Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení účtu v USA .Založen dne 16.10

Od: pv odpovědí: 30 změna:
Prosím o radu.Přítel si včera založil účet v USA,ale chtěl by ho dnes zrušit.A neví si rady jak to na provést!Děkuji za odpověď Vajnarová

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ucet u jake spolecnosti? Nemaji tam FAQ n ebo podporu?

hodnocení

0x

Podle mne musí jít na ty samé stránky, kde si ten účet založil a určitě tam bude i možnost ho zrušit. Když napíšete jn v USA, tak Vám těžko někdo poradí.

Teď jsem četla v jiné otázce jak to vlastně myslíte. Ten přítel je teda momentálně v USA a tam si někde v nějaké bance založil včera účet. Pak se dozvěděl, že je jeho manželka v Čechách v porodnici a chce se rychle vrátit domů. A k tomu zase potřebuje ty peníze, které si včera vložil na ten účet. Tak ať jde zase do té banky a účet jednoduše zruší a oni mu vydají peníze. Možná, že zaplatí nějaký poplatek za tu službu, ale nevidím v tom nic nemožného a složitého. Peníze jsou jeho a vybrat si je může kdykoliv. Třeba za hodinu od chvíle, kdy je tam vložil.

pv
hodnocení

Nevím v jaké bance si založil účet!
Vím jen že mi sdělil že jeho manželka je v nemocnici i s děckem!A musí rychle domů!

A nechce náhodou, abyste mu na tu cestu půjčila? Přece se do té Ameriky nějak dostal a účet si založit uměl, tak nechápu, proč se ptá Vás, která žijete v Čechách, jak on má zrušit svůj účet v USA, když Vy ani nevíte ve které bance ho má. Vám se to divné nezdá? *zmateny* Jen aby Vám nevyprávěl, že to nejde a že Vám to vrátí potom. ;)

Pv: Ať si zajde do banky, kde si účet založil a tam mu ho i zruší. Během jedné návštěvy je to vyřešené. Případně si ho může nechát, kartou z té banky se ta platit i u nás.
Pokud se rychle potřebuje dostatek sem, ať si koupí letenku online a letí. Nějak moc nechápu, co v tom hledáte za vědu.

pv
hodnocení

Děkuji za odpověď!Vím že to vypadá jako špatný vtip,ale nejde mu o to abych mu letenku zaplatila,chce jen zrušit účet a vybrat peníze!Aby mohl letět co nejdříve domů za manželkou.Peníze po mě nepožadoval!
ladinpraha*

... zatím ...

No a proč se ptá Vás, která jste tady v Čechách, jak on si má vybrat peníze ze svého účtu v Americe? Kdyby se to stalo mně tak se začnu smát a budu to považovat za vtip.

Ale teď mne tak napadlo co můžete udělat. Když on se Vás ptá jak to udělat a pověřil Vás pátráním, tak mu řekněte, že už jste to zjistila a povězte mu: "Dojdi do té banky, kde jsi svůj účet otevřel a řekni jim, že ten účet zase rušíš a že chceš aby ti dali uložené peníze zpátky". A jestli Vám řekne, že to nejde, protože neumí anglicky, tak to už teda fakt nevím. :-D a snad to bude jasné.

pv
hodnocení

Znám je oba dva od základní školy a vyrůstaly jsme spolu!Kdyby manželka byla doma tak by to řešil asi sní!Ale jelikož je v nemocnici tak asi nemůže!Požádal mě o pomoc!A peníze po mě nepožaduje a ani nechce!Ale to jedno!Děkuji za odpovědi
Tak teď víte, jak to udělat, tak mu to napište.

pv
hodnocení

To jsem mu také psala,ale odpověď byla NE!Což překvapilo jeho a i mě!Takže si neví rady!A 130.000tisíc je v čudu a tak je v čudu i on!Asi takto!

Odpověď v bance byla tak strohá? Jenom mu řekli to "NE"? Nedali mu žádné vysvětlení? Nezlobte se, ale já tady nadávám na banky v Čechách, ale tohle by se nestalo ani u nás. Buďto tady neříkáte všechno a to je pak těžké najít východisko, nebo Vám všechno neříká on. Píšete, že nemůže hovořit se svou manželkou, ale co teda rodina? Přece má ještě nějakou rodinu on a jeho manželka také. Píšete, že neznáte jméno té banky. Proč Vám to neřekne, když od Vás očekává, že mu tady zjistíte, jak to v té bance řešit. Nebo proč to neřeknete Vy nám?

Představte si, že já tady založím stejnou otázku. Nevím jak mám zrušit účet v bance a vybrat si z ní své peníze. A na otázku co mám za banku, neodpovím a budu to neustále obcházet a tajit jméno té banky. No tak za chvíli se mi tady všichni začnou smát.

taylor*
hodnocení

0x

Problém může být v Patriot Act, pokud včera založil účet, hodil na něj 130000 a další den je chce vybrat a zavřít účet, asi to rozsvítilo pár červených světýlek. Už jen samotný vklad hotovosti řádově několika tisíc USD je podezřelý a může být posuzován. Pokud může prokázat původ peněz tak se to snad vyřeší, jinak nevím.

taylor*

Na jeho místě bych rozhodně neodjížděl dokud to nevyřeší, na dálku bude problém s ověřováním totožnosti, s případnou autorizací převodu, asi ještě ani nemá platební kartu k účtu...

btw která konkrétní banka to je?

