Nejste přihlášen/a.
Ahoj, už dlouhou dobu mám problém s hlasem. V hlučných prostředích mě nejde slyšet...příklad škola, pokaždé když se s někým snažím o přestávkách domluvit tak mám slabý, nevýrazný hlas který se rozplývá v pozadí hluku? Výjimka je ráno, když máte takovej ten hlubokej chraptivej hlas a doma, tak v pořádku mluvím. Další problém je zpívání falsetta, po pár sekundách se mi přelomí do skřaplavého hlasu a někdy ho dokonce nemůžu vůbec zazpívat. Nevíte nějaké rady?
Dobrý den, možná bude stačit počkat až přejde puberta a hlas se ustálí ("zmužní" = bude hlubší a tím snad i silnější či výraznější). Zdravím!
Máš učitele zpěvu? Umíš pracovat s dechem?
Falset je není úplně jednoduchá hlasová technika, její (opakované) nesprávné provádění může přetěžovat hlasivky a vést až k poškození hlasivek. I normální zpěv a mluva vyžadují správnou dechovou a hlasovou techniku.
Slabý hlas i přeskakování hlasu může mít několik různých příčin. Počínaje ještě nedokončenou mutací (nějakou dobu může trvat, než se hlas "ustálí") přes špatnou techniku dýchání, techniku zpěvu či mluvy, přetěžování hlasivek až po nachlazení, nemoc nebo poškození hlasivek.
Napřed bych konzultovala s hlasovým odborníkem (učitel zpěvu a/nebo mluvy), nebude-li problém v technice, měl by ses obrátit na foniatra.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.