Nejste přihlášen/a.
Ahoj, od letošního roku poprvé pořádně podnikám. Loni jsem odevzdávala daňové přiznání jen za jeden měsíc se směšným výdělkem, letos už se čísla pohybují jinde a já bych potřebovala někoho, kdo se na mou konkrétní činnost podívá, koukne na čísla a pomůže mi nastavit nejlepší způsob podnikání. V praxi tím myslím, zda se mi vyplatí počítat výdaje přes paušál či nikoliv, zda mám možnost ušetřit na některých věcech jako např. životní pojištění či zda mohu plánovaný nákup pracovního vozidla hodit nějakým způsobem na živnost. Zkrátka potřebuji pomocnou ruku do začátku. Buďto někdo, kdo mi pomůže jednorázově za předem danou sazbu, individuálně mi poradí, jak věci vzhledem k mému podnikání dělat, co a jak, nebo někoho, kdo mi každý měsíc udělá účtárnu, i když to si myslím, že u mě není potřeba, jsem drobný živnostník.
Jakým způsobem najít člověka, který se orientuje na daně drobných IČO, který bude šikovný, dobře mi poradí a pomůže mi co nejvíce ušetřit, zároveň nenadělá paseku ve výpočtech? Jak poznám kvalitu? Stačí konzultace online, či je lepší se sejít? Každá rada je pro mě drahá, děkuji.
Já bych na netu asi nehledala, vždy jsem šla na doporučení. Tohle jsou otázky pro daňového poradce, který Vám může ušetřit spoustu peněz. Z osobní zkušenosti za ta leta vím, že účetní Vám sice účetnictví může vést, ale spoustu věcí neví, na její rady se nedá úplně spolehnout-bohužel osobní zkušenost.
Nejlepší konzultovat opravdu osobně, nikoliv online.
Pokud jste z Phy, zaregistrujte se tady a mohu Vám poslat vnitřní poštou tip na výbornou poradkyni.
Ivcas, pokud ve svém okolí nemáte nikoho, kdo podniká a věděl by ke kterému poradci, budete muset hledat na netu, zavolat a sjednat si schůzku. Zadala jsem zkusmo do googlu daňový poradce Plzeň a určitě si vyberete.
Hlavně bych to neodkládala, sečetla bych obrat za 9 měsíců a náklady, udělejte si nějaké body, co Vás zajímá, ať na nic nezapomenete. Já posledních pár let jedu paušál, je to balzám a pohoda, ale samozřejmě pro Vás nemusí být vhodný, to vše Vám poradce řekne.
Pokud jsem poradce navštívila, nikdy jsem neplatila více jak 1000 Kč, záleží na času, který u něj strávíte. Proto je dobré být připravená. Dejte si někam papír a pokaždé, když Vás něco napadne, co nevíte, hned si to napište.
Děkuji za odpověď, tušila jsem, že není poradce jako... účetní. Účetnictví myslím zatím tak náročné nemám, tak bych opravdu spíše potřebovala postrčit správným směrem a vědět, co a jak ve svém případě a oboru. Jinak bohužel z Prahy nejsem, jsem z Plzně. Nevíte, jak hledat dobrého poradce, popř. jak ho poznat? Mám jít po poradenských firmách nebo soukromníkách? Mám hledat podle oborů, nebo stačí "univerzální"? Nechce se mi prostě do googlu napsat frázi a jít naslepo, ale v okruhu známých nikdo nikoho nenašel.
Ptejte se jich - jaký bude první výběr je celkem jedno, ale když jich pár obvoláte/navštívíte a necháte si zodpovědět vaše otázky, mělo by určité "síto" zafungovat.
Ano, síto zní jako ideální možnost, jak získat co nejvíce názorů, přesně z tohoto důvodu je tu například tato diskuze. Neumím si ale představit jít takto na několikero schůzek, které zaberou spoustu času, nemluvě o tísících, které to bude stát. Jak jsem zmínila, jsem drobný živnostník a nemohu dát za jednorázovou konzultaci u několika lidí třeba 5 tisíc.
Dobrý den, učiňte dotaz (osobní návštěvu) viz odkaz - jsou to profíci a musí mít ty správné kontakty na schopné a ověřené lidi, které potřebují i oni (poradí, přesměrují, doporučí). Zdravím!
no kazdopadne bych nehledal na internetu, nikdo ti tam totiz nenapise ze se v tom nevyzna ale kazdy se vychvali jak je jediny v CR a bla bla bla, hledat podle doporuceni znamych, nebo treba dalsich lidi s kteryma spolupracujes, taky nejakeho zivnostnika a ten uz se podeli o svoje zkusenosti
je ucetni a ucetni a podle kvality te kterou si najdes se muzou odvijet i penize ktere budes vydelavat , vim o cem mluvim protoze sem pred par lety zmenil ucetni a je to obrovsky rozdil
Sama bych se bála jít k někomu cizímu, kdo se ozve na poptávku online. Pokud za dotyčným není vidět práce a není na doporučení, jak mu pak mám věřit v tak citlivé věci. já mám klienty na doporučení nebo na základě toho, co jsem dokázala, proto jsem potřebovala radu alespoň jak na hledání nebo rozpoznání toho dobrého. Dostala jsem dobré tipy, které využiji.. Diskuze splnila účel a dokonce se ukázal jen jeden chytrák, kterého i smazali, mám radost a díky všem!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.