Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sběr bukvic, není to trestné?

Od: tazatelka odpovědí: 8 změna:
Dobrý den , čtu na bazoši inzerát.koupím bukvice. Buk mám přímo doma . Pokud nasbirám a prodám je to trestné?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Sběr zakazuje lesní zákon. Na zahradě určitě neplatí a můžete je sbírat i prodávat jak chcete. Stejně tak v lese, pokud budete mít svolení majitele lesu.

Sběr bukvic zakazuje lesní zákon?

@pletiplot - zákon č. 289/1995.sb §20, odst. 1e

hodnocení

2x

Dobrý den. Ne, není to trestné. Bukvice prodat můžete.

hodnocení

2x

Buk je Váš, bukvice taky. Můžete si s nimi dělat, co chcete (při prodeji třaba třešní z vlastního stromu se taky neptáte). Ovšem bukvice v lese ve větším množství sbírat a prodávat nesmíte, ty nejsou Vaše (pokud nejste majitelkou lesa).

rudru
hodnocení

0x

Něco mi říká, že inzerát nemluví o množství bukvic, které nasbíráte doma, ale o mnohem větším množství.

tazatelka
hodnocení

Mě jde jen o to jestli ty bukvice co mám doma můžu prodat. Dřív mě to nenapadlo.

hodnocení

0x

Nepoznám váš zákon,len viem ,že semena by sa nemali pomocou semenáčov len tak vysádzať do hocijakej lokality,ale do podobných podmienok.Odpoveď nerieši predaj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]