Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám v ráně hnis a potřebovala bych ho dostat ven. Jenže vždy když ho vymačkám po pár hodinách se znovu vytvoří a je to pořád dokola. Podle mě to zase není na doktora a tak se ptát jestli nemáte nějakou radu jak vytáhnout z rány hnis.
Pokud je to rána po zranění, je to skoro vždy na doktora. To, že se hnis tvoří stále dále, je projevem nějakého zánětu, který časem může v extrémním případě přerůst v sepsi (otravu krve). Na vašem místě bych toho doktora poměrně neprodleně navštívil.
Neříkám, že amatérské rady zdejších rádců jsou k ničemu, ale lékařská poradna přece jenom nejsme.
Zkuste Betadine mast je i roztok. Samozřejmě se v lékárně zeptejte, jestli Vám to doporučí, nebo jestli na hnis není ještě něco lepšího.
Černou mast neboli Ichtoxyl / 67,-Kč/ přelepit náplastí přes noc a hnis se tím vytáhne. Bacha barví. Zároveń bojujte, aby zánět pominul a zahojilo se to. Zvyšte si imunitu zdravým život. stylem, čerstvou a pestrou stravou .
Berte B komplex / forte/ , Zinek a C vitamin.- Ty dva poslední jsou v Cetebe /60 kapslí za 260,- /
Mi na zahnisanou ránu po operaci pomohla mast Hemagel.Vtírá se přímo do rány a opravdu pomůže,je trochu drahší,ale vyplatí se.
Skvěle tahá hnis bylina Tužebník jilmový (stále mám nasušenou doma). Asi se dá koupit v lékárně sušená. Stačí ji povařit a dlouhodobě nechat ránu ve vlahém roztoku. Buď namočit ruku s ránou do roztoku, nebo rozmáčet třeba u TV celý večer namočenou gázou, vatou v roztoku. V případě potřeby opakovat i druhý den. Dějí se fakt zázraky!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.