Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nadbytek spotřebního zboží a oblečení

Od: lenulakr® odpovědí: 7 změna:

Tak jsem procházela nabídku věcí na bazaru na seznamu a napadlo mě, co věcí je líto majitelům vyhodit a snaží se to často alespoň za minimální cenu prodat. Všude, kam se člověk podívá, je nadbytek i zbytečného zboží, které člověk nepotřebuje. Dnes není problém na internetu cokoliv sehnat, já taky nejsem jiná. Nakonec zjišťuju, co mám věcí,které do ruky třeba nikdy nevezmu, radost mi nedělají, ale je mi líto je jen tak vyhodit. Už se ani nesnažím je prodat. Tak je dám třeba na charitu, ale i tam si myslím že musí být zahlceni. Přece to nemůže jít do nekonečna? Pokud se to zpracuje a vyrobí se něco jiného, budiž. Ale co s věcmi na skládkách? Taky se někdy nad tím vším zamýšlíte?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

3x

Každý den, páč chodím kolem kontejnerů na oblečení. Tady u nás lidi věci neházejí dovnitř, ale nechávají vedle. Kolikrát tam jsou vyskládány takové krásné a hlavně NEPOUŽITÉ věci. A když něco vezeme na sběrný dvůr? "Sklad" pro kutily - tolik věcí, které by někomu ještě posloužily. Mně je z toho vyhazování potřebných věcí smutno. I když nedávno se mi vyhozená věc hodila. Doma jsem si dělala kafčo, měla jsem ho na pracovním stole, blbě jsem do něj strčila a měla jsem ho v klávesnici. Přestala psát nějaká písmena. Neděla, u nás všude zavřeno. Vzpomněla jsem si, že jsem viděla klávesnici u kontejneru *smich*, tak jsem pro ni šla. Krásná, čistá, bez zaprášení... Slouží mi kolikátý rok.

Sebod, to se tedy povedlo, málo kdy vidím u kontajneru něco, co by se mi hodilo. Kolikrát tam je kočárek na panenku, odstrkovadlo a pod. *tanec*

sebod*

jéje. Maky. My tady máme asi "výběrové" kontejnery. Fakt takových krásných věcí... A je jen dobře, že to lidi takhle opřou vedle něj. To vidíš, jak to za chvilku zmizí. My tam teda taky takhle věci dáváme. A mám radost, že si to někdo vezme. Jinak moje vnučka strašně ráda tvoří a předělává kde co. Tak to víš, že se nám plno věcí hodí *smich*

Co nenosíme, dám do igelitky, také opřu vedle kontajneru, za chvilku je to pryč. Jsem ráda, že to ještě někdo unosí, většinou je to jak nové, občas manžel z něčeho "vyroste" a to už nemá cenu to doma držet.:-D

hodnocení

1x

Základ je - NIC NEKUPOVAT. Jenže prostě spousta lidí si řeší nákupem oblečení svoje vlastní splíny. Člověku stačí fakt málo, ale vykládejte to někomu, kdo v rámci toho, aby se nezbláznil, každý týden nakoupí kupu oblečení! Existuje takový termín, který k nám ještě nedošel - dobrovolná skromnost.

hodnocení

0x

Já se nedávno na FB přihlásila do skupiny SWAP, kde se vyměňují věci. Co nepotřebujete, dáte někomu, kdo to potřebuje, a naopak za to získáte něco, co chcete nebo potřebujete Vy. Ideální *nevi* ačkoliv nemám místa nazbyt, našla jsem doma pár nepotřebných vánočních dóz, řasenku, dvě plechovky, no a hafo oblečení. Kromě té hromady oblečení je vše rozdáno, místo těch věcí mám krabičku na věci do práce, bábovku, moc pěkné nové náušnice a malý cvičící míč *placni*

mraf
hodnocení

0x

Konzum, konzum, konzum. Zamýšlím se ale také nad jogurty, těmi malinkými 100-150g baleními s obrovským obsahem vody. Jsou jich regály. Po nich zbydou nespočetné kelímky. Zdali je někdo vytřídí? Za mého total mlada byl jogurt (mimochodem báječný) ve 250ml skleničkách. S marmeládovou vrstvou nahoře, která se zamíchala před pojídáním. Tak kdyby se prodávala alespoň min. 250ml balení jogurtu částečně uzavíratelná, jako mléko třeba. Klidně tam může být i to kouskové ovoce - osobně si je raději do bílého jogurtu před zbaštěním přikrájím čerstvé nebo přimíchám lžíci cherry jamu. Jenomže ten buissinesse - co potom nadělá systém "bez obalu"?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]