Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vytáhnout z rány hnis?

Od: jaal odpovědí: 18 změna:

Dobrý den, mám v ráně hnis a potřebovala bych ho dostat ven. Jenže vždy když ho vymačkám po pár hodinách se znovu vytvoří a je to pořád dokola. Podle mě to zase není na doktora a tak se ptát jestli nemáte nějakou radu jak vytáhnout z rány hnis.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rana
hodnocení

7x

Na noc nastrouhat do gázy/kapesníku syrovou bramboru a připevnit na ránu. Ráno z brambory bude beton, ale pomáhá to. Samozřejmě ránu řádně vyčistit.

hodnocení

3x

Pokud je to rána po zranění, je to skoro vždy na doktora. To, že se hnis tvoří stále dále, je projevem nějakého zánětu, který časem může v extrémním případě přerůst v sepsi (otravu krve). Na vašem místě bych toho doktora poměrně neprodleně navštívil.

Neříkám, že amatérské rady zdejších rádců jsou k ničemu, ale lékařská poradna přece jenom nejsme.

hodnocení

2x
Ránu musíte rozedrat, aby tam mohla desinfekce. Sestra u lékaře to dělá stejně. Prostě silou gazou rozedere do krve, vydesinfikuje a hotovo. Snažím se to dělat stejně, ale s citem. Např ustrihnu zbytek kůže, který překrývá ránu. Lepší než hnis pod ní.
doplněno 06.10.18 21:07: Jj, bavím se o povrchových ranach cca do 3mm hloubky, takových je většina. Pokud je to hluboká větší rána a ještě navíc hnisa měl by to vidět lékař.
tomas11*

no jo - ale když je to ložisko třeba 1až 2cm hluboko tak je fakt ta brambora lepší , to bych tedy nerozdíral

betadine
hodnocení

1x

Zkuste Betadine mast je i roztok. Samozřejmě se v lékárně zeptejte, jestli Vám to doporučí, nebo jestli na hnis není ještě něco lepšího.

muj-lekar.cz/...

Když už budete v lékárně tak zkuste zeptat se na "černou mast" ,já ji na různé hnisavé problémy (třísky, zanícené zarostlé chloupky, apod) používám a funguje to. Za zeptání nic nedáte

ahoj*
hodnocení

1x
Jednou jsem mela takovou ranu a noc jsem si na ni dala visnievskeho mast, ktera ten hnis vytahne. Po vycisteni rany dat betadine desinfekci a zasypat pudrem na rany. Ten pudr mi hodne pomahal, ale uz netusim nazev. Zkuste se poptat v lekarne.

fialka2
hodnocení

1x

Na hnisavé rány nejlepší Višňovský - spíš emulze to asi je než mast. Promíchané nanést na kousek gázy, aby gáza prosákla, pak přelepit. Velice dobré a dlouholeté zkušenosti.

Mám s tím výbornou celoživotní zkušenost... Někdy se ale hůře ale shání...

liska5
hodnocení

1x

Černou mast neboli Ichtoxyl / 67,-Kč/ přelepit náplastí přes noc a hnis se tím vytáhne. Bacha barví. Zároveń bojujte, aby zánět pominul a zahojilo se to. Zvyšte si imunitu zdravým život. stylem, čerstvou a pestrou stravou .

Berte B komplex / forte/ , Zinek a C vitamin.- Ty dva poslední jsou v Cetebe /60 kapslí za 260,- /

hodnocení

1x

Potvrzuji..nastrouhaná syrová brambora na noc do gázy, přiložit, mám to vyzkoušené na zhnisané chodidlo, kam se hrabe např. Ichtoxyl a pod. Bramboru má každý doma, uvidíte tu úlevu.

jabraka*
hodnocení

1x

Osobní nedávná zkušenost.Zanícený zraněný prst na noze.Chirurg mi to seříznul,dal višněvského mast.Po týdenním zaléčení doporučil koupání v roztoku řepíku lékařského.Koupil jsem jej v lékárně za babku.Za čtrnáct dní pominul zánět.Ale dobíral jsem k tomu ATB

JABRAKA

fram
hodnocení

0x

1. :( Vydesinfikovat špiritusem neboli lihem nebo jodisolem, pořádně, podržet vatičku

2. :( Zasypat Framykoinem a zalepit

3. :( Opakovat - vytrvat.

4. :( P.S. Není něco v ráně, co vyhnisává (tříska, kulka*smich*, brok:-D)? Vyndat!

rqzs
hodnocení

0x

Višňovského mastí

fram

Na otevřenou ránu prý diskutabilní použití: edekontaminace.cz/...

hodnocení

0x

Používám list černého bezu (bezinky), který truchu naruším, přiložím a zavážu. Nepoužívat déle než 2-3 dny, protože po odstranění hnisu brání hojení.

hodnocení

0x

Mi na zahnisanou ránu po operaci pomohla mast Hemagel.Vtírá se přímo do rány a opravdu pomůže,je trochu drahší,ale vyplatí se.

hodnocení

0x

Skvěle tahá hnis bylina Tužebník jilmový (stále mám nasušenou doma). Asi se dá koupit v lékárně sušená. Stačí ji povařit a dlouhodobě nechat ránu ve vlahém roztoku. Buď namočit ruku s ránou do roztoku, nebo rozmáčet třeba u TV celý večer namočenou gázou, vatou v roztoku. V případě potřeby opakovat i druhý den. Dějí se fakt zázraky!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]