Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedokazu si najit cestu k diteti

Od: tana4 odpovědí: 18 změna:
Dobry den, trapi me jedna vec, je mi 18. Nedavno se nam v rodine narodilo dite. S matkou ditete jsem si od seznameni moc nesedla. Ale ted jak se narodilo to dite tak nemam rada ani jeho. Nechci ho videt, vidat se s nima. Mam pocit jak kdyby na me sli matersky pudy a nenavidela nekoho kdo dite ma a ja ne, presto ja se o dite nesnazim. Nevite co s tim mam delat? Jestli by pomohl psycholog?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zdravím. Dítě není Vaše, tak je snad jedno, že k němu nemáte žádný vztah, ne? Proč by toto měl řešit psycholog? Prostě jste ještě moc mladá na děti a že nemáte ráda některé rodinné příslušníky, je ve Vašem věku normální. Neřešte to!

doplněno 26.10.18 11:07:

Může to být tím, že cítíte averzi vůči matce dítěte. Ale vemte to z druhé strany - dítě za matku nemůže. Ale určitě si s tím nelamte hlavu pokud to máte tak citově nastaveno. Dítě není Vaše starost, mnemusíte se jím zabývat!

tana4
hodnocení

Ja takova nikdy nebyla. Od malicka mam fotky jak krmim, vozim mladsi sourozence. Vsechny sestrenky, bratranky jsem vozila. Do ted a stale mam rada deti, kouknu se, pochovam atd. Jen s timhle mam problem mozna to je tim, ze matka v tehu pila a nevazila si toho daru.

hodnocení

2x

"Nesedla" jste si s mámou od mrňouska, což se asi přenáší i na něj. Ráda ani jednoho z nich mít nemusíte a je-li to - vzhledem k rodinným vztahům - možné, klidně styk s nimi omezte. Pokud se při nějaké příležitosti potkáte, chovejte se zdvořile, miminko pochvalte a víc dělat nemusíte.

Jen byste asi měla svojí mamince, sestře nebo někomu, komu věříte, tohle povědět, aby znali důvod, proč kontakty nejsou častější a srdečnější.

Berte to jako trénink do dalšího života - ne s každým si sedneme, ale aspoň občas nějak komunikovat musíme. Zvykejte si.

hodnocení

1x

Většinou všechna děvčátka, slečny a ženy miminka milují, at jsou vlastní nebo cizí. U vás nevím, jestli třeba na miminko nežárlíte, že má více pozornosti, nežli vy. Také nevíme, jaké vztahy jsou ve vaší rodině a jak příbuzná jste s mimminkem. Možná by vám skutečně psycholog pomohl.

Ješte mne napadá, že je to váš synoveček nebo neteřinka a vy už nemáte svého bratra nebo sestru jen pro sebe? Je potřeba přát jim jejich štestí a radost z miminka, víte, jak se to říká "přejte a bude vám přáno". Žárlivost, závist, zloba, vše to jsou negativní energie, kterých je lépe se zbavit, jinak se budete jen trápit a nikdy nebudete štastná. Zapracujte na sobě.

tana4
hodnocení

Vetsina matek se i v tehu chovaji vuci detem ohleduplne a ne, ze piji, jedi ostra jidla atd. Tohle me taky odradilo. Nejspis k tomu pomohl i blok, ze mim rodicum trvalo 5 let nez meli 1.dite a pak prijde nekdo takovy a ani si toho daru nevazi.

hodnocení

1x

Já bych to nijak "nehrotil". Nikde není psáno, že každý člověk na světě se musí před každým miminem "posadit na zadek". On si leckdy i tatínek najde cestu k prckovi až třeba v době, kdy s ním dítě začne "komunikovat", což je až cca po roce života. A ni dospělí to nemají tak, že skáčou radostí do stropu, když jim v místnosti vříská mimino, natož když to není mimino jejich.

Ono se to samozřejmě věkem trochu bude měnit..a v případě až to dítě bude vaše, může to být zcela jinak. A část lidí z vašeho okolí na tom bude podobně jako jste teď Vy:)

tana4
hodnocení

A presto ja jsem takova byla. Kazdy dite jsem brala, vozila, hlidala

hodnocení

0x

Psacholog? Objednáte se u něho, přijde na vás řada za několik týdnů a tam si mu postěžujete, že nemáte ráda cizí ditě? Je sice v rodině, ale není vaše? Tak jste to myslela? Vážně? Před vámi bude klient, kterému se třeba zabili rodiče, prošel zneužíváním, léčbou smrtelné nemoci, vrátil se z psychiatrické léčebny, protože se zhroutil, přišel o ruku. . . a vy s otázkou, že nemáte vztah k cizímu dítěti? Pochopila jsem dobře vaši otázku?

doplněno 26.10.18 19:38:

Já jsem to napsala z toho důvodu, že se nesnažíte najít východisko sama. Že chcete vést za ruku od lidí, kteří vůbec netuší, co vy máte v hlavě a v srdíčku. A můžete to zdůvodńovat sebepodrobněji. *alene* Nejspíše se mýlím, ale je to můj pohled, můj názor. A vy jste chtěla vědět.

tana4
hodnocení

Mozna staci procist cely komentare, kde jsem i podrobneji probirala za jakeho duvodu.

hodnocení

0x

@tana4 - pak prijde nekdo takovy a ani si toho daru nevazi... matka v tehu pila a nevazila si toho daru
Ve vašem věku je ještě (skoro) všechno černé/bílé, špatně/dobře a plné patosu. Nebuďte tak razantní ve svých soudech - nevíte, co čeká vás.

hodnocení

0x

Nedělej s tím nic,ono se to časem urovná.

Co se týče dítěte,to je nevinný,malý drobeček,který nemůže za to,že jeho máma v těhotenství pila.

lidus*
hodnocení

0x

Já nevím co řešíte. Jsem milující babička ale často říkám "Dítě radost rodiny, denně na půl hodiny", trošku bych to vylepšila, vydržím to i půl dne. Vy to dítě nenávidíte a jak se to projevuje? Není vaše tak ho ignorujte, nemáte za povinnost dlachmit mimina a oslintávat jim palec u nohy, dělají to někteří a taky to nemusím. Mám ráda děti až mi rozumí, počůránky v peřině fakt nemusím.

iz*

Co prosím znamená "dlachmit (to čtu prvně) mimina"?

Já to znám jako "dlachnit"- výklad = mačkat, žmoulat (v rukách), hladit (ne zlehka) cestina20.cz/...

Tady by se asi dalo použít i "muchlovat".

lidus*

No jo u nás se říká dlachmit s tím holt nic nenaděláte ale je to muchlovat, dělat na ně to ťuťu muťu..

dueru
hodnocení

0x

Já teda jsem ženská, ale cizí děti mě neberou naprosto žádný. Ještě mimina jsou některý roztomilý, ale některý jsou teda dost nehezký. A jak začnou mluvit, tak už mi lezou na nervy úplně - na tohle dětský ňuňu ňuňu, papu papu, co jste dnes ve školce kreslili za obrázek a podobné rozhovory nejsem. Je mi jedno, co dělá cizí dítě ve školce a vůbec kdekoli. Podle mě je to normální, člověk prostě miluje hlavně ty vlastní. U dětí příbuzných a kamarádek se samozřejmě přemůžu, vyjádřím zájem a pokud je to třeba, tak s nimi mluvím/hraju si, ale dobrovolně ne.

hodnocení

0x

Odpustit. To je jediné řešení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]