Taylor, on neodjede, neboť nemá na letenku. V tom je právě ten háček. On potřebuje odletět a banka mu odmítá vydat jeho peníze. Alespoň tak to tazatelka vysvětluje. *co*

taylor*

pv tady je nějaké info k Patriot Act 1stcommercialcredit.com/... je možné že přítel bude muset prokazovat původ peněz, možná i povolení k pobytu

hodnocení

0x

Pv, docela by mne zajímalo, o jakou pomoc Vás opravdu požádal. Tohle je tak záhadný dotaz, tak neúplné informace, že to fakt zavání tím, že si ten dotyčný vymýšlí, nebo Vy nepíšete všechno. A když zamlčíte základní informace, tak zde ale také žádnou pomoc nenajdete. Nevím čeho se bojíte, nikdo Vás tu nezná a dotaz jste vložila a vidíte sma, že to nikam nevede, protože ani my nemáme žádné informace, takže musíme spekulovat.

Poprvé jste v jiné otázce psala, že manželku odvezli do porodnice a že se musí ihned vrátit. Když jsem to četla, tak mi bylo divné, že její manžel nevěděl den předtím, že bude jeho manželka v nejbližších dnech rodit, když teda musel okamžitě zase zrušit účet, aby se dostal do Čech. Pak jste to změnila a píšete, že je manželka a dítě v nemocnici. Tak asi už porodila a možná, že už je dokonce i doma. Nebo je to jinak?

Tak já se ptám. Jak se vlastně on dozvěděl, že jeho manželka jela do porodnice? Píšete, že on s ní komunikovat nemůže a Vy zřejmě také ne. Tak kdo ho vlastně informoval v USA o tom, že je jeho žena v porodnici? Určitě ne ta nemocnice. Tím pádem zde musí být ještě někdo z rodiny, který ho kontaktoval. Proč teda nepožádá o pomoc svou rodinu a obrací se na Vás, která jste jenom kamarádka? A navíc, podle toho co zde píšete, Vám pouze řekl, že si uložil do nějaké záhadné banky docela slušnou sumu peněz a že neví jak si se je vybrat. Tak vložit je uměl, ale vybrat už je neumí a musí se ptát kamarádky, které ani neřekne kde vlastně ty peníze má. A pořád Vám píše, že to nejde, že mu v bance k jeho překvapení řekli NE. A že jsou teda peníze v čudu a on také. Tohle byl Váš poslední příspěvek. *zmateny*

A podle mne bude v čudu i ta manželka s dítětem, když se její manžel nedokáže dostat ke svým penězům a vrátit se domů.

taylor*

"Tak vložit je uměl, ale vybrat už je neumí.." Tak nejde o to že by neuměl, pokud mu banka účet zablokovala tak prostě nemůže. Po útocích na dvojčata 2001 přijali USA Patriot Act, což je soubor opatření pro boj s terorismem, a řada z nich se týkala právě bankovnictví - opatření proti praní špinavých peněz, shadow accounts apod. Vím jak to tehdy vypadalo když jsi přinest do banky větší cash, někdy se řešilo už pár tisíc dolarů. Neznám přesné limity nebo jaké v bance vnitřní procesy, ale i kdyby těch 130000 bylo myšleno v Kč což je asi 6000 USD tak u nového klienta (navíc ze zahraničí) takový vklad hotovosti může být podezřelý, a do vyřešení může banka peníze na účtu zablokovat..ještě k tomu když chce hned druhý den účet vybrat a zrušit.

taylor*

..a manželka v porodnici nehraje vůbec žádnou roli, to neřešte *smich*

Tak jo. Nakonec co jsme mohli, to jsme udělali.

nikdo*
hodnocení

0x

Ať si převede peníze na letenku sem do republiky, někomu důvěryhodnému, a ten ať mu letenku zaplatí tady. Mezitím, ať si vyřídí s tamnější bankou šeky nebo internetové bankovnictví a může odletět sem.

doplněno 19.10.18 00:05:

taylor: To, že jde o patriot act tu prosazujete jen vy, tazatelka to nepotvrdila ani nevyvrátila. Takže možná nebudete mít pravdu, a vůbec se nejedná o "zablokování" účtu. Může se jednat jen o nějaké administrativní nedopatření.

