Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stále chození na WC v noci

Od: lencos odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,
již delší dobu mám problém v noci, že jdu za noc cca.3x na WC na malou.
Než jdu spát tak hodinu před tím už nepiju nic.
Když se v noci probudím na WC, nemohu pak usnout a když se to konečně podaří, tak jdu brzy znova. Problém mám již pár let.
Na urologii jsem byla, ale prý jsem vpořádku, Nemám pít 3hodiny před spaním více jak 200ml.
Neporadil by mi někdo co dělat?
Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Já bych se na Vašem místě řídila radou lékaře. Rozložila bych pití lépe do celého dne a omezila je poslední dvě až tři hodiny před spaním.

cuk
hodnocení

2x

Když je prý zvýšená hodnota cukru v krvi, se prý chodí v noci často na WC. Někde jsem to četla.

Ta hodnota musí být víc než 10, aby se to projevilo, normální hodnota je mezi 3,5-6. Každopádně test na cukrovku si nechte udělat.

hodnocení

1x

Co všechno může stát za vznikem nykturie (močení v noci)?

problémy s prostatou

menopauza

těhotenství

vedlejší účinky léků

onemocnění ledvin a močového měchýře´

choroby srdce

poruchy spánku

faktory životního stylu (alkohol, kofein, nadbytečný příjem tekutin)

zena.aktualne.cz/...

Problémy s prostatou bychv tomto případě ne podezříval ale jinak máte pravdu. Také jistě záleží na věku , často se to objevuje po přechodu. Mohly by pomoci možná i cviky na zpevnění pánevního dna.

Ta cukrovka zde chybí, i když je fakt, že v takovém případě by to nebylo jen v noci.

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Tak to by mohlo mít spojitost s těhotenstvím. Když si představíte, jak moc se musí roztáhnout děloha a jak se musejí vnitřnosti rozestoupit, aby se tam vešlo miminko i s plodovou vodou, tak vás nemůže překvapit, že to může trochu trvat, než se všechno vrátí zpět. Taky děloha se musí zase "zarolovat" do původního tvaru. U některé se vše srovná během šestinedělí, některému organismu to trvá klidně 1,5 roku. No a ta stále zvětšená děloha a ty střeva jinde, než na svém místě, vám mohou tlačit na močový měchýř, a vás to nutí močit. V tomto případě by vám pomohly cviky na posílení pánevního dna a břišních svalů. A taky by pomohlo nejen nepít před spaním, ale hlídat si navečer i močopudné tekutiny (např. káva). Ty raději popíjet dopoledne. Tak hodně radosti z miminka a hodně zdraví oběma *slunce*. Ida

hodnocení

0x

Předpokládám, že zánět je vyloučen. Nevím, kolik Vám je let, ale v menopause se toto stává a časem to přejde. Cukrovka může také být příčinou. Moje poslední zkušenost se stejným problémem a krví v moči, skončila tím, že krev v moči je celkem normální, má to kde kdo a to že jsem chodila na WC v noci 6x za 4 hodiny primář považoval taky za normální. Já pana primáře za normálního tedy nepovažuji. Pomohl mi zánět zubu, kdy po přeléčení antibiotiky se problémy s častým močením přeléčily a byl klid. U starších mužů tyto potíže často zapříčiňuje prostata.

lencos
hodnocení

Dobrý den,
jste hodní děkuji za vaše rady, ještě upřesním, jsem žena 30let po prvním 8měsíčním dítěti.
Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]