Nejste přihlášen/a.
Zajímalo by mě, je normální, že kamkoliv přijdu, hraje tam rádio? Ok normální, to nejspíš je, protože se to děje všude.. spíš jestli je to v pořádku. A je normální že to někteří jedinci nevnímají? Někde vyloženě řve, třeba mě nad hlavou 8 hodin v práci, kde mám něco vymýšlet a všichni se tváří, jak to ničemu nevadí. Jsem nucenej to poslouchat denně, 8 hodin x let, a pořád jsem se nenaučil to vytěsnit. Ok vylezu z práce, v krámu hraje nějaká hudba, v bazénu, v restauraci... Už ta hlučící ulice je příjemnější než drtivá většina interiérů, kde všechny myšlenky přehluší laciná zvuková stopa. Ať mi nikdo nevypráví něco o zvukový kulise, ta nemá rušit. Kulisa je dejme tomu nějakej ambient, případně jednoduchá klasika nebo downtempo s minimem vokálů, ne překompresenej uhejkanej pop neni kulisa, metal neni kulisa, nehledě na to, že většinou je to přehlídka zvukový a textový stupidity... Dá se tomu nějak bránit?
Zajimalo by mě kolik z vás tohle ve taky štve.
Jasně, se zvukovou kulisou se to nemá přehánět co do hlasitosti i co do žánru. Jak píšeš, nějaký ten ambient nebo down určitě nevadí. Má být v pozadí a uklidňovat. Za socíku se rádio moc v domácnostech nepouštělo, bylo to furt na jedno brdo. Tak si lidičky při práci zpívali nebo aspoň pískali. To jsem už neslyšel dlouhá léta.
No to sakra štve! Náš šéf v kanceláři miluje popové devadesátky a rádio hraje v práci každý den. Vadí to skoro všem, ale mně nejvíc, protože mám kreativní práci a navíc jsem hodně citlivá na hudbu, kterou nemám ráda. Taky jsem jediná, kdo se mu už několikrát odvážil něco říct - žádala jsem aspoň přeladění stanice. Domluva je s ním ale těžká, a tak jsem nedávno začala rádio tajně ztišovat (když šel třeba na WC). Občas to on (taky tajně) zase zesílí, ale já to zbystřím, i když to zesílí jen o jeden bod, a při nejbližší příležitosti to vracím zpátky. Vypadá to, že si to uvědomil, rádio už celkem trvale hraje tiše. Někdy i navedu kolegu, aby přeladil stanici, a pak tam několik dnů vydrží, než šéf opět vrátí devadesátky. V létě to bylo lepší, měli jsme otevřený okna a já jsem poslouchala libý zvuk klimatizace z kanceláří odvedle.
No a v obchodech, restauracích nebo v autě mi hudba taky vadí, z obchodu mě kolikrát i vyžene. Potom ještě přijde přítel domů z práce, pustí hudbu a já ho jdu zabít..
@ludo - Jsem nucenej to poslouchat denně, 8 hodin x let
Skutečně? Vy to máte jako zostření trestu či co? Proč byste jinak trpěl a nic proti tomu nedělal?
U nás v práci rádio povolené není. Rušivci byli odkázáni do patřičných mezí - protože se vymýšlí. V obchodech, zvl. v nákupních centech, zní líbezná hudba, aby se lépe prodávalo zboží. Osobně také nedám dopustit na zpěv ptáčků - a zvláště na šumění lesa. Taková frontička když se hlásí...Toho si díky diskutované kraválisantní společnosti stále více vážím. Příroda tu zústane, my nebudem.Kulisa, kde je hlavně slyšet bušení bicích, mi také jde notně na nervy.
Kupte si rušičku. Je to nelegální ale účinné.
Ale vážně: Pro zaměstnavatele by měl být důležítý výkon pracovníka. U nás se, po spoustě sporů, máme tzv. open-space pracoviště, je nás v jedné místnosti 18, zavedl úzus, že normální je ticho. A tomu se museli všichni podřídit. Kdo chce hudbu, tak jedině do sluchátek. A trvejte na tom, že normální je ticho. Chce to hodně vytrvalosti, osobní statečnosti, ale pokud nechcete v práci skončit, tak to zkuste. On se možná i někdo přidá. A jestli vám to hodně vadí, tak opravdu jsou i jiná pracoviště, kde se hluk považuje za hluk.
A třeba restaurace? Já požádám aby hudbu ztišili. Pokud to neudělají, odcházím. Hospod jsou spousty. Oni potřebují mně, jako zákazníka. Ne já je. Stejně tak jsem přestal chodit do hospod, kde trvale běží TV. Bohužel takových nás asi není moc, protože nejsou vidět výsledky. Málo si sami sebe vážíme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.