Nejste přihlášen/a.
Zdravím, včera jsem po škole si dal jedno cígo s kamarádem (neřešte prosím teď kouření) a zrovna jeli kolem policajti, jelikož jsme se s kamarádem docela lekli, tak jsme rychle šli pryč, každopátně oni jeli za náma zastavili nás, rychle jsem cígo vyhodil.
Poté chtěli občanky a ptali se proč jsme najednou pospíchali pryč. Číslo občanky si zadal do mobilu kde mu vyšli nějaké informace, nedokázal jsem se do jejich mobilu kouknout ale vypadalo to jako kdyby porovnávali mojí fotku na občance s někým jiným. Poté nám občanku vrátili a řekli v pořádku, můžete jít. Cigarety nebo tak vůbec neřešili i když je jasné že nás kouřit viděli, prostě jen poprosili občanku, něco s tím potom v mobilu dělali a poté vrátili.
Myslíte že někoho jen hledali a my jsme vypadali podobně jako ten hledaný, či si nás někam zapsali a něco z toho může být? Děkuji.
Z. č. 273/2008 Sb.
§ 63 Prokázání totožnosti
(2) Policista je oprávněn vyzvat k prokázání totožnosti osobu
e) odpovídající popisu hledané nebo pohřešované osoby,
l) při plnění jiného úkolu, je-li to nezbytné k ochraně bezpečnosti osob a majetku, veřejného pořádku nebo pro předcházení trestné činnosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.