Nejste přihlášen/a.
Dobry den, ziji s pritelem par mesicu, rekl mi ze ma dceru z ex zenou 20letou to je v pohode.nyni sem zjistila byla sem ve sklepe a nasla v jeho vecech soudní spisy kde je uvedeno ze ma dalsi 4 deti a jedno dite si privlastnil.no hruza sem uplne v soku.samozrejme neplati alimenty a byl dvakrat zavreny ne dej boze vickrat zato.co delat...jsem z toho spatna
Nepoložila jste otázku, takže se domnívám, že Vás zajímá jenom náš názor.
Já bych s člověkem, který není schopen a/nebo ochoten se postarat o své děti a který přede mnou tají důležité skutečnosti, nezůstávala.
Poznámky: Dítě si nelze přivlastnit, lze je pouze osvojit. A nežijete s přítelem, přítel by Vám nelhal a nezatajoval podstatné informace.
@Jp, máte pravdu > otázka je tam tak nenápedně, že jsem ji přehlédla.
Dobrý den, rozumím tomu, že tyto informace nejsou zrovna příjemné, ale máte i nějaký dotaz? Zde je poradna, tak zadejte dotaz. Zdravím!
Vidíte, že bez dotazu zde budou jen spekulace (např. o tom, že spolu plánujete děcko).
A přejmenováním původního názvu se vyrobil z nedotazu dotaz . Chtěla jste se takto zeptat nebo na něco jiného? Budou Vám stačit odpovědi, které nabádají k opuštění partnera? Sama se k tomuto rozhodnutí (bez internetu) nedoberete?
jp - máte pravdu, že slova "co dělat" jsem si v textu jako dotaz nevyložil. Jsem staromódní a tento nový styl psaní textu ("namastit" ho na mobilu, nepřečíst si ho po sobě a neopravovat), kde toho chybí více, než jen jeden otazník, je pro mě obtížně čitelný. S tím opisováním jste zcela mimo.
Co byste dělala, zeptejte se ho na to. Ale nechápu, jak jste se k těm dokumentům dostala. Proč jste prohledávala jeho věci? Co Vás k tomu vedlo? A na to se Vás zeptá i on. Tak si hezky připravte nějakou kloudnou odpověď a důvod, proč jste slídila v jeho soukromých věcech. Nevím proč, ale nějak se mi Váš dotaz nezdá...
A co chcete poradit? Od někoho takového utíkejte a buďte ráda, že nemáte děti. Nebo jste chtěla slyšet radu, že se ten člověk změní nebo ho změní láska k vám? Dobře vám tu napsali, toto není člověk pro partnerský život, máte ponaučení do budoucna.
Lepší je vědět o všem pravdu, i když je z toho šok. Buďte ráda, že jste do toho sklepa šla a že všechno víte. Teď už budete vědět co máte dělat.
On spěchá se svatbou, abyste mu pak pomohla z dluhů. Možná i případným prodejem své nemovitosti. On pak u Vás bude mít bydliště, takže exekutor se bude pohybovat ve Vašem domě. No, uf!
@Liska5 >>
k návštěvě exekutora stačí skutečnost, že dlužník někde bydlí. Exekutor může navštívit kteroukoliv nemovitost, o níž se oprávněně domnívá, že tam povinný může mít nějaký majetek (nemusí vymáhat pouze v místě trvalého pobytu).
Jestli dotyčný nesplácí dluhy, může exekutor dům/byt tazatelky navštívit i v případě, že nejsou manželé a že tam dlužník nemá přihlášen trvalý pobyt.
@erikass - delat dalsi dite by si sam sobe ublizil
Ale neublížil - výživné bude platit do výše svých příjmů, nebo taky nabude, ale když občas něco vysolí, ani ho nezavřou - no a vyživovací povinnost je vzájemná. Bude mít na stáří vystaráno
Jestli máte nějaký pud sebezáchovy, tak od toho člověka utečete hodně daleko. To je jeho sklep, že tam má své dokumenty? Znamená to, že je to jeho dům? Tak se rychle vratte, odkud jste přišla, jestli jste chtěla tedy poradit.
dekuji je mi hrozne boli mi z toho u srdce...a to furt do me hucel ze svadbou a s ditetem ze chce semnou.
