Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Necitlivost v noze po operaci kolene

Od: koleno odpovědí: 2 změna:
Zdravím, v minulý týden v úterý jsem měl havárku na motorce s tím, že se mi natáhly a utrhly s částí kosti zkřížené vazy v koleni. Odpoledne toho dne jsem měl operaci (artroskopii) kde mi to v tom koleni nějak poskládali, pozašívali a dali mi sádru, po 3 dnech jsem dostal pevnou ortézu a v sobotu pustili domů. Jenže teď jsem si všiml, při škrábání nohy pod ortézou, že nemám na povrchu holeně cit v kůži. Je to pruh asi 4cm široký a vede přímo pod kolenem dolů až zhruba do 10cm nad kotník. Beru po operaci léky na ředění krve a každý den dostávám od rodičů injekci do břicha pro zabránění vzniku trombózy. Ve čtvrtek mám jít na vytažení stehů, ale jsem z toho trochu nejistý, nerad bych něco podcenil. Je to běžné? Díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Klid, to znám. Máš tupé poranění senzitivních nervů ve zmíněné oblasti. To je od toho, jak noha dostala ránu. Tady si počti, mělo by se to zregenerovat:

handsurgery.cz/...

hodnocení

5x

Necitlivost má na svědomí poškození nervu. Bohužel takhle po operaci ani doktor nepozná, jestli ta ztráta citlivosti je důsledkem lokálního umrtvení, zhmoždění tlakem otoku, nebo poškozením nervu při operaci. První možnost bude asi lichá, protože artroskopie se dělá většinou v plé narkóze a ne pod lokálním umrtvením, druhou bych viděl jako nejpravděpodobněši a třetí, jako katastrodickou verzi. Každopádně bys to měl konzultovat s doktorem a né s internetem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]