Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nekupoval jste někdo nedávno ty alberťácké buchty (devítka) v akci někde po Praze? Měli je asi za 22 kaček. Už u toho regálu jsem si všiml podivného zápachu, ale jelikož hned vedle byly trouby na pečivo, tak jsem to neřešil. Ale vyndali jsme je doma z tašek a i v tom obalu tak nějak smrděly, nedokážu ten smrad nijak popsat, prostě takový toxický nepříjemný pach. Jedno balení jsem otevřel a málem jsem padnul, pes k tomu čuchnul a zdrhnul. Na pohled žádné znečištění, buchty byly na omak v pořádku. No ale okamžitě šly do popelnice. Dnes ráno jsem nasedal do auta a ještě jsem tam ten smrad cítil i po několika dnech. Co to bylo za smrad? Všiml jste si toho ještě někdo? Jen mi to zpětně vrtá hlavou. Bylo to v Albertu na Spořilově.
Doplňuji o obrázek, tyhle přesně to byly. Kupovali jsme dvoje, jedny makové a jedny povidlové.
Pekaři a cukráři používali dřív, a asi ještě používají prostředek pro zvýšení trvanlivosti. Říkali tomu amonium, a nevím co to bylo, ale pokud se to s ním přehnalo, tak bylo cítit i po upečení. Možná to bylo něco podobného. A pokud to byly buchty dopečený přímo tam, což asi nebyly, tak jsou to konzervační a zlepšující látky v tom zmrazeném těstě. Podívejte se na štítek. To je seznam látek, úplná chemická fabrika, které by jste sám do těsta nikdy nedal.
Jednou jsem doma našla lahvičku s nápisem "amonuim"a protože jsem nevěděla co to je, tak jsem si čichla - fuuuuuuuuuuj, ČPAVEK ! - až mi to vehnalo slzy do očí. Teď už mohu jen vložit vysvětlení, které tenkrát k dispozici nebylo : ceskenapady.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.