Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Detoxikace - klystýr

Od: vrabecvhrsti odpovědí: 11 změna:

Chci se zeptat na váš názor. Přítel (42) mě překvapil, že chce začít žít zdravě (snad mu došlo že s tím jak žije by brzo dostal cukrovku či infarkt), a chce začít velkou detoxikací těla jejíž součástí je i klystýr (ne že by to někdy dělal, spíš se bojí jestli to vůbec zvládne). Chci se zeptat jak bych se k tomu měla stavět, zda ho podporovat, nebo usměrnit že není potřeba takové razantní kroky.. Jsem ráda že se chce změnit, nadruhou stranu se bojím že se změní natolik, že bych ho přestala milovat. Díky za všechny odpovědi..

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kiaransalee*
hodnocení

5x

Přeji Vašemu příteli hodně vytrvalosti v jeho předsevzetí...

Kolega v práci se před rokem rozhodl k tomu samému. Přestanu jíst uzeniny, budu cvičit a absolvovat pravidelně klistýr jednou za čtrnáct dní v nějaké pražské, soukromé klinice. To mu bylo 45.

Byl tam třikrát, nejen že ho to stálo nervy a peníze, ale jak sám řekl, radši si dám ráno sklenku mléka a výsledek bude stejný :)

Já osobně bych detoxikaci řešila odletem na půl roku někam k moři, pitím jen čistících čajů, konzumací pouze čerstvých potravin a pravidelným cvičením. Jedno týdně si dát zábal v bahně a občas nějakou masáž. Jenže to jaksi nejde ani časově, ani finančně a asi bych brzy dostala chuť na sklenku dobrého vína a ty připálené, hospodské brambůrky :)

Ono totiž, nechat si vypláchnout střeva, a myslet, že nás to ochrání od dýchání toho smogu co je okolo nás, konzumace různých E-ček a konzervantů je asi bláhová představa. Jestli že čtyřicet let žije ve městě, jí konzervy a pije pivo, tak to ho klistýr nezachrání:) Můj názor: zbytečnost, reklamní masírka...

Ať mi ty peníze radši pošle na účet u ... když Vás bude víc, třeba si odletím k tomu moři :)

arimas*

kiaransalee ukrutne dobra odpoved hihihihih :)

petrulin1*
hodnocení

4x

Dobrý den!

Myslím si, že mu detoxykace ani klystýry neuškodí. Chce to hodně trpělivosti. Jak z Vaší strany, tak i z manželovi. Můj, teď už bývalý manžel dělal něco podobného. Nechal si změřit orgány na nějakém přístroji. Na základě toho měření mu nasadili nějaké drahé kapky na určitý orgán. Pro představu, kapky stály kolem 400,- na jeden orgán. Po týdnu užívání byl sesláblí a bylo mu špatně ( prý je to normální, je to známka toho, že probíhá v těle čištění). Po měsíci jel opět na měření ( to jedno měření stálo 200,-) a dali mu další kapky za 400,- za měsíc další atd. Do toho si někde přečetl o pyramidách a všude, do každého pokoje vyrobil pyramidy. Nenapil se jiné vody, než která stála pod pyramidou. Za měsíc přišel s kyvadlem. Do obchodu chodil s kyvadlem a ptal se ho, která šunka je pro něho nejmíň škodlivá... To už naše manželství bylo na pokraji rozpadu.Po roce jsem zjistila, že žiju s fanatikem, který zapomněl se radovat se života a užívat si dětí apod, ale více žil ve strachu z toho, co by mohlo jeho tělu ublížit. Po dvou letech jsem od něho odešla. Nějakou dobu poté mi ještě volal, že komunikuje s nějakýma Plejáďanama z planety Plejád a že mu řekli, že se k němu do roka stejně vrátím.Začlo to detoxykací a zkončilo rozvodem.

Nechci zesměšňovat, ani zpochybňovat účinek detoxykace, pyramid apod. , ale všeho moc škodí. Chce to asi více brát s rozumem. Jak už bylo zde popsáno, pokud celý život žil ve městě, kouřil, pil alkohol, jedl maso...Tohle je zase můj příběh ze života, kam až to může dojít. Já ho milovat opravdu přestala. Otázka je, zda jsem byla už před tím opravdu šťastná a milovala ho. A Vy se bojíte předem, že ho můžete přestat milovat. Zkuste si tu otázku položit už teď. MILUJU HO OPRAVDU?

Na druhou stranu exmanžel tak žije doteď se svojí přítelkyní a zdá se mi šťastný, vyrovnaný.( už je to 8 let)

doplněno 25.01.10 14:16:

Omlouvám se za gramatické chyby.

1jara*

Kdo chce tam pomozmemu tam.Pokud se rozhodl sám, tak mu to nerozmlovejte, třeba se po prvním klystýru vzpamatuje.

jabraka*
hodnocení

3x

Jen bych řekl starou pravdu:

Všeho moc škodí.

JB

vrabecvhrst
hodnocení

ještě jsem chtěla dodat, že chce praktikovat rady v knize: Cingroš - Sám sobě doktorem.

nějaké zkušenosti?

kytka*

Ono je na tom něco pravdy ,ale jak které tělo to zvládne, myslím,že nic se nemá přehánět. Stačí, když začne trochu omezovat to co si myslí,že mu nedělá dobře , a bude na tom dobře jak psychicky tak tělesně. Já osobně bych do toho nešla. Ale myslím si je-li to jeho rozhodnutí,těžko ho budete přemlouvat. Každý svého štěstí strůjcem . *tuc*

hodnocení

0x

Nemyslím, že by nálev byl úplně nejlepší věc, která lidské tělo může potkat. V tlustém střevu žije spousta potřebných bakterií (vzpomeňte kolik dá práce obnovit mikrofloru po antibiotikách) a nálev je veliký zásah. Tělo se dá vyčistit čaji, správnou dietou a pitným režimem, půstem za úplňku a jinými podobnými záležitostmi. Žádné šoky, žádné cesty od extremu k extremu. *hej*Klid v duši, dobrý spánek, různorodá strava, dostatek tekutin.*kafe* A mít rád sám sebe a všechny okolo. Co pomůže, že někdo žije zdravě, ale je protivný tak, že se mu vyhýbá každý. I rodina.

1jara*

Proplacovat zevnitř,živou vodou nad padesátpět procent.*kafe*

vrabecvhrsti
hodnocení

0x

omlouvam se že piši z jine IP. ale jsem to ja. dole jsou obrazky co se da z těla klystyrem dostat h ttp://www.pust.cz/... dnes vypadal už méně rozhodnutý. Děkuji za všechny rady a za poučný příběh. Zkusím ho zlanařit na zdravé jídlo.. jen kdybych toho o tom jídle věděla víc :)

kytka*

No prohlídla jsem obrázky a pročetla .Je to pěkný humus ,to Vám tedy řeknu. Proto hodně zeleniny/ v jakémkoli stavu ,čerstvou ,dušenou, na páře/ ,ovoce míň /má hodně cukrů/libové masíčko s dobrým kořením ,zelené koření /natě / ,ryby mořské i sladkovodní, málo příloh, nejíst moučná jídla, uzeniny, tučná masa. Zdá se to ,že nebudete jíst nic . Ale ano , udělat si mísu salátu s drůbežím masíčkem to je velká dobrota, ryby s přílohou zeleniny také dokáží uspokojit mlsné jazýčky. Zkrátka pátrejte -dejte si zdravá strava a nejdete co hledáte . Každému chutná něco jiného a hlavně to chce pevnou vůli. Zvyknete si vy i vaše tělo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]