Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaměstnání - nezvládám to

Od: majja* odpovědí: 3 změna:

Už to bude půl roku, co jsem nastoupila po mateřské do nového zaměstnání. Jsem teda taky místo mateřské. Vždy sem měla problém zapadnout mezi lidi, nemylsím si, že jsem introvert, jen nevím o čem se s těmi lidmi prostě bavit. V práci mají všichni nějaký titul, jen já žádný, a mám pocit, že sem úplně blbá. Mluví slovy, které já slyším prvně. Po celou zkušební dobu sem se bála říct cokoli negativního, aby mě nevyhodili. Ze začátku byli všichni v malém kolektivu žen moc milý, ale časem to začalo být horší a horší. Po mě nastopila další nová kolegyně. Hned od prvního dne si diktovala, co kde jak chce a nebála se cokoli říct a pusu prakticky nezavře. Od příštího měsíce zas dorazí dvě nové kolegyně. A už ted jsou celkem upovídané. Mám pocit, že jsem tam prostě nejhorší, že kdyby se měli rozhodnout, koho vyhodit, řeknou mě. Když se bavíme všechny třeba na schůzi, jsem nervozní, nevím co v mezi čase říkat. Když už se mě na něco zeptají, sem zaskočená a vždy řeknu nějakou blbost, že se začnou smát a já si pak říkám, že já raději nemlčím. Připadám si jako blbec. K tomu neustále ty pracovně starší kolegyně mluví o té, co je na mateřské. Až se vratí a bla bla bla. Často se chodí do práce dívat, občas prohlásí " no zatím se mi do práce nechce, až bude syn větší tak si třeba řeknu, už pudu" a všichni se smějí a já jen cítím, že už brzy půjdu. Její syn má zatím půl roku.

Celkově se v té práci necítím dobře, ale zhlediska zkušenností konzultantky musím kdeco překousnout. Říkám si, tak dám výpověď a budu hledat jinde, jenže mám strach žte stou mojí povahou se ke mě budou chovat všude všichni stejně. Mám dojem, že ze mě všichni nervozitu cítí, že nevím co říkat a když už ze mě něco vypadne, tak je to taková blbost, že se až červenám. Nevím co dělat, občas propadám depresím.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Možná Vám nedělá dobře větší kolektiv lidí a třeba Vám tento kolektiv skutečně nesedl. Třeba by Vám pomohla i návštěva psychologa. Nejvíc se člověk naučí zvládat různé situace a komunikovat, když se pohybuje mezi lidmi i mimo zaměstnání. Nemáte blízkou kamarádku, nebo někoho v rodině, kdo by Vám pomohl trochu více trénovat komunikaci? Chápu, že se cítíte nesvá, ale dokud nemáte jiné zaměstnání, neodcházejte. Pak by se Vám zaměstnání hůře asi hledalo pokud byste zůstala nějaký čas bez zaměstnání a bez pravidelného styku s lidmi. I po mateřské, kdy jste "vypadla" z pracovního procesu a styku s lidmi, Vám to nyní dělá potíže a obávám se, že byste do těch depresí mohla skutečně upadnout.

tonenipravda
hodnocení

1x

To není pravda, že byste se musela bát změnit zaměstnání, abyste se nedostala opět do kolektivu, kde se nebudete cítit dobře. Všude to takhle není.

Člověk musí vyzkoušet více firem, aby pochopil, že je v každé firmě nějaká kultura, v každé firmě je různé prostředí a pohoda. Tu vytvářejí lidé i nadřízení.

Já bych se netrápila a hledala jinou práci. Nejste tam evidentně spokojená, nezapadla jste, ti lidé nejsou Vaše krevní skupina.

Co se mě ale nelíbí je to, že se podle mne v té firmě nepracujete, tak jak má, že se tam hodně povídá, probírají zřejmě i věci nesouvisející s prací, drbe se tam a pod.

Právě jak Vy to cítíte, tak to není to pravé ořechové. A nebojte, ne všude je to takhle nastavené /příšerné/.

Nepředjímejte, že vyhodí právě Vás, dnes je tolika volných pracovních míst, že můžete odejít s úsměvem na tváři. Pokud tedy nebydlíte v nějaké krajové oblasti, kde je nouze o práci.

Podle mne je lepší chodit do práce s radostí, bez obav, těšit se do ní, byť třeba na nižší pozici. Ale to je Vaše volba.

doplněno 24.10.18 19:42:

Nepohoda v práci se odráží i doma, v rodině, tak na to pozor.

hodnocení

1x

Já teda nevím, ale píšete, že tam už pracujete půl roku. Takže podle mého mínění svou práci vykonáváte dobře, jinak by se s Vámi už dávno rozloučili. Nebo jsem nečemu nerozuměla? Píštet, že ony mluví slovy, které jste nikdy neslyšela. Co to je za slova? Jsou to nějaké specifické výrazy? Já třeba také vůbec nerozumím "počítačové řeči" a necítím se kvůli tomu pitomá. Ale teď jde o to, jestli ta slova kterým nerozumíte, nepotřebujete znát kvůli vykonávání své práce. Pokud by tomu bylo tak, tak to je špatné a měla byste se je rychle naučit. Když to zvládly ony, tak to dokážete také.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]