Dobr den dcerka donesla vsi. Mela plnou hlavu zivych vsi. Z learny pripravek olejovy vse znicil vse vycesano bylo jich moc. Vetsi i mensi. Hlava vypada uplne ciste nikde nic. Ale dcerku stale hlava obcas svedi. Co s tim. Nic nejde uz vycesat vsivackem a nic nevidim. Muze do skoly zitra? Proc to stale svedi? Muze jit o podrazdenou pokozku? Jinak ja si nasla malilinke kdyz jsem si to dala preventivne protoze me svedila hlava ale myslela jsem ze to mam psychycky. Nicmene tam neco bylo a taky me ta hlava svedi pres den i kdyz nic uz nevycesu.navic me svedi obcas i po mista ruzne po tele stehna nohy hrudnik i oblicej. Nic nikde nemam.mohou po me lezt nejak okem neviditelny? Dekuji
Může jít o podrážděnou pokožku. Ale v každém případě je nutné počítat s tím, že se všechny vešky zlikvidovat nepodařilo, je nutné akci zopakovat (viz návod na zakoupeném přípravku).
A upozorněte na vši ve škole - aby se zasáhlo u všech postižených dětí. Často děti po úspěšné likvidaci vší přinesou domů vešky znovu.
Ve škole v Brně kam chodí vnučka jsou na vši 3dny volna. Taky jsme je měli.
doplněno 21.10.18 20:25:
Jäk píší ostatní, určitě HLÁSIT. Mladší vnučka měla roupy, dcera to hned volala do MŠ a šla s ní k lékaři tam se od doktorky dozvěděla,že z této MŠ není první ale nikdo nic neřekl.
Částečně to může být podrážděná pokožka, částečně i psychického původu. Já , jak začně někdo mluvit o vších, tak bych se udrbala. Ve škole bych tourčitě nahlásila, že jsme měli vši a dobrá učitelka dá rodičům taktně vědět, že ve třídě se objevily vši a aby rodiče provedli patřičná opatření. Není důvod se stydět to říci. Pracuji ve školství a mám zkušenosti, že vši roznášejí ti, co si myslí, že jim se to stát nemůže, ignorují doporučení a nikdy nic neřeknou. Také bych doporučovala po několik dnech opakovat preventivně ošetření přípravkem proti vším.
Ano ohlasim. Byli vsi v druzine tzn. Smichane tridy. ucitelka od tama deti upozornovala bohuzel me jako rodici se to nedoneslo. Az ted decko to rikalo. A to uz melo v hlave vice lezoucich vsi. Vsi nelezou ted zadne spis mi jde o to ze tam muzou byt prehlednute hnidy ale tak tim by nakazit dalsi nemela ne? Nakaza co jsem pochopila z netu (mame poprve tak jsem o tom nic nevedela) je jen kdyz preleze ves z hlavy na hlavu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.