Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nedostavil jsem se na skupinovou informační schůzku k prac. místu na úřadě práce.
Pozvánka mi byla zaslána pouze elektronicky sms zprávou, nebyla sjednána osobně ani telefonicky - může mi toto pomoci při vysvětlování úřednici, proč jsem se nedostavil? Anebo mám už počítat s nevyhnutelným vyřazením z evidence.
Uchazeč o zaměstnání je povinen
poskytovat krajské pobočce Úřadu práce potřebnou součinnost při zprostředkování zaměstnání a řídit se jeho pokyny (např. projednat doporučené zaměstnání ve lhůtě stanovené úřadem práce, dostavit se na krajskou pobočku Úřadu práce ve stanoveném termínu, poskytnout součinnost při vypracování IAP, jeho aktualizaci a vyhodnocování, a to v termínech stanovených krajskou pobočkou Úřadu práce, a plnit podmínky v něm stanovené),
Ani slovo o tom, jak má být uchazeč vyzván - takže si připravte nějaké hodně dobré vysvětlení, proč jste se ani nedostavil ani neomluvil.
Dobrý den. Myslím, že neuspějete. Pozvánka Vám byla úřednicí prokazatelně zaslána a pokud jste se nedostavil, musíte doložit, že jste se nedostavil z vážného důvodu. Třeba návštěva lékaře atd.
Pokud úřednice zaslala SMS ohledně schůzky vícero lidem a ti se schůzky zůčastnili, pak je to na tazateli, aby zdůvodnil, proč on se nedostavil, ani neomluvil...
Díky za vaše odpovědi. Ono nejhorší na tom všem je, že už jsem v půli cesty k získání práce u jedné firmy. Ta firma ale spolupracuje s úřadem práce ohledně tzv. generačního tandemu, což v podstatě je, že úp první měsíce hradí za zaměstnance výraznou část mzdy. Než dojde k nástupu, tak uchazeč musí být pochopitelně v evidenci, nesmí překročit max. povolený výdělek atd. Jsem už tam pár měsíců a svoje závazky si vždy plnil až tedy na tohle jedno sms upozornění, které mě asi bude stát hodně draho.
No jo, generační tandem a dotace z EU. Jenže co po těch podporovaných měsích? Věřte, že vám zaměstnavatel nebude chtít dobrovolně plat po zásluze zvýšit a budete dělat za hubičku. Když pracujete, tak proč výzva ke schůzce? Samozřejmě SMS nic není: vypnutý či vybitý mobil, schůzka objevená pozdě - to ohovoříte . Nic ve zlém, máte to celé nezáviděníhodné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.