Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úřad práce - nedostavení se na schůzku

Od: martas200 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, nedostavil jsem se na skupinovou informační schůzku k prac. místu na úřadě práce.
Pozvánka mi byla zaslána pouze elektronicky sms zprávou, nebyla sjednána osobně ani telefonicky - může mi toto pomoci při vysvětlování úřednici, proč jsem se nedostavil? Anebo mám už počítat s nevyhnutelným vyřazením z evidence.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Uchazeč o zaměstnání je povinen

poskytovat krajské pobočce Úřadu práce potřebnou součinnost při zprostředkování zaměstnání a řídit se jeho pokyny (např. projednat doporučené zaměstnání ve lhůtě stanovené úřadem práce, dostavit se na krajskou pobočku Úřadu práce ve stanoveném termínu, poskytnout součinnost při vypracování IAP, jeho aktualizaci a vyhodnocování, a to v termínech stanovených krajskou pobočkou Úřadu práce, a plnit podmínky v něm stanovené),

portal.mpsv.cz/...

Ani slovo o tom, jak má být uchazeč vyzván - takže si připravte nějaké hodně dobré vysvětlení, proč jste se ani nedostavil ani neomluvil.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Záleží jestli byla povinná, nebo nikoliv. Jestli jste ale nic nepodepisoval, pak ta schůzka povinná nebyla a žádné sankce vám nehrozí. Nezapomeňte že jako registrovaný na ÚP musíte dodržovat součinost s úřadem.

hodnocení

0x

Dobrý den. Myslím, že neuspějete. Pozvánka Vám byla úřednicí prokazatelně zaslána a pokud jste se nedostavil, musíte doložit, že jste se nedostavil z vážného důvodu. Třeba návštěva lékaře atd.

doplněno 20.10.18 00:34:

Pokud úřednice zaslala SMS ohledně schůzky vícero lidem a ti se schůzky zůčastnili, pak je to na tazateli, aby zdůvodnil, proč on se nedostavil, ani neomluvil...

SMS není prokazatelné zaslání, to není ani email. Prokazatelné zaslání by byl pouze dopis do vlastních rukou tedy stejně tak jak se posílají doporučenky na práci a nebo zpráva do datové schránky pokud je zřízena.

simonka
hodnocení

0x

Dimnívám se,že zaslání SMS není relevantní.Pokud si vzpomínám,pozvánku mi dávali písemně a musela jsem ji podepsat.Jste si jist,že vám sms došla? Nezmýlil jste se?

Přeji každopádně vyřešení situace.

martas200
hodnocení

Díky za vaše odpovědi. Ono nejhorší na tom všem je, že už jsem v půli cesty k získání práce u jedné firmy. Ta firma ale spolupracuje s úřadem práce ohledně tzv. generačního tandemu, což v podstatě je, že úp první měsíce hradí za zaměstnance výraznou část mzdy. Než dojde k nástupu, tak uchazeč musí být pochopitelně v evidenci, nesmí překročit max. povolený výdělek atd. Jsem už tam pár měsíců a svoje závazky si vždy plnil až tedy na tohle jedno sms upozornění, které mě asi bude stát hodně draho.

rafm

No jo, generační tandem a dotace z EU. Jenže co po těch podporovaných měsích? Věřte, že vám zaměstnavatel nebude chtít dobrovolně plat po zásluze zvýšit a budete dělat za hubičku. Když pracujete, tak proč výzva ke schůzce? Samozřejmě SMS nic není: vypnutý či vybitý mobil, schůzka objevená pozdě - to ohovoříte ;). Nic ve zlém, máte to celé nezáviděníhodné.

martas200
hodnocení

Ještě nepracuji, kvůli tomu gen. tandemu a úřadu práce je ten proces k získání práce zdlouhavý (cca měsíc).

asd1
hodnocení

0x

SMS není prokazatelné zaslání. = Nic ti nepřišlo, o schůzce jsi nemohl vědět. Je to stejné jako by ti jen hodili papír do schránky... Součinnost ano, ale musí být i od úřadu.

hodnocení

0x

Rozhodně si sežeňte papír od doktora. Klidně mu řekněte o co jde. Pokud jste bral podporu, budou na Vás protivní. Pokud ne, nebála bych se to okecat. Jinak pozor na tyhle zaměstnavatele. Poberou na vás příspěvek a pak budete dělat za almužnu. Opravdu. Už teď si hledejte něco dalšího.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]