Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může se na horor, když ještě nemám občanku?

Od: kiki* odpovědí: 3 změna:
15 mi už sice bylo, ale ještě nemám zařízenou občanku. Můžu i tak na horor do kina, když budu mít jiný průkaz na kterém bude mé datum narození? Vím, že je to divná otázka, ale nejsem si tím jistá a nechci pak ostatním lidem s kterými bychom šli zkazit kino...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

V prvé řadě není důležité, že jde o horor, ale jaká je u filmu přístupnost. Od 12 let není třeba (věk je doporučený), pokud od 15-ti, tak průkaz nutný je. Tam je přístup do 15 let zakázán.

Podle mě by měl stačit nějaký průkaz s fotkou a datem narození. Průkaz ISIC, průkazka na MHD apod.

V provozních řádech kin je obvykle napsáno: Na představení filmů mládeži nepřístupných a přístupných od 18 let je nutno na požádání pracovníka kina předložit průkaz k prokázání věku návštěvníka.

Průkaz není specifikován. Není napsáno, že to musí být občanka.

Takže můžeš mrknout do Provozního řádu svého kina a pokud tam bude tato formulace a přesto po tobě budou občanku chtít, můžeš se s nimi pobavit o rozdílu mezi průkazem a Občanským průkazem.

Ale nejjistější bude, když si zavoláš do kina kam máš namířeno a zeptáš se jaký průkaz vyžadují.

jezevec*
hodnocení

0x

Není problém, pokud prokážeš jakýmkoliv způsobem svůj věk. Občanku jako takovou po tobě smí požadovat POUZE policista a to ještě jen v zákonem přesně definovaných případech.

figurek*
hodnocení

0x

Do kina tě pustí i na jinou průkazku. Já ale problém vidím jinde. Ten film se ti zdá zajímavý, protože jde o horror, že?

Naše nejstarší mladá kdysi chtěla vidět film Krvavé hory, že prý kluci si o něm mohutně vykládali. Tak jsem ji na ten film vzal. Mladá pak měla noční děsy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]