Nejste přihlášen/a.
Dá se nějak posupovat,když zaměstnavatel nezaplatil poslední výplaty?
Měla jsem brigádu,roznos letáku,se smlouvou s distributorem pro tenhle kraj.V červenci jsem mu oznámila,že skončíma a že dodržím dle smlouvy měsíc-výpovědn lhůtu.Výplaty se dávají cca kolem 20dne v měsíci.Takže jsem měla dostat 20.srpna (za červenec)a 20.září (za srpen) výplatu a nic.
Pán jen dpovídá,že nestíhá,že dá vše dopořádku,ale dotěd se nic neděje,peníze pořád nejsou.Vše jsem mu oznamovala/upozorňovala přes SMS i telefónicky.Vůbec netuším,jestli se dá nějak dále postupovat,víte nědo co s tím?
Paní/slečno Lucie, výpověď podepisuje ten, kdo ji dává, v tomto případě Vy.
Zaměstnavatel by pouze potvrdil její převzetí. Zaměstnavatel není povinen si pro výpověď příjet > to Vy jste byla povinna mu ji doručit.
Kdybyste mu výpověď zaslala doporučeným dopisem s dodejkou, měla byste teď v ruce alespoň kopii výpovědi, podací lístek a dodejku, kterou by Vám pošta vrátila s potvrzeným datem převzetí.
Máte vůbec jak doložit, že jste pro tohoto zaměstnavatele pracovala? "Smlouvou vedenou s distributorem" míníte pracovní smlouvu, DPČ nebo DPP?
Já bych to tak rychle nevzdávala. Jeden dopis Vám nezabere moc času a na některé zaměstnavatele "platí".
V případě zaměstnání není na místě ústní ani telefonické jednání, nikdy nevěřte tomu, co Vám zaměstnavatel slíbí pouze ústně nebo telefonicky.
smlouva DPČ...asi zbytečné vše rozvádět.I když kontaktuju distributora písemně-doporučeným dopisem ,peníze mi stále dát nemusí,že?když nereauje-teda reaguje,komunikue,ale nekonná ani ted,pochybuji,že jej dopis přiměje k nápravě.Soudní cesta kvůli téhle částce je taky zbytečná (kromě toho jsem "k soudu "nikdy nic nedávala,takže také neznám postup) ...takže můžu jen doufat,že jej udolám častým voláním a domáháním se peněz.
Se zaměstnavatelem je potřeba komunikovat písemně, SMSky, telefonáty ani ústní sdělení nestačí.
Jestli jste smlouvu nebo dohodu nevypověděla písemně, nemáte žádný podklad pro nechození do práce. Výpověď jste měla dát písemně, "ústní sdělení v červenci" může zaměstnavatel popřít.
Teď zaměstnavatele písemně (doporučeným dopisem s dodejkou) vyzvěte (nežádat! neprosit!) k okamžitému doplacení dlužných odměn.
Ve výzvě (nikoliv žádosti či prosbě) uveďte, jakým způsobem Vám má zaměstnavatel peníze vyplatit a nezapomeňte ani na název a číslo účtu nebo na adresu i v případě, že už zaměstnavatel potřebné údaje má (aby se neměl na co vymluvit). Zároveň mu oznamte, že se svého nároku budete v případě potřeby domáhat soudní cestou.
Pokud zaměstnavatel nezaplatí ve stanoveném termínu (dejte mu ± 10-14 dnů od data odeslání písemné výzvy), budete jej muset žalovat.
...samozřejmě jsem chtěla podat písemnou výpověd,ale sdělil mi,že stačí ústní,že to nijak neřeší...proto jsem vedla aspon tu SMS komunikaci,protože jen ústní po tel.by mi byla úplně k ničemu.(ted vidím,že by ani nepřijel tu výpověd převzít a podepsat).S firmou se nekomunikuje i smlouva je vedena jen s distributrem.Jde o roznos letáků,tudíž mě nenapadlo,že kvůli takové"almužně"co za to dávají ,budou problémy...proto soudní cesta je vyloučená,kromě výzvy nic nezmůžu
Díky za rady/odpovědi.
Samozřejmě si dávám pozor na všechny tyhle "formality".Roznos letáků mě ale nechal "chladnou"protože je to přivýdělek,kde se lidé střídají,dá se to vydržet jen chvíli a je to za"almužnu"(která se ovšem taky hodí) nečekala jsem jakoukoli komplikaci...ale jde vidět,že stačí narazit na nezodpovědného člověka"slibotechnu"a problémy se naskytnou.
Poslala jsem pánovi SMS,že platbu stále nemám a budu nucena předat to svému právnímu pojištění D.A.S.k vyřešení.Hned se ozval,že to napraví.Jak to nenastane,začnu ještě tedy doporučeným dopisem...a uvidím.Právní pojištění už nemám,ale třeba malá lež pomůže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.