Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doporučenka z ÚP

Od: liduska odpovědí: 11 změna:
Dostala jsem doporučenku do jednoho pražského telemarketingového call centra na pozici operátor aktivní linky. Vyzkoušela jsem si modelově se sluchátky komunikovat s figurantem na zkušebním příkladě před zkušební porotou. Náhle jsem dostala trému a začala zadrhávat v řeči. Byla jsem směšná a to ve mne vyvolalo psychický blok,že ostatní uchazeči se mi smáli.Myslím si,že to není vhodná práce pro každého,kdo není výřečný. Paní manažerka mi napsala na doporučenku,že jsem byla ve stresu,bojácná komunikovat, zadrhávala se v řeči a při první mobilní komunikaci s ní komunikovala lépe bez vady řeči. Napsala mi tam tuto zprávu do poslední kolonky na doporučence" Pracovní místo odmítla". Tako kolonka v mém případě, když jsem šla na výběrové řízení a ze stresu to nezvládla znamená hned vyřazení z úřadu práce za slabý výkon v call centru?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Liduško,

nikdo z nás neví, jak zprávu na doporučence pracovníci ÚP vyhodnotí. Ale obávám se, že pokud se tam objevilo "práci odmítla", znamená to sankční vyřazení.

salaba
hodnocení

1x
Jestli je ta Vaše zprostředkovatelka trochu normální, tak by Vás mohla pochopit a nabídnout Vám něco adekvátního Vašemu vzdělání a dosažené praxi.To není práce pro každého nutit seniorům produkty a paušály po telefonu. Neúspěch a selhání při pohovoru(tréma,třes rukou,nervozita,zakoktání se)není Vaše vina-schválně. Je to stresová záležitost obzvláště na pozici,kde se vyžaduje výborná komunikační schopnost. Pokuď byste měla nějaký psychologický posudek,že jste méně odolný vůči stresu,nebo máte vadu řeči zadrhávání,tak pro Vás není call centrum vhodná nabídka. Můžete to ukázat Vaší zprostředkovatelce.

stres
hodnocení

0x

Když jste byla s nervy v kýblu, tak by se nedalo divit, že jste řekla ještě něco navíc - například, že na to nemáte, že to nedáte, že to asi nezvládnete apod. A pracovnice se toho chytla.

Kdyby napsala, že nejste vhodný adept, bylo by to pro Vás určitě dobré, takhle odpověď viz výše od ,,ivzez,,

Jinak, neznamená, že první zkouška nedopadla dobře, že když zatnete zuby, tak po pěti, deseti telefonátech se otrkáte a potom budete již vědět co říci, budete to mít naučené.

On Vás nikdo za krk nepověsí.

Vraťte se do toho call centra a řekněte, že to chcete zkusit, nebojte se toho, nebo chtějte pracovat na pasívní lince, kde lidé volají Vám a Vy jim pomáhate řešit různé situace podle směru call centra.

Těch center je v Praze vícero, tak si to případně najděte, které nabízejí pozice pasívních linek.

I kdybyste tam dělala dva roky a pak šla jinak, tak věřte, že to je velmi dobrá škola života a co se tam naučíte, komunikovat, jak se otrkáte, Vám pomůže v dalších zaměstnáních /podle informací, co mi řekla známá/. Neutíkejte před tím a zatněte zuby.

V Praze najdete plno volných míst, není potřeba být na pracáku, nabírají obchodní domy, obyčejné obchody s potravinami, obchody s oděvy, Česká pošta na přepážku i doručovatele, Dopravní podnik přijímá řidiče tramvají /a je tam dost žen opravdu/, nebo můžete do kuchyně, na sanitáře apd.

