Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podílový fond a doporučení ihned odprodat

Od: ixegi odpovědí: 2 změna:

V současné době mám zainvestovány peníze u ČSOB ve fondu Expertiza růstová, kde mám polovinu peněz a další opolovina je na Spořícím účtu Duo Profit Plus s úrokem 2%. Př: 350 000 Kč-fondy/350 000 spoř. úč.

Bohužel aktuálně jsem u fondu ve ztrátě cca. 11 000 Kč a jak mi řekl, můj bankovní poradce ČSOB Premium, tak prý se budu situace bohužel ještě zhoršovat, neboť vše závisí na vývoji v USA, politika Tramp atd. a říkal, že trh bude velmi rozkolísaný a doporučuje mi fond odprodat, jelikož se dle anal. společnosti Patria očekávají v budoucnu další poklesy a tím by byla ztráta mnohem vyšší.

fond: csob.cz/...

Navrhnul mi teď dát veškeré peníze na ČSOB term. vklad s úrokem 0,6% a od ledna 2019 raději na konzervativní nový fond ČSOB Premiéra, který kopíruje úrokové sazby na trhu a tam se dá očekávat výnos kolem 2%-3%, v postatě zhruba kolem inflace.
fond: csob.cz/...
Vím, že nikdo nemá křišťálovou kouli, určitě je tady zájem ČSOB poradce brát doměna za prodej, vůbec nevím co dělat.
Poradíte mi zcela nezávisle, co udělat v současné době.
Je pravda, že peníze v současné době zcela okamžitě nepotřebuji, ale na druhou stranu nechci prodělat kabát.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ivanhoe*
hodnocení

0x

Odpovězte si na otázku, zda budete peníze v dohledné době potřebovat. Pokud peníze nebudete dalších 4, 5, 6 let potřebovat, nechte je tam, kde je máte, neprohloupíte. V opačném případě můžete zvážit doporučení bankéře. Zde záleži na Vašem investičním horizontu = nic více ani méně.

hodnocení

0x
Do fondu, který není na trhu ani rok bych peníze nedal. Na druhé straně pomalu posiluje dolar, tak ti alespoň z části kryje ztráty, nicméně to měnové riziko tu je stále. Teď ti ale nikdo neřekne, jestli přijde nějaký výplach jako v roce 2008 nebo budou trhy dále růst. Za mě, kdybych už měl volit nějaký fond, kde bych jen pasivně přihlížel, tak by to byl nějaký dividendovy a určitě v korunách, kde nehrozí měnové riziko, tedy poskladany z českých akcií. Já raději akcie...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]