Zdravím,dneska se mi stala taková nemilá vec.V plzni na autobusovém nádraži v podchodu mi zastavil kopem pul 7 nezami muž a chtěl po mě telefon aby si mohl zavolat tak jsem to odmitl. Pote mi začel branit v ceste tak jsem ho poslal nekam a začel mi vyhrožovat že mi zbije a vytahl na mě zavřenej kapesni nuž a řekl že mi zabije. Zařval se pomoc a nejakej pan o kousek dal se otočil a utočnik utekl. Jelikož jsem byl v šoku a ani se mi nedotkl ani nevim jak vypadal jelikož byla tma tak jsem to nikde nehlasil. Ješte sem si řekl že stejne nic nevyřesi když nemam žadne dukazy a tedka začinam mit vyčitky jestli jsem to neměl nahlasit. Setkal se s tim někdo? Jak nejlepe přištebzachovat volat 158 nebo to nahlasit na policejni stanici?
(tohle neměla být odpověď, ale komentář k poddotazu jak to na policii probíhá )
Mého mladšího syna cestou ze školy obtěžovali mladí příslušníci etnika, jehož jméno nesmí být z důvodu politické korektnosti zmíněno. Šli jsme pak spolu na policii. Policista nás naložil do auta a objížděli jsme okolí místa činu, jestli syn někoho neuvidí a nepozná. Po několika dnech si nás zavolali znovu a dívali jsme se na kamerové záznamy různých drbanů, opět jestli někoho nepozná. Zhruba po dalším týdnu jsme dostali zprávu, že zmetci byli identifikovaní a z důvodu věku vyřešeni školou a sociálkou. Pozitivně vidím to, že to policie nehodila za hlavu a dotáhla do konce tak, jak to šlo.
Co nejdřív sdělit policii, že tam někdo takový napadá cestující. A říct svůj případ, i když nemáš konkrétní důkazy. Já bych volala okamžitě. I teď odpoledne bych jim to zavolala, aby si to pohlídali.
Můj názor: teď už s tím nic neuděláte, takže to pusťte z hlavy. Ale na příští takové setkání buďte připraven, počítejte s tím a budete jistější. Mějte v kapse třeba pepřák. A po případném dalším takovém incidentu ihned zavolejte 158.
na autobusovem nadrazi by mohly byt kamery takze pokud to neni pohadka tak nahlasit na PCR, ono taky tam muzou nekoho priste zapichnout jen proto zes to nenahlasil
Asi je to všude podobné. Většinou zazvoníš a ohlásíš se. Oni Tě bzučákem vpustěj a prvnímu, co má službu, řekneš proč jsi přišel. Předá Tě tomu, co má tyto problémy na starosti . Posadí Tě a bude se ptát. Ty mu políčíš svůj zážitek, i když jsi viděl málo. Důležité, že to vědí a podle toho budou postupovat. Vezmi si OP.
Okamžitě zajdi na policajty řekni, že jdeš podat "oznámení o okolnostech nasvědčujících tomu, že došlo ke spáchání trestného činu (trestní oznámení). Policista JE POVINNEN HO PŘIJMOUT ! Sepíšete to, ty mu všechno povíš, pak to podepíšeš a oni buď dotyčnýho chytnou, nebo ti po čase napíšou, že nikoho nechytli. Jo a taky by sis měl pořídit bouchačku, takovéhle situace se pak řeší mnohem zábavněji... A pokud ti někdo s nožem v ruce hrozí zabitím, je (bohužel) kulka to nejlepší řešení. Tvůj život je to nejcenější, co máš. Mysli na to!
jurajjuraj*
pujde si tak akorat sednout, pokud by strelil nejakeho cmouda tak by ho snad povesili
jezevec*
Ne. Na kamaráda tahle jednou zfetovanej, mnohokrát trestanej negativ napřáhl nůž a hrozil mu zabitím. Dostal kulku do břicha a byl klid. Problémy neměl ani co se nepřiměřené obrany týče, soud vše vyhodnotil jako nutnou obranu v důsledku obavy o svůj život a poslal do basy toho s nožem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.