Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nenávist a zároveň opak jsem blázen?

Od: tazatelka odpovědí: 6 změna:
Ahoj..může člověk nenávidět a mít rád najednou..už to mám strašně dlouhou..teda 3měsice..předem říkám že nejde o lásku mezi klukem holkou..ale o kamarádky..taky ne moc přesný pojem je to složitější..ale jde o to že tu osobu chvily nenávidím. Tak strašně moc že ji v nepříčetnosti posilám SMS..ale v hlavě. Se jí pak omlouvám mám ji ráda ale zároveň ji nesnáším navzájem jsme si ublížily já ji asi ne asi určite víc..nevím jak to má ona ..nebavíme se teď ..ale jde o ty strašný pocity ..chvily nepříčetnost a nenávist a chvily si řikám že jsem úplně kráva že jsem Stratila tak skvělou bytost ..skrátka extrém za extrémém

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím. S některými lidmi to tak v životě má spousta lidí. Někdy člověka štvou tak, že jich má plné zuby, má na ně třeba i vztek, ale zároveň si život bez nich neumí a ani nechce představit. Protože jsou i chvíle, kdy je člověku s nimi fajn a fungují pro něho třeba ve chvílích, kdy by to zrovna od nich nečekal. Když se nad tím zamyslíte, určitě si přiznáte, že by Vám v životě právě tato osoba chyběla. Ať je jaká je, prostě do Vašeho života svým způsobem patří a není důležité, zda ji zrovna nesnášíte, nebo ji máte ráda. Tak to prostě máte nastaveno a blázen určitě nejste!

hodnocení

2x

Nemůže se jednat o takové podivné období, kdy určitého člověka máme rádi, ale teď, teď na něho máme vztek? Ale to nic nemění na tom, že kladný vztah, ať je to láska nebo přátelství stále je. Nemůže to být takto?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, stručně - tak, jako existuje tzv. "italské manželství", tak Vy prožíváte "italské přátelství". A když to zde píšete, tak je to možné (jenom to je na "palici" a náročné, resp. nemusí to oba bavit stejně dlouho a přátelství skončí). Zdravím!

72mona3*
hodnocení

0x

Říká se, že nenávist i láska mají k sobě velmi blízko. Nevím. Mnou nikdy tak extrémně necloumaly. Jsem spíš flegmatik. Ale řekla bych, že dotyčnou osobu máte ráda. Hodně. To je prvotní pocit. Pak došlo k nějakému konfliktu, pochybení a to ve vás vyvolalo ten negativní pocit. Nepochopila jsem, kdo na tom měl příčinu, ale dokud se to nevyřeší, budete se zmítat v tom zmatku. Lze tu věc urovnat? M.

liska5
hodnocení

0x

Tenhle jev jsme měli v sociální psychologii, tzv. polarizace citů. Že osoba miluje a nenávidí zároveń nebo se ony city střídají.Tak to zase tak vzácné nebude. Představuji si, že takhle to prožívají osoby se sklonem k žárlivosti.

Chvíli tak, chvíli tak. / To doplňuji, kvůli tomu -i ./

amo
hodnocení

0x

No aspoň víš, že ti není lhostejná :), pořád je to lepší než nuda ve vztahu byť přátelském l

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]