A už do Vás "nehučí"? Tak alespoň už víte, že to není vhodný partner pro život. A to ho máte pořád doma? Ale je to stejně na Vás. Jestli to je pravda, tak mu zabalte ty kufry a dejte před barák. A jestli se Vám nechce, tak se s tím smiřte a vdejte se. Tady nejde nic jiného poradit, stejně si uděláte co budete chtít Vy.
Hulvátství je to určitě taky, ale hlavně je to sprostá vypočítavost. Kdybyste s ním totiž čekala dítě, tak než se narodí a určitě ještě nějakou dobu potom za něj budete splácet dluhy. Přece byste otci svého dítěte chtěla určitě pomoct. Takový postup se Vašemu příteli už očividně párkrát úspěšně osvědčil. Takže proč by to nezkusil znovu.
Dítě je prostě pojistka, že za něj aspoň nějakou dobu budete "splácet" jeho dluhy.
To je klika, že s ním nemáte žádné závazky, tak rychle pryč od něj. To není charakterní člověk, o zodpovědenosti ani nemluvím. A nic si z toho nedělejte, že jste mu projela věci, asi jste měla podezření a kde je nedůvěra, nastupuje pud sebezáchovy. Stejně nevěřím nikomu, kdo tvrdí, že by se k tomu nikdy nesnížil, kdyby z něj dlouhodobě dělal partner vola a on žil v nejistotě. Takovámu člověku by asi dávno narostla křídla a nikoho takového jsem zatím na Zemi nepotkala. Vždy platí "bližší košile než kabát" a kdo se tím neřídí, tak asi nemá základní pud sebezáchovy. Nebo byste snad měla respektovat soukromí takového člověka i za cenu, že máte podezření a snad si ho ve sladké nevědomosti i uvázat na krk? Toto je mezní situace, tak jste použila mezní metodu, no a co?
@Blesik, normální je nikomu věci "nešacovat" > a nikomu normálnímu samozřejmě křídla nenarostou. Nechápu lidi, kteří najdou "vysvětlení" nebo dokonce "pochopení" i pro něco tak nechutného jako "šmírování".
Mám si Vaši nedůvěru vysvětlit tak, že lidi soudíte podle sebe? Já lidem až na pár výjimek ( ) věřím.
Možná se to nedělá, ale kdyby tato paní takto nekonala, kde by dnes nebo za krátké období byla. Někde pod čepcem , s břichem, velkými dluhy a možná i exekutorem na krku. A co jí provedl pan podvodník, to je daleko horší věc, než nějaké šacování.
@Blesik, nešlo o mobil, ale o dokumenty ve sklepě. A pročítat něčí písemnosti není "na hrubý pytel hrubá záplata", ale sposťárna. (I tím, co kdo obhajuje, o sobě prozrazuje více, než by chtěl.)
@Danina > reagovala jsem na to, že @Blesik nevěří nikomu, že by nikomu nic neprohledal.
Objevit ve sklepě, kde se obvykle důležité věci neuchovávají, nějaké dokumenty a podívat se na ně > to chápu. Já bych si je ale nepročetla, vzala bych je do bytu a zeptala se partnera, proč schovává dokumenty ve sklepě a co mi k nim řekne.
@Blesik tu navíc obhajuje "lezení někomu do mobilu" → to je podle mne za hranou. Jestli tak jedná sama, je to její věc. Ale neměla by podezírat slušné lidi, kterých je většina, že dělají totéž.
Erikass, teď píšete, že o svatbě už nemluví, ale jen o dítěti. Ale co by z toho ten člověk měl, kdyby udělal další dítě? Zvláště když ví, že už jich má několik a že byl dokonce kvůli neplacení alimentů ve vězení! Co by tím novým přírustkem získal? Když teda píšete, že brát za ženu už si Vás nechce, jen Vám chce udělat dítě. Tím by si přece svou situaci nijak nevylepšil, protože Vy ho můžete vyhodit kdykoliv a bez ničeho a jemu by zůstalo na krku jen placení na dalšího potomka.
No hlavně by dostal do nesnází Vás. Ale dělejte jak myslíte. Já si myslím, že už jste zde dostala tolik názorů, že byste v tom měla mít jasno. Pořád to rozebírat kolem dokola je zbytečné. A navíc nemám dojem, že byste ho nějak milovala. Mluvíte o něm jaksi divně. Tak asi víte, proč s ním jste, jestli ještě jste. A jestli už nejste, tak gratuluji a příště si dejte pozor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.