Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z jakého materiálu je krytí na rány Inadine?

Od: iz* odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer!

Věděl by prosím někdo, z jakého materiálu se vyrábí krytí na rány Inadine? Zajímá mne, z čeho je ta nepřilnavá mřížka. Dal by se ten materiál někde sehnat?

Děkuji za odpovědi.

doplněno 17.10.18 22:27:

Na tomto obrázku je snad struktura materiálu zřetelnější.

doplněno 19.10.18 16:09:

@72Mona3 > Moc děkuji za odpověď, já jsem měla informace z několika zdrojů, kde nebyl uveden konkrétní materiál.

Potřebovala bych sehnat stejný nebo podobný materiál > "jakousi mřížku"(asi) z viskózy nebo umělého vlákna.

Pomůžete mi prosím ještě s hledáním? Hledám-li "pletenou viskózu", nacházím jenom "plné"úplety. Mřížku jsem našla jenom jednu - zažehlovací > ta nejspíš bude něčím napuštěna...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

2x

Složení výrobku:

nepřilnavý obvaz vyrobený z pletené viskózy

impregnovaný polyethylenglykol

10% povidon-jódu

unizdrav.cz/...

72mona3*

Není zač. Co jsem se tak koukala, viskóza se ve zdravotnictví používá hodně. Jsou z něj i takové ty klasické pletené obvazy nebo silnější (savý) materiál Pervin/Perlan. Nevím, jestli vám tahle informace také pomůže *nevi*

hodnocení

2x

Dobrý den. Ivzez, mrkněte do odkazu, jestli by vyhovovalo toto:

medplus.cz/...

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, pokud jsem to nepřehlédl, tak neuvádíte rozměry ani účel. Možná by pro Vás byla vhodná mřížka, kterou lze dohledat pod pojmem kanava nebo plastová kanava / plastová aida (např. viz odkaz). Hustota "dírek"a rozměry mřížky jsou různé. Zdravím!

e-rucniprace.cz/...

iz*
hodnocení

0x

Děkuji za dosavadní odpovědi.

Ještě pořád hledám. Asi nejblíže jsou Sanatyl (odkaz od @KapkaNadeje) a Pervin/Perlan, ale oba se nabízejí jen v hrozně velkých množstvích (dvousetmetrové role nebo balíky o 200 ks).

Ten materiál bych potřebovala použít místo Inadine > jako krytí na rány (nevadí, že by nebylo sterilní), místo jódu bych používala Framykoin, případně nějakou mast, vazelínu apod. Potřebuji nepřilnavý materiál, který by se nelepil na rány. (Krytí Inadine je vynikající, ale nemá se používat moc dlouho. Zkoušela jsem i "mastné tyly", ale to není úplně "ono". Jsou o dost řidší a u některých se nedá spolehnout na nepřilnavost.)

@Ben > o kanavě jsem přemýšlela, ale bavlněný materiál není nepřilnavý (některé mastné tyly mají bavlněný podklad) a tu Aidu si jen z obrázků nedovedu představit. Budu se na ni muset zajít někam podívat, "osahat" si ji.

Co koupit jemnou závojovinu?Perlan bych na ránu nedoporučovala.

elane

Iz, nevím, jestli není moje rada "mimo mísu". Ale možná by se Vám hodilo krytí na ránu, které se na ránu přiloží, nechá se tam, rána se pod ním zahojí jako pod strupem a ten "umělý strup"po zahojení rány sám odpadne. Jde o nejúčinnější a nejsterilnější překrytí jakékoli otevřené rány anebo zastavení krvácení.

Dřív se to jmenovalo Gelaspon: abc-lekarna.cz/...

Dnes se to myslím jmenuje trochu jinak, ale v lékárně budou vědět. Vypadá to trochu jako molitanový čtvereček a jde o želatinu, která ránu zakryje a rána se pod ní opravdu časem zahojí. Ta krabička v odkazu stávala okolo 200,- Kč.

Odpadne neustálé neefektivní bolestivé převazování nehojící se rány.

Sanatyl je přímo tkanina,ze které se vyrabí mastný tyl,který kupujete už hotový v lékárně.Kdysi jsme si ho vyráběli na chirurgii sami.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]