňky mě varovali a vlastně stále varují revmatolog, ortoped a fyzioterapeut. Líbí se mi zdůvodnění: Kdyby byly funkční, tak jsou zařazeny mezi léky a ne mezi potravinové doplňky. Ale zase: "Víra tvá tě uzdraví." Když to nepomůže, neuškodí. Ale zeptejte se jí, třeba to vůbec nechce, protože si myslí totéž co já nebo naopak, potěšíte ji.
Používám občas Condrosulf a kupuju ho když je v akci, koupím celoměsíční kůru. Opakovaně mi pomohl i některým členům rodiny. No a k tomu pohyb.
Měl jsem značné potíže s koleny (artróza, pak i menisky v obou kolenou). Užíval jsem některé přípravky, ale nic moc. Pomohla mě léčitelka, která mě opravdu doslova postavila na nohy. Byly chvíle, že jsem i těžko nastoupil do MHD. Jméno neuvádím, ale zde jsou její webové stránky a tam se vše dozvíte i kontakt na ní. Užíval jsem čaj, který mě "udělala na míru"(občas ho užívám, abych tělu ulevil) a vždy i později, když jsem potřeboval, tak mi pomohla. Potom jsem si koupil i toho Kamzíka. Nyní se cítím daleko lépe. Stoprocentní už to nebude, ale i tak jsem spokojen.
Colafit-pěnové kostičky ,moje maminka to bere dlouhodobě a díky němu prý v rámci možností lépe chodí.
Když jsem byl v nemocnici s meniskem, ošetřující lékař mě při propuštění varoval před přípravky jako je Colafit, Condrosulf apod., abych zbytečně nevyhazoval peníze, že to je pouze marketingový tah prodejců (neubíží, ani nepomůže), aby výrobci z lidí vytáhli nějaké peníze, tak jsem na něj dal a zařídil jsem se podle toho.
Něco z bylinkopedie.cz
Při bolestech kloubů vsaďte na jalovec
Ať již máte jalovec ve své zahrádce, nebo si jeho plody, tzv. jalovčinky, opatříte jinde, stačí naložit 2 hrsti jalovčinek do litru vodky (nebo jiného tvrdého alkoholu). Necháte stát asi 14 dní, občas protřepete. Potom přecedíte a masírujete bolavé klouby. Prý to pomáhá i na studené nohy, které po masáži oblečete do teplých vlněných ponožek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.