Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám po úrazu dlouhodobé zdravotní potíže, jsem v tíživé sociální situaci, pobírám příspěvek na bydlení. Za druhé čtvrtletí byl bez problémů přiznán, protože ačkoliv jsem byla na nemocenské, správa sociálního zabezpečení ztratila podklady a přes urgence mi za celou dobu nevyplatila ani jednu nemocenskou, byla jsem tedy bez příjmu a žila jsem z půjček. Za třetí čtvrtletí mi však příspěvek nebyl přiznán, protože správa doplatila nemocenskou v jednom měsíci a částka tak přesáhla limit, kdy může být příspěvek udělen. Z částky jsem pochopitelně vrátila půjčky. Úřednice mi sdělila, že při udělování příspěvků nezkoumají z jakého důvodu příjem byl nebo nebyl, že je nezajímá, že správa doplatila nemocenskou v jednom měsíci, že pro ně je relevantní oficiální výše příjmu v tom kterém období, na rovinu mi řekla, že nemá nejmenší smysl se odvolávat. Připadá mi to nefér, protože jsem nepochybila a nemocenská byla zkrátka vyplacena v jednom měsíci následujícího čtvrtletí, takže příjem jen opticky vypadá vysoký. Rozumí někdo prosím problematice? Má smysl se odvolávat? Mám málo energie, hodně starostí, uvítám tedy, pokud by to byl v diskuzi někdo, kdo se problematice skutečně věnuje. Děkuji moc za laskavou pomoc
Obávám se, že odvolání opravdu nemá smysl. Zkuste se zeptat na doplatek na bydlení (to je dávka pomoci v hmotné nouzi).
Zkusila jste si zažádat o invalidní důchod?
Od koho jste si vzala půjčku?
Jestliže máte účet na který vám chodí výplata, /a máte internetové bankovnictví,a nyní tedy nemocenské dávky, podívejte se na stránky, jestli Vám Vaše banka nenabízí výhodnou půjčku na cokoliv, nebo kreditku a podobně. každá banka něco takového svým klientům nabízí.
Hlavně si nepůjčujte u jiných, cizích společností.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.