Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do kdy na urad?

Od: ased odpovědí: 10 změna:
Dobry den je mi 18 a ted 3. rijn jsem ukoncil studium na SŠ s tim, ze pujdu do prace. Ale potrebuji vedet do kdy se musim zaregistrovat na pracaku jestli do 3 dnů nebo do 8dnů od ukonceni studia. Abych si nemusel zaplatit zdrav.poj. Vim, ze po praci to je do 3prac.dnu, ale cetl jsem, ze po skole to je 8dni. Tak si to chci overit. Diky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prace
hodnocení

2x

Do posledního listopadu. Registrace je ovšem dobrovolná.

nemusite
hodnocení

1x

Nevím, proč to tak hrotíte a stresujete se, vždyť si všechno můžete najít sám a je vidět, že jste to popletl. Na úřad nemusíte, není to vaše povinnost, ale jedna z možností. Žádné sankce Vám totiž nehrozí. Zaregistrují Vás během celého měsíce října.

Vše si můžete na portále MPSV najít a přečíst. Což se od Vás, mladých dnes již očekává, že budete umět hledat informace a pracovat na PC a s internetem.

Promiňte za kázání, ale je to pro vaše dobro, pro Váš další život.

Je chyba nedokončit nějaké vzdělání, budete mít tedy pouze základní? Co můžete zaměstnavateli tedy nabídnout? Jakou pěknou práci očekáváte? Přehodnoťte své myšlení a dokončete si třeba učební obor. Obvolejte hned učební obory - učiliště, třeba byste mohl i nyní v říjnu přestoupit na nějaký tříletý obor a řádně se vyučit. Ale chce to hned sehnat informace. Rodiče, výchovný poradce, pedagogická poradna, i ten úřad práce by měly pomoci.

Pokud chcete jít pracovat, tak nabídka zaměstnání je v převisu, tedy je více nabídek, než nezaměstnaných. A také je nyní před vánocemi a bude veliká sháňka pro dělnické pozice.

Možná, že si pletete úřad práce a zdravotní pojišťovnu. Tak opravdu, pokud si nenajdete práci, nepřihlásíte na úřad práce, tak se musíte do 8 dnů přihlásit na svojí zdravotní pojišťovně a začít hradit svoje zdravotní pojištění.

Na úřad práce si zajděte, jak Vám pojede spoj. Za říjen máte hrazeno, pokud jste ukončil docházku i v pondělí 1. října. student.finance.cz/... nebo

poradna.finance.cz/...

ased
hodnocení

Takze rijen a listopad mam jeste zaplaceny statem? Ja bych na pracak nesel jen si potrebuji najit praci coz bych do konce listopadu nasel jak nic. Ale jedna se mi o to abych si nemusel platit zdrav.

hodnocení

0x

No, já bych tam šel raději ještě dnes !

majsterjoe*
hodnocení

0x

Listopad určitě státem zaplacený mít nebudeš. Leda, že by ses přihlásil na úřad práce. Jinak není žádná povinnost se na ÚP hlásit, když teda budeš mít nějakou práci. Jen je třeba na pojišťovnu ohlásit ukončení studia.

prace

Listopad jistě mít placený bude když se nahlásí do posledního dne v listopadu. Tak jak píši v první odpovědi.

Pokud se vám nezadaří najít práci do 29.11. 2018, tak 30.11. 2018 se běžte zaregistrovat. Pozor na úřední dny, nevím zda posledního listopadu bude u vás úřední den.

majsterjoe*

A kdo to bude za něj v tom listopadu platit?

prace

Stát. Stačí mít jeden den odpraováno nebo jeden den školy nebo jeden den v měsíci registraci na ÚP. Tazatel nic nebude doplácet za říjen, ani za listopad, pokud bude v listopadu alespoň jeden den registrovaný na ÚP-

ased
hodnocení

A kdyz ji ted nemam, tak bych tam mel jit do kolika dnu na UP dnes je to 3. Prac. den a nemam jak se tam uz dnes dostat a nebo jestli to je do 8mi dnu a nebo jestli behem rijna muzu kdykoliv tam zajit. Nic o tom nevim tak bych to potreboval vedet. Abych pak nemusel zaplatit zdrav. Zasel bych tam zitra to bude 4. Den co nejsem student tak snad nebude problem s necim

ased
08.10.18 17:27
hodnocení

Oki diky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]