Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč účtenky od jednoho obchodníka není v EET

Od: lada1® odpovědí: 23 změna:

Proč mi nenačítají účtenky od jednoho obchodníka "účtenka nenalezena" ať platím v hotovosti nebo kartou, v EET účtenky nejsou.Od jiných obchodníků účtenky nalezeny a přijaty.Není možné,že by obchodník(jedná se o normální samoobsluhu s potravinami)předával tržbu až po uzavření obchodu?Děkuji za vysvětlení Ladislav

doplněno 08.10.18 15:34:

Zadával jsem i FIK a zkoušel BKP a nic.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Ben, jak bytostně nenávidím práskání, (nikdy jsem například nepoužila tlačítko "nahlásit" zde, na poradně), tak v tomto případě s Vámi nesouhlasím a tohle nepovažuji za žádné "práskání". Já sice účtenky nikam neposílám, ale vždycky si je beru. Nevím, proč bych měla podporovat něčí vyčůranost a obcházení zákona. Podporování takovýchto vykuků, považuji za nefér, vůči ostatním obchodníkům, kteří jsou poctiví a platí. A tudíž souhlasím s tím, že tazatel "lada1", hledá způsob, jak zjistit příčinu.

jjirka

Jo a když Vám malíř vymaluje byt a na závěr se zeptá:Šéfe, chcete to za 10.000,- bez papíru nebo za 12.000,- s papírem,tak nezapomeňte říct: Samozřejmě za 12.000,- s papírem !

Ano, řeknu 12 tisíc, ale s papírem a zárukou na odvedení práce. Protože takové zkušenosti jsem už bohužel udělala. Ono je to totiž lehké střelit takto od boku sumu takovým zavádějícím způsobem a klient se chytne téměř vždycky. Ale pokud budu vyžadovat fakturu, tak do ní musí vypsat všechno co koupil, a kolik si řekl vlastně za tu práci. A ono by bylo těžké hlavně pro něj, aby mi nějak rozumně zdůvodnil i těch 10 tisíc. ;) A pak, až se Vám barva začne někde loupat, nebo vzniknou jiné problémy, tak jste bez faktury a bez záruky "namydlený". On se totiž už nikdy nevrátí, aby chyby napravil, tentokrát zdarma. takže Vy budete volat a platit jiného malíře, nebo se budete jenom rozčilovat a nakonec to budete šmudlat sám.

ben®

suzymon - začínám mít o Vás strach, že až přijde zima, tak si na hlavu nenatáhnete čepici, protože tomu bude bránit svatozář . A znáte to: "Žižkovský lid je k drobným podvodům tolerantní, zvláště, když se vydaří."

@ben - Na běžný nákup stvrzenky netřeba - do svědomí nikomu sahat nehodlám. Ale od určité částky, druhu zboží nebo provedené práce je doklad dost podstatný, kdyby se prodejce/dodavatel projevil jako neseriózní. Pak by se nemusely řešit dotazy typu "Neudělali práci včas - nedodali co měli - nemůžu reklamovat... Co mám dělat?"

Bene, právě že mně čepice spadne až na nos. Já jsem přece ta zlá baba *cert*semetrika, co si bere účtenky a chce faktury. *smich*

ihoto

Suzymon> Důležité je na začátku se domluvit, kolik co bude stát. Vlastně uzavřít ústní či písemnou smlouvu o dílo.

Následně já už na doklad dost často nerozepisuji jednotlivé položky, ale napíšu pouze např. " Oprava a seřízení STA" a konečnou částku. Dokonce zákazník to často požaduje, aby se mu v tom moc nerejpal finanční úřad.

Takže já nic vypisovat nemusím. Máme uzavřenou třeba ústní smlouvu, že to bude stát 10tis kč, já následně po provedení práce účtuji 10tis kč. Nevím ,kde hledáš problém?

Když jdeš do restaurace a objednáš si oběd, tak také po nich chceš rozepsat, kolik je práce, potraviny...?

To ne. V restauraci ne, protože mám jídelní lístek před nosem a kdyby mi přinesli zkaženou polévku, nebo by to polévka nebyla, tak se mohu ozvat ihned. To srovnáváš nesrovnatelné. ;) Uveď jiný příklad.

ihoto
hodnocení

5x

Tak se toho obchodníka zeptej a upozorni ho, že se ti nenačítají. Když to nepomůže, tak nakupuj jinde. Já vidím každý den desítky či stovky různých podvodů a přestupků a nemám potřebu všechny někam hlásit. Příčí se mi to.

Soused je na nemocenské se zády, přitom si dneska rejpal zahrádku.Jinak pracuje v kanceláři. Mám ho někam hlásit?

