Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sleva na poplatníka nelze uplatnit?

Od: direct odpovědí: 5 změna:

Mám dotaz ohledně sleva na poplatníka. Nastoupil jsem k 13.9.2018 a v další výplatě mi byla strhnuta, že nelze uplatnit.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Zaměstnavatel neměl doloženo, co tomuto zaměstnání předcházelo. Kdybyste mu k prohlášení k dani z příjmu přiložil čestné prohlášení, že jste od 1. do 12. září neměl žádné zdanitelné příjmy a že jste neuplatnil základní daňovou úlevu jinde, mohl by zaměstnavatel uplatnit daňovou úlevu již za září.

Takhle se Vám daň vrátí až na jaře příštího roku > buď v rámci ročního zúčtování daně z příjmu (to za Vás na základě Vaší písemné žádosti udělá zaměstnavatel) nebo v rámci daňového přiznání (DP), které byste musel vyplnit a podat Vy sám.

Rozhodnete-li se pro DP, doporučuji je podat až na přelomu února a března 2019. Kdybyste je podal hned v lednu, musel byste později znovu (platnost podpisu na žádosti je jen dva měsíce) požádat o vrácení přeplatku.

pet*
hodnocení

1x

A před nástupem do zaměstnání? Byl jste bez práce nebo vám končilo předchozí zaměstnání? Slevu lze mít v jednom měsíci pouze u jednoho zaměstnavatele.

direct
hodnocení

Bez práce.

pet*
hodnocení

0x

Tak to nevím, zeptat se účetní, ale až si budete v roce 2019 podávat daňové přiznání, tak se vám vrátí vše co jste nevyčerpal

direct
15.10.18 17:06
hodnocení

Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]