Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neustále popotahuji a mam plný nos

Od: tuypony odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mam dotaz. Už tak od června 2018 mam rýmu a popotahuji. Nejdřív jsem myslel že je to on alergie i když žádnou jsem nikdy neměl na pil nebo tak. Poté jsem měl zánej v zubu na straně nahoře u nosních dutin. bral jsem antibiotika .Ted ten zub mam otevřený a občas se mi udělá váček. A po celou tu dobu až do teď popotahuji a mam ucpaný nos . Občas vysmrkám malý sitý žlutý hlen. Občas nejde vysmrkat nic i přesto že mam nos plný. Furt popotahuju nutí mě to jako by jsem uprostřed nosních horních dutin cejtil furt hlen . A nejde se ho zbavit . Bral jsem na imunitu c a echynaceu a pořád nic. U doktora mi řekli po braní krve že mam krev v pořádku a moč malinko zvíšené bíle krvinky, ale pokud mě nic nepáli tam dole tak to nic nebude. Tak měl nekde stejný púroblém? děkuji za každou věcnou odpověď . A omlouvám se za pravopis a slovoslet jsem tak trochu v presu. Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dobrý den. Zajděte si na ORL. Doktor prohlédne nos a najde příčinu. A doporučí též vhodné léčivo. Ucpaný nos a nic nevysmrkat může být třeba i polyp v nose. Ale to už Vám řekne s určitostí jen lékař.

ryma
hodnocení

0x

Věříte na bylinky? Vyzkoušet můžete "Rýmovník". Prodává se v květnáči nebo někdo známý vám dá kousek rýmovníku, zasadíte a roste jak blázen. Květináč patří do ložnice. Utrhnete si lístek rýmovníku, trošku pomačkáte a strčíte do nosní dírky, vydržet alespoň 10 minut. U nás v rodině už 3 roky nevíme co je pořádná rýma.

hs*
hodnocení

0x
Dobrý den. A výtěr z krku Vám nedělal - na ORL či u praktického MUDr.? Mám něco jako Vy a vždy mi vyjde v rozboru Hemofilus (takový dětský školkový bacil, nemá to nic společného s hemofilií, nebojte). Doktoři obvykle tvrděj, že to nic není...že to má 3/4 obyvatel atd. No a mě to ucpe dutiny - zadní rýma, žlutá (zvlášť peklo pokud se s tím letí letadlem, bolest dutin taková, až máte modro před očima) a jednou se mi to vrazilo do uší a 2x mi je píchali, bolest taky děsná. Doktorka (praktická) se hrozně divila, tvrdila mi totiž, že výtěr byl v pořádku (o ní nejde, že, tak se jí to mluví). Tak mě na to nakonec dávají atb, samo to jaksi neodezní :-/
Teď to zrovna mám taky, jenže jsem po braní trojich atb (na něco jiného) a jaksi nemám chuť na další atb, takže se snažím s tím šmejdem bojovat po domácku jen výplachy nosohltanu Vincentkou (stříkat sprej do nosu, natahovat do dutin a plivete pusou - naučili mě na ORL) a "míchanými kapkami" (antibiotické od doktorky).
Tak ať uspějete i Vy!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]