Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s nevyzvednutym zbožím, které je zaplacené

Od: slecinka odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, když něco prodám a zákazník věc zaplatí přes účet a pak si věc nevyzvedne, tak ji můžu dát zpět do prodeje? Nebo co s tím. Na výzvy o vyzvednutí nereaguje. Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Když zaplatil přes účet, tak zřejmě očekává, že mu zboží pošleš. V každém případě je zboží jeho, nemůžeš ho prodat podruhé. Nebylo ono to trochu jinak? Platit přes účet a pak si sám zboží vyzvednout, to nemá logiku. To bych očekával pouze u e-shopu s kamennou provozovnou.

doplněno 17.10.18 19:10:

Možná by bylo vhodné doplnit, kde si ho nevyzvedne.

hodnocení

1x

Mě se to kdysi taky stalo. Prostě jsem pár měsíců počkal a prodal to znovu. Nevím co na to zákon. Věc je sice kupujícího, ale vy nejste povinna mu jí opětovně zasílat. Navíc když to bude něco většího co prodáváte proto, že vám to překáží...mohl by platit i úložné *smich*

hodnocení

1x

Sdělte zákazníkovi písemně, že pokud si zboží do xxx dnů nevyzvedne, považujete to za jeho odstoupení od smlouvy a uhrazenou částku mu vrátíte zpět na jeho účet.

Dokud nebudou peníze zpět, se zbožím nakládat nemůžete.

slecinka
hodnocení

No varianta osobního předání je domluvená vždy dopředu pokud je zákazník že stejného města a tak platí bez poštovného, se zákazníci jsme se domlouvali přes zprávy a už i byly domluvené, ale vždy nepřišla, adresu zná, i jsem ji nabízela že ji to někam závezu, ale přestala reagovat na zprávy..s touto to bude tak cca měsíc a u jiné to zas je už tak 4 měsíce..nechci bejt sklad neprodejných věcí..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]