Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Marihuana vs slinivka břišní

Od: zetor47 odpovědí: 5 změna:

Chtěl bych vědět zda mohu v nějaké podobě používat marihuanu při chronickém zánětu slinivky břišní. Děkuji za odpověd.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

0x
No, když si vzpomenu na to, co o ní hlásá Nešpor, tedy že plicní tkáň je totiž vystavena vlivu kouře více než při kouření tabáku, čemuž odpovídá mimo jiné velký výskyt kašle u kuřáků konopí. Dlouhodobé kouření marihuany může vést k chronickému zánětu průdušek nebo rozedmě plic.
Marihuanový kouř navíc obsahuje vyšší koncentrace rakovinotvorných benzantracenů a benzpyrenů. Odhaduje se, že kuřák konopí oproti kuřákovi cigaret vdechuje až třikrát více dehtu. Mezi dlouhodobé účinky, které dosud nebyly zcela vědecky potvrzeny, ale jsou nanejvýš pravděpodobné, patří zvýšené riziko rakoviny v dutině ústní, hltanu a jícnu. Mezi škodlivé následky, kterým se dále věnuje současný výzkum, patří onemocnění leukemií u dětí, které byly vystaveny účinkům konopí během nitroděložního vývoje.
A vzpomenu-li si na slinivkáře na interně, kteří byli doktory často napadáni z toho, že si slinivku popili, neb je velmi citlivá na toxiny, řekla bych, že ani THC tvou slinivku zrovna nepotěší a vzhledem k tomu, že při zánětu slinivky a jejím zhoršení ti hrozí nekróza a její operativní oškrabování a tento orgán nahradit neumějí, asi bych být tebou byla na ni vlídnější a nedráždila hada bosou nohou.
Ono být na slinivkářské dietě či na infúzích fakt není nic moc a zemřit v mládí na zánět slinivky z blbosti jako se to stalo ženě mého bratrance, to je ještě horší.

zetor47
hodnocení

Dík za odpověď. Já se ale neptal na hulení, spíš na jinej způsob požití a to zda škodí thc . Kouř je jasnej. Jo a ty věci cos popisovala už mam za sebou. Dík.

asa*
hodnocení

0x

Řeknu to jinak. Pokud jste byl léčen kortikoidy, tak Vám to pomůže. Pokud jste nebyl léčen kortikoidy, tak Vám to nepomůže. Proč kortikoidy? Protože po chemické stránce jsou canabioly blízké kortikoidům a proto tedy mají i stejné účinky.

lidus*
hodnocení

0x

Mám roztroušenou sklerozu a léta jsem se marihuany bála, dnes dost obtížně sháním mast co mi úžasně pomáhá na svalové křeče.Vyzkoušejte.

madla*
hodnocení

0x

zkuste požádat o radu Dušana Dvořáka, který provozuje konopnou apatyku, kontakt najdete tady konopijelek.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]