Nejste přihlášen/a.
Co všechno může stát za vznikem nykturie (močení v noci)?
problémy s prostatou
menopauza
těhotenství
vedlejší účinky léků
onemocnění ledvin a močového měchýře´
choroby srdce
poruchy spánku
faktory životního stylu (alkohol, kofein, nadbytečný příjem tekutin)
Zdravím. Tak to by mohlo mít spojitost s těhotenstvím. Když si představíte, jak moc se musí roztáhnout děloha a jak se musejí vnitřnosti rozestoupit, aby se tam vešlo miminko i s plodovou vodou, tak vás nemůže překvapit, že to může trochu trvat, než se všechno vrátí zpět. Taky děloha se musí zase "zarolovat" do původního tvaru. U některé se vše srovná během šestinedělí, některému organismu to trvá klidně 1,5 roku. No a ta stále zvětšená děloha a ty střeva jinde, než na svém místě, vám mohou tlačit na močový měchýř, a vás to nutí močit. V tomto případě by vám pomohly cviky na posílení pánevního dna a břišních svalů. A taky by pomohlo nejen nepít před spaním, ale hlídat si navečer i močopudné tekutiny (např. káva). Ty raději popíjet dopoledne. Tak hodně radosti z miminka a hodně zdraví oběma . Ida
Předpokládám, že zánět je vyloučen. Nevím, kolik Vám je let, ale v menopause se toto stává a časem to přejde. Cukrovka může také být příčinou. Moje poslední zkušenost se stejným problémem a krví v moči, skončila tím, že krev v moči je celkem normální, má to kde kdo a to že jsem chodila na WC v noci 6x za 4 hodiny primář považoval taky za normální. Já pana primáře za normálního tedy nepovažuji. Pomohl mi zánět zubu, kdy po přeléčení antibiotiky se problémy s častým močením přeléčily a byl klid. U starších mužů tyto potíže často zapříčiňuje prostata.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.