Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Natažené křížové vazy kolene - co dělat?

Od: rone* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, byl jsem na magnetické rezonanci s dříve již operovaným kolenem. Ve výsledku mám natažené křížové vazy, tedy LCA.
Nikdo mi k tomu nic neřek a na ortopedii mám jít až za měsíc..
Zajímá mne zda můžu normálně chodit do práce?, zda té noze neuškodím, stojím 8 hod. na nohou. Koupil jsem si alespoň hadrovou bandáž.
Jak se tedy léčí natažené vazy?, měl s tím někdo zkušenosti?.
Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

1x

Zajděte hned v pondělí se zprávou z ortopedie svému obvoďákovi. A ptejte se, jako tady. Chce to klid a obvoďák Vás může poslat na nemocenskou.

hodnocení

0x

Dobrý den. Je divné, že Vám k tomu lékař nic neřekl. Měl byste být v klidu, ta ortéza k tomu patří též, stejně tak i rehabilitace. Pokud máte bolesti, měl by Vám lékař předepsat vhodné léčivo. Zajděte si ke svému praktickému lékaři, předložte mu lékařskou zprávu od ortopeda a lékař by Vám měl sdělit další postup léčby, případně vypsat neschopenku. Pokud v zaměstnání tolik hodin stojíte, bolavé noze by to určitě podle mne neprospělo.

doplněno 20.10.18 21:32:

Chtěla jsem napsat zprávu z MR, ne od ortopeda, pardon. Klidový režim znamená nohu nenamáhat, nezatěžovat. Takže by to tu neschopenku od lékaře chtělo...

rone*
hodnocení

Na MR mi nikdo nic neřekl, tam dají jen obálku s výsledky do ruky. Na ortopedii jsem objednán až za měsíc. Hned druhý den jsem jel na chir. ambulanci a tam mi doktor řekl pouze klidový režim. Tak nevím zda mám jít v pondělí do práce a nebo být doma.

jaromir*
hodnocení

0x

Dobrý den. Nejsem lékař a tak nemohu zodpovědně radit. Nicméně, mnohokrát nám v rodině pomohl kostival lékařský.

Bylina Kosti - val , kosti, vazy, výrony, namožená ruka či noha, obzvláště pomáhá i u velkých výronů. Kostivat totiž udělá "zával" a zpevní místo, které je postižené. V rodině jsme zkoušeli vlastně vše, co jsem vypsala, pouze kost jsme nevyzkoušeli :), naštěstí se nám toto nestalo. Ale věřím, že kostival je naprosto výborný. Navíc, pokud by nepomohl, určitě nemůže ublížit.

Kostival : musí se vyrýt kořen, omýt a rozstrouhat na struhadle, přiložit na plátno, bavlnu, prostě přírodní látku, nejsnadší je obinadlo. Přiložit na místo, upevnit, ještě zabalit třeba starou utěrkou, kvůli teplu. Nepoužívat igelit. 2 x denně, klidně i na noc. Asi už máte tento problém delší dobu, tím páden počítejte léčení nejméně 14 dní.

Kostival se NESMÍ ani jíst, ani pít. Kostival tvoří totiž houževnatý hlen, který nejde z úst vyndat. Přeji příjemné léčení .*slunce*

No na tohle asi nepomůže, to chce ortopeda

kokos*
hodnocení

0x
Nechat to ležet odpočinek a mazat si to nic víc já to mám horší já mám vazy v pr**** když špatně šlapnu vykloubí se mi koleno

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]