Kamarád si chodí přivydělat po práci ke známemu na stavbu jeho rodinného domu. Bez smlouvy. Na ruku. Už si vydělal několik tisíc kč. Mám ho někam hlásit?

Kolem baráku mi jezdí každý den několik set cyklistů po silnici a tím porušují zákon, protože nejezdí po cyklostezce. Mám je všechny hlásit?

Moje příbuzná bydlí a žije na psí knížku, aby mohla pobírat dávky a nějak vyžila. Bohužel jí po původním partnerovi zbyly hlavně dluhy. Vyživné chodí jak kdy. Mám jí někam hlásit?

Pokud nejde o zdraví, život či škodu velkého rozsahu, tak odmítám někam něco hlásit.

Jak už tu padlo, kdo je bez viny,ať hodí kamenem.

hodnocení

2x

Taky se mi to vícekrát stalo; a vždy to bylo u Vietnamců. Zkoušel jsem se ptát na webu účtenkovky, a dozvěděl jsem se jen, že si mám překontrolovat zapsané údaje. Myslím, že mají neregistrované pokladny(?).

amo
hodnocení

2x

Všechny zadane učtenky nezarazene do slosováni jsou podezrele a automaticky se prošetruji, takze se nemusite namáhat ohlašovánim, tou svou účasti v účtenkovce jsou všichni hráči v podstate "kontroloři v prvni linii", kteri zadánim účtenky do aplikace vybiraji ty neevidovane ke kontrole. Za námahu maji nekteri vylosovani šťastlivci odmenu :)

hodnocení

Není to vetnamský obchodník.Také jsem psal na fin.správu a zatím neodepsali.

ben®

lada1 - Váš "občanský zájem" a oznamování (práskání) je přesně to, co chtěl způsobit pan Babiš při zavedení EET . Snad z toho máte hezký pocit, že jste někomu "zavařil".

torrrent*

To že někdo nepostupuje dle platných zákonů (nedodržuje EET), to je v pořádku? Pokud by měl obchodník vše pořádku, tak není co řešit a něměl by se čeho obávat.

jjirka

Kdo je bez viny,ať hodí kamenem.Neznám nikoho,kdo by neměl máslo na hlavě,ať už v jakékoliv věci.Šáhněte si do svědomí bonzáci.

sebod*

Ach jo... Bonzovat a bonzovat. Vsadím se, že ani jedno udání na EET není od někoho, kdo podniká, nebo se pokusil podnikat... Takoví lidé už vědí o čem to je a nenechají se zblbnout Babišem a jeho výkřiky o tom, jak všeci kradnú !

hodnocení

Na nikoho jsem nechtěl práskat jen sem se vás ptal a jednu důležitou věc Vám všem:platíte daně?zamněstnavatel vám je bez řečí strhne a neptá se,platíte daně v obchodě za zboží?platíte daně v benzínu ve vodném stočném za elektriku plyn?Chytráci...a někdo nemusí...ZAMYSLETE SE!Ještě je omlouvejte chudáky podnikatele..

A teď mi napište jaký jsem hnusný když říkam pravdu Děkuji "odborníci"

jjirka

No ještě nám schází informace, co se s těmi daněmi děje dál.Kam to naši politici zašantročí, rozkradou atd. Stát je nejhorší hospodář.A hlavně při tom výčtu nezapomeň na účelově založené neziskové společnosti..., no já jenom když to píši tak už jsem nasranej!Protože tam sedí banda gaunerů, každý má svého "lobistu", což není nic jiného než jinak nazvaný zprostředkovatel korupce.No nic,stejně je to jedno...

majsterjoe*

@lada1 já si rád počkám co na to finanční správa, protože je to zvláštní. Jinak souhlasim

udavaccurda
hodnocení

0x

Nenačítají v udavačské loteriiy?

Co to je ta "Loteriiye"? To čtu poprvé. To je nějaká nová sázková hra?

priklad1*
hodnocení

0x

Prý stará otázka. Nevím kdo ji otevřel. Ovšem v tuto dobu asi znova aktuální. No těžko obchodník podvádí. Na to jsou jiní erudovaní. Myslím, že by stačilo si zkontrolovat přesný čas jaký je na účtence v okamžiku vytištění. Čas bývá i ujetý. Měli jsme účtenky s ujetým časem o 7 hodin. Když byly vytištěny po 17. hodině tak byl špatně i den.

No kdo ji znova otevřel je přece jasné. Je to "udavaccurda" 11.01. 2020 :) Nikdo nereagoval, až já dnes a hned po mně jste to Vy.;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]