Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojištění spotřebitelského úvěru

Od: romaleromale* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den.

Prosím o radu a pomoc.Mám spotřebiteský úvěr.Nikde se nemohu dočíst jak teto úvěr je pojištěn(jedná se o KB).Vážnou nemocí jsem dostal invalidní důchod a mám problámi se splácením.Byl jsem se zeptat v bance jak to to je a oni mi odpověděli,že pojištění úvěru se vztahuje až po dvou letech splácení.To se mi zdá divné.Vážnou nemoc nemůžem předvídat.Pojištení úvěru si myslím je odedne podpisu nebo je to v našem státě jinak.

Děkuji za radu a pomoc Roman.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

karca*
hodnocení

0x

netuššííím! promin! :( smůla no...x))

výtka
Upozornění od sys maverick 25. 01. 2010 22:25:08
Pokud netušíš a nemáš nic normálního k otázce ke sdělení tak nic nepiš!

petr123*
hodnocení

0x

Ve smlouvě by to mělo být přesně uvedeno. Jinak ale ono "pojištění úvěru" je spíš jen cesta banky jak vytáhnout z klienta další peníze, většinou tam jsou podmínky typu "zaplatíme až X-tou splátku" nebo "pojištění uhradí maximálně X splátek" a tak.

Každopádně co nejrychleji kontaktujte banku, nejlépe přímo člověka se kterým jste smlouvu podepsal, aby vám situaci vyjasnil.

dusatka*
hodnocení

0x

Dobrý den,

v tomto státě máte poměrně velkou svobodu ve smluvních vztazích - záleží tedy na tom, jak už zde bylo řečeno, co jste si ve smlouvě dohodli. Pokud jste smlouvu a podmínky nečetl, považujte to za svou chybu, za to stát rozhodně nemůže. Přikládám odkaz na zajímavý článek na toto téma: finance.idnes.cz//...

Zároveň ale doporučuji vysvětlit v bance Vaši situaci, jednat s nimi, komunikovat, třeba Vám dokážou vymyslet nějaké schůdné řešení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]