Nejste přihlášen/a.
Brzy začne zimní sychravé počasí. Dáváte se očkovat proti chřipce? Lékaři to stále doporučují. Pomohlo vám to, nebo jste naopak chřipkou onemocněli jako jindy?
Již několikrát jsem se musel,v činné službě v ČSLA kdy se mi nepodařilo se tomuto ulít (za celou dobu asi 3x) a pak před pár lety opět (pže jsem prý v cílové skupině-věk + vyšší tlak)-VŽDY jsem to omarodil. naposledy jsem pak měl težkou chřipajznu s měsíční neschopenkou. navíc (může to mít souvislot a taky nemusí, ale naše stará lékařka mi to víceméně potvrdila!) od té doby se u mne projevila alergie.
Takže za mne očkování proti chřipce NE a ještě jednou NE!
Já se nechávám očkovat snad víc než 5 let. Od té doby, kdy na mě přišla opravdu hnusná chřipka a já se bála, že ji nepřežiju. Mám už roky a beru kortikoidy, tedy mám hodně narušenou imunitu. Minulý týden jsem uvažovala, že budu muset za obvodní pro očkování zajít, ale v pátek mě viry chřipkové přepadly nepřipravenou. Tak ještě víc jak 14 dní a pak pro očkování zajdu. Až budu na 100% v pořádku.
Můj lékař mi to nedoporučil, nikdo neví co za chřipku to bude. Měla bych to dík diagnoze RS na pojišťovnu.
Jako výslovně nedoporučil, nebo jenom zpochybnil význam? Jak jste se ho na tto pptala a co přesně vám řekl?
Přesně, očkování je jen jedno a co tu zrovna bude nikdo neví. Vy nejste často nemocná, je to zbytečné.
Očkování se účastním kařdý rok.Už 10 let jsem neonemocněl chřipkou.Jestli to je tím očkováním,nebo díky tomu,že příliš nechodím, mezi lidi,to je otázka.
JABRAKA
No vidš-já se před cca 10 lety nechal naočkovat a pak těžká chřipka pak víc jak deset let neočkoval a nevím co je chřipka.Občas tak 1x za dva roky jen rýmu!Viz první příspěvek.Jestli to není tím že jsem neustále venku a pokud ne na mrazu při velké zimě,tak stejně na stavbě kde jsou teploty kolem 0!
Oni se nenechávají očkovat zdravotníci, sestry a tak. Podle poslední info. Ti by to měli zadarmo. Podle doktora se očkování / vakcína s přišedší chřipkou shodne tak v 75%. Oni to nějak vykoumají, ale musí být půl roku napřed. Spoléhám na to, že na teploty netrpím, takže 3 dny - a - Hop a zdravý mraveneček ráno skáče z postele. Zatím.
Jedenkrát jsem zkusila před několika lety. Zimu přečkala všelijak a přišlo léto-začátek a takový zápal plic, že jsem se dávala dohromady ještě další měsíc. Nikdy víc, ani omylem.
Ještě pozn.kamarádka se pravidelně očkuje a celý podzim-zimu postonává, rýmuje. Nevím, jaký to má teda smysl a navíc se nikdy neví co za chřipku bude. Vakcína je udělaná, tak se musí vypráskat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.