taylor*

když nemůže peníze z účtu vybrat tak je nemůže ani nikam převádět OMG *zed*

kdyby mohl peníze převádět tak by přece mohl letenku zaplatit rovnou, proč by to dělal přes nějakého prostředníka *zed*

vy si vážně myslíte že když vám zmrazí účet tak si klidně převedete prachy jinam a ukážete dlouhý nos? *smich*

taylor*

nikdo, řeknu vám takové tajemství, pokud by mohl převést peníze do Čech tak by jimi mohl i zaplatit za letenku, obojí je bankovní transfer ;)

pv
hodnocení

Děkuji všem za odpověď.Nyní vím toto,chtěl si nechat ověřit šek,který mu vypsaly,nevím jakou hodnotu má nebo nemá!A ptát se nechci,a on mi částku neřekl!O peníze mě nepožádal,abych mu nějaké poslala a snaží se sám nějak si poradit!Sama nevím co ho to napadlo a jeho manželku!Nevím,jestli se dá pro platit šek ze zahraničí i u nás v nějaké bance!Netuším nikdy jsem zahraniční šek v ruce neměla.Jestli se to dá v ČNB a nebo v jiné bance.Děkuji pv
nikdo*

Šek vám proplatí jen v některých bankách, a jen pouze, pokud máte u nich účet.Jediná banka, která proplatí šek bez toho, aby jste měli u ní účet, je KB a to jen v Praze. Šek proplatí až po ověření jeho krytí ve vydávající bance. Trvá to cca měsíc.

taylor*

Jaký šek zas? A kdo mu ho vypsal? Takže mu banka účet zrušila jen místo hotovosti dostal bankovní šek? Nebo si ověřoval nějaký šek od zaměstnavatele? Jste opravdu zmatená nemá smysl vám něco radit když pokaždé napíšete něco úplně jiného at si to řeší sám..

pv
hodnocení

Nikdy jsem nebyla v takové situaci!Nevěděl předem že jeho manželka bude rodit o 6 týdnů,dříve!A já nevěděla že mě požádá o pomoc a radu!Nepožádal o finanční pomoc,nechce po mě,abych mu poslala peníze nic z toho nechce!Chce jen vědět,jak dál jak postupovat,co dělat!Nevím,jestli má účet v ČR,nikdy se mi nesvěřily hele vole mám účet u (moneta banka,ČSOB,embank),nebo mám zahraniční šek z Ameriky,Anglie,Řecka!Nebo mi řekli (mám šek z Anglie a účet u ČSOB) dám si ho tam pro platit! Asi tak to,jsme přátelé známe se hodně dlouho,ale nikdy jsme se o finanční stránce nebavily!Nikdo z nás není dokonalý,jsme jen lidé,kteří se mohou do nějakých problémů!Nikdy neříkej mě se to stát nemůže!Může se to stát každému z nás!Nikdy neříkej hop dokud jsi nepřeskočil!

Pv, promiňte, ale do takovýhle problémů které tady popisujete se jen tak člověk nedostane. Podle toho co tady píšete, nevíte vůbec nic a ten člověk po Vás chce radu a Vy nevíte na co. Najednou zase píšete o nějakém šeku a předtím to byly peníze uložené v bance. Jak se může ten člověk obracet o pomoc na Vás, když Vy o jeho situaci evidentně nevíte vůbec nic a o finanční situaci se spolu nikdy nebavíte. A klidně mohu napsat, že teda takový krkolomný příběh, se mně stát nemůže a nemůže se to stát každému z nás. Tomu "hop před skokem" moc nerozumím. A také nerozumím tomu, že Vám nikdy neprozradili, kde mají založený účet. To tady mohu klidně veřejně napsat všem a nic se nestane. I bez toho "hele vole". Tak já mám účet u České spořitelny a budu přecházet k Monetě. Vidíte a co s touto informací asi tak můžete udělat? :-D No přece vůbec nic! Ale byla by pro Vás důležitá, kdybych se na Vás obrátila, abyste mi poradila, jak mám z té banky vybrat svůj vklad. To už byste mohla podniknout nějaké konkrétní pátrání. Ale takto, jak to tady předkládáte Vy, je to naprosto vyloučeno a hlavně, je to strašně pomatené, až neuvěřitelné.

Znova jsem si přečetla Vaši odpověď ze včerejška, ve 23.24. a po "Holmesovském" přemýšlení, mi z Vaší odpovědi vytanulo, že on vlastně v té Americe ani nebyl. Píšete, že má v ruce nějaký zahraniční šek a že to napadlo jeho a i jeho manželku. Takže jeho manželka o celém problému ví také. To je nová informace, kterou jste neuvedla. Takže oni asi nějakým zvláštním způsobem přišli k nějakému šeku z Ameriky a teď nevědí, jak ho v Čechách zpeněžit. A Vy jste to hned neřekla, protože asi víte jakým způsobem k tomu šeku přišli a že to asi nebude zrovna košér, tak jste si vymyslela jiný příběh. Ale ten je strašně zavádějící a proto Vám nikdo nemůže poradit a motáme se v tom jako "vítr v bedně". Tak jestli chcete opravdu nějak kloudně pomoci, tak vyklopte pravdu, jste tady anonymně, nikdo se nedozví, že jste to Vy. Na mne to dělá dojem, že naletěl nějakému šmejdovi a něčemu uvěřil a teď hledáte, jak z toho ven.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]