Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Policejní kontrola

Od: misko odpovědí: 5 změna:

Zdravím, včera jsem po škole si dal jedno cígo s kamarádem (neřešte prosím teď kouření) a zrovna jeli kolem policajti, jelikož jsme se s kamarádem docela lekli, tak jsme rychle šli pryč, každopátně oni jeli za náma zastavili nás, rychle jsem cígo vyhodil.
Poté chtěli občanky a ptali se proč jsme najednou pospíchali pryč. Číslo občanky si zadal do mobilu kde mu vyšli nějaké informace, nedokázal jsem se do jejich mobilu kouknout ale vypadalo to jako kdyby porovnávali mojí fotku na občance s někým jiným. Poté nám občanku vrátili a řekli v pořádku, můžete jít. Cigarety nebo tak vůbec neřešili i když je jasné že nás kouřit viděli, prostě jen poprosili občanku, něco s tím potom v mobilu dělali a poté vrátili.
Myslíte že někoho jen hledali a my jsme vypadali podobně jako ten hledaný, či si nás někam zapsali a něco z toho může být? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Konali nesprávně, páč Vás měli (mohli) pokutovat.

...rychle jsem cígo vyhodil...toto je přestupek, páč jste ho určitě nehodil do odpadkového koše...

Jinak kontrola občanek je OK.

hodnocení

2x

To je zase otázka!

Zastavili Vás pravděpodobně proto, že jste se chovali podezřele - snažili jste se zmizet. Proto chtěli občanky, aby se přesvědčili, jestli k prchání nemáte nějaký důvod. Kouření je vůbec nezajímalo a kdybyste se chovali normálně, asi by si Vás ani nevšimli.

majsterjoe*
hodnocení

2x

*smich**haha* Dostanete přes zadek. Jen počkejte až to příjde domů.

Policie konala správně, kontrolovala osoby, které se chovaly podivně. Nejste hledané osoby a proto se policie rozloučila a jela pomáhat dále.

hodnocení

1x

Z. č. 273/2008 Sb.

§ 63 Prokázání totožnosti

(2) Policista je oprávněn vyzvat k prokázání totožnosti osobu

e) odpovídající popisu hledané nebo pohřešované osoby,

l) při plnění jiného úkolu, je-li to nezbytné k ochraně bezpečnosti osob a majetku, veřejného pořádku nebo pro předcházení trestné činnosti.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

zapsal si to do mobilu protoze poslou dopis domu, rodice ti naplacaji na zadek , tak se tes

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]