hodnocení

0x

Fakticky vzato jste práci odmítla. Pokud to oni nevyděli jako překážku ale vy, tak jste to odmítla vy. Ale nebojte se, pokud budou dělat na pracáku potíže, objednejte se k psycholožce, že potřebujete potvrdit vadu řeči (obvodní vám dá doporučenku). Jakmile vám psycholog uzná, že nejste schopna takovou práci vykonávat z důvodu stresu, tak je to odmítnutí ze zdravotních důvodů; takže jste nic neporušila. Je však třeba si to zařídit dříve než vás předvolají ke správnímu řízení, pokud se tak stane.

liduska
hodnocení

0x
Stačí doložit psychologický posudek z bilanční diagnostiky,kde se nedoporučuje, abych pracovala ve stresovém prostředí a mám sníženou flustrační toleranci? To bych měla ofotit a poslat moji zprostředkovatelce?

hodnocení

0x

Jestli bude posudek stačit zprostředkovatelce netuším, ale samozřejmě jí ho předejte - možná raději osobně, třeba i s popisem situace a vysvětlením, že jste podobný způsob přijímacího řízení neočekávala a zaskočila vás reakce ostatních uchazečů.

iz*
hodnocení

0x

Teoreticky by ten posudek o snížení frustrační tolerance mohl stačit. Ovšem nejsem si jista tím, jestli nevznikne problém s tím, že jste posudek nepředložila hned při registraci na ÚP, nebo - pokud byl vystaven později - co nejdříve po jeho vystavení.

Skutečnost, že jste ÚP nesdělila a nedoložila podstatné skutečnosti, které mohou ovlivnit Váš pracovní výkon (či omezují počet vhodných zaměstnání), může ÚP vyhodnotit jako neposkytnutí potřebné součinnosti při zprostředkování zaměstnání nebo maření zprostředkování zaměstnání.

liduska

Kvůli zhoršující moji zdravotní situaci jsem musela navštívit nemocnici-pohotovost. Měla jsem vysoký krevní tlak, záškuby u srdce, zhoršené těžké dýchání. Celkový zdravotní stav je vážný a projevují se mi z toho depresivní stavy. Mám to potvrzené v lékařské zprávě z nemocnice. Stačilo by kopií doložit k doporučence jen z nemocnice, nebo je třeba kromě zprávy z pohotovosti doložit ještě další lékařské zprávy od obvodního lékaře a psychologů?

My vážně nemůžeme vědět, co bude paní na ÚP požadovat - doneste jí, co máte a uvidíte.

hodnocení

0x

Já tedy nevím ale pokud tam máte že jste místo odmítla tak Vám asi nic nepomůže,jedině se vrátit zpět a zeptat se proč Vám napsali ,že jste místo odmítla když to není pravda ,Tedy alespoň dle toho co píšete jste nevhodný uchazeč na že jste odmítla!

Každopádně přeji abyste dopadla dobře a sankčně Vás nevyřadili a posléze získala odpovídajícií práci!

stres
hodnocení

0x

Nevím, kolik je Vám let, ale vypadá to, že jste velmi mladá a ještě se sama v sobě nevyznáte.

Pokud se ale léčíte s nějakou psychickou poruchou, poraďte se právě u lékaře, nebo na nějakém odborném pracovišti, jaká práce by byla pro vás vhodná.

Míra stresu je dnes na většině pozicí dosti vysoká.

To potvrzení od lékaře jste měla přiložit hned při nástupu na ÚP, kde by k Vám přistupovali potom úplně jinak a nabídli vhodnější pozici.

Skoro bez stresů je podle mne třeba práce jako zahradnice, uklízečka, či se hodně poptává práce ve skladech na balení, možná bez stresu je práce na doplňování zboží /Tesco, Globus/, třeba byste zvládla i pokladnu, nebo práce v kuchyni v zázemí u nádobí, možná je i práce hospodyně v domácnosti.

Jestli se hroutíte i dodatečně dva dny po té zkoušce tak máte nervy v kýblu.

Ale nemusí to být nutně jenom z té zkoušky, ale svůj díl tomu přidalo vědomí, že byste mohla být vyřazena.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]