Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Invalidní důchod a hraní hazardních her

Od: 7890 odpovědí: 3 změna:
Ahoj, mám invalidní důchod, a zajímalo by mě, jestli se můžu registrovat v herně aniž by mi ho nesebrali.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud vím, tak toto opatření se týká sociálních dávek (aby je lidé neodnášeli do herny). Invalidní důchod je vyplácen na základě zdravotního stavu, tak to snad není sociální dávka a stát zřejmě "nereguluje" jeho používání. Ovšem, ještě si počkejte na odpovědi odborníků v této oblasti (což já nejsem). Zdravím!

hodnocení

0x

Pokud se vás netýká následující, o důchod strach mít nemusíte.

Z. č. 186/2016 Sb. o hazardních hrách

§ 16 Rejstřík fyzických osob vyloučených z účasti na hazardních hrách

(1) Rejstřík fyzických osob vyloučených z účasti na hazardních hrách (dále jen "rejstřík") je neveřejným informačním systémem veřejné správy, který slouží k zamezení přístupu vyloučených fyzických osob k hazardním hrám. Správcem rejstříku je ministerstvo.

(5) Ministerstvo zapíše z moci úřední do rejstříku fyzickou osobu,

a) která pobírá dávky pomoci v hmotné nouzi, s výjimkou mimořádné okamžité pomoci, podle zákona upravujícího pomoc v hmotné nouzi a podle zákona upravujícího životní a existenční minimum,

b) která je starší 18 let a je s osobou podle písmene a) společně posuzována podle zákona upravujícího pomoc v hmotné nouzi a podle zákona upravujícího životní a existenční minimum,

c) vůči které je pravomocně zjištěn úpadek podle zákona upravujícího úpadek a způsoby jeho řešení,

d) které bylo uloženo předběžné opatření zákazu her a sázek podle zákona upravujícího trestní řízení, nebo

e) které bylo uloženo přiměřené omezení a přiměřená povinnost zdržet se hazardních her, hraní na hracích přístrojích a sázek nebo ochranné léčení spočívající v léčbě závislosti na hazardních hrách podle trestního zákoníku.

Ale můžete se nechat zapsat dobrovolně ;)

(6) Ministerstvo zapíše do rejstříku fyzickou osobu na její vlastní žádost.

iz*
hodnocení

0x

Nevím o tom, že by registrace kdekoliv (včetně heren) znamenala "automatické" odebrání ID. Ale chcete-li se zbavit invalidního důchodu, věděla bych o lepších způsobech.

(Spojení "aniž by mi ho nesebrali" znamená opak toho, co jste chtěl vyjádřít > dva zápory vyjadřují klad.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]