Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nakup na Aliexpresu

Od: kiki* odpovědí: 3 změna:

Ahoj,objednala jsem si poprve zbozi na Ali.asi za 2000kc,zaplatia jej a ted asi po 14 dnech jsem se chtela podivat,jak je na tom moje objednavka.Ale kdyz sem se podivala na moje objednavky,tak list byl upne prazdny,jako bych si nic neobjednala a nezaplatila,pritom penize z uctu mi odesly.Prosim muzete mi nekdo poradit?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirka5871
hodnocení

2x

Hezký den, dodání z Aliexpress trvá běžně 20 až 50 dní. Nakupuju tam celkem často a jen 2x jsem řešil nedodání. U objednávek v této výši prodávající většinou používají NL poštu, tam to bývá bez problémů.

Nejdříve se přihlašte a najděte si svoji objednávku v odkazu My Orders. Klikněte vpravo na Track Order. Na ty údaje tam ale neberte ohled, je to nespolehlivé. Zkopírujte si ale číslo balíku a dejte do jiného vyhledávače. Ideál je 17track.net. Určitě zkuste i Českou poštu, v systému to mají většinou už když je to v letadle.

Poslední dobou posílá přímo Aliexpress mail, že je zboží na celnici. Pozor: na celnici to klidně může ležet i 14 dní.

Pokud máte kód balíku začínající na U..., tak ty se sledovat nedají, tam musíte doufat.
Pokud zboží nedorazí, tak si otevřete Dispute a požadujte vracení peněz. Je ale dobré již předtím začít bombardovat prodejce dotazy, kde to je. Tak po 1 měsíci od objednávky. Hodí se to při dokazování. Vrácení peněz trvá cca týden a objeví se na stejném účtu, ke kterému je přiřazena karta.

majsterjoe*
hodnocení

1x

A nedíváte se špatně? Od kolika prodejců jste nakoupila? Jedno zboží za hodnotu 2000Kč nebo toho bylo více?

Víte že nad 22EUR můžete doplácet DPH?

Co vám ukazuje v My Orders?

hodnocení

0x

Tak u AliExpress kupuji už pěkně dlouho, ale tohle se mi teda ještě nikdy nestalo. Tohle je nějaké divné. Díváte se dobře? A jestliže jste objednala zboží za 2000 korun, tak se připravte ještě na clo. Všichni se Vás zde ptají, jestli se díváte do rubriky "my orders". Nebo používáte českou verzi? Ale i tam to musí být. Pokud jste zboží objednala a zaplatila, tak Vám určitě také přišel email s potvrzením přijaté objednávky. A tam stačí kliknout na odkaz a jste opět n stránkách AliExpress, kde se dalším kliknutím přihlásíte a ihned jste ve svých stránkách, kde je vidět úplně všechno. Jestli obchodník zboží odeslal, nebo jestli ještě ne. je to velmi podrobné a bezpečné. Něco je špatně, ale nemyslím si, že ze strany AliExpress.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]