Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč je holce blbě po námaze?

Od: skolak* odpovědí: 10 změna:

Ahoj, začnu zde. Dceři je 15 a když dlouho chodí či tancuje (v tanečních), udělá se jí od žaludku blbě a musí si na hodinu sednout. Po napití vody se to prý ještě zhorší. Pomozte mi se zorientovat, než zajdem k internistovi. Menstruaci nemá, když je jí blbě. Díky.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Bude jistější nechat dceři udělat základní vyšetření - krev, moč, tlak, tep a pod. Pamatuji se, že v tomto věku se mi dělalo špatně, když jsem měla námahu na lačný žaludek, třeba jsem se málo nasnídala a hned první hodina byl tělocvik. Příčin může být opravdu hodně, nenervuje se kvůli něčemu, kvůli škole? Nemá podváhu?

hodnocení

1x

Zdravím. Příčinu najde jen lékař, až Vaší dceru vyšetří. Napadá mne, jestli se dcera dobře stravuje. Jestli třeba nemá problém s příjmem potravy. Píšete, že nemá menstruaci když je jí blbě. To by chtělo i prohlídku u gynekologa.

Myslím si, že paní tím chtěla sdělit, že když je dceři nevolno, nesouvisí to s menstruací.

hodnocení

1x

Po delší námaze se u zdravého člověka uvolňuje energie z jater (například tzv. druhý dech). Neprodělala Vaše dcera žloutenku?

skolak*
06.10.18 19:51
hodnocení

Nene

bezmenses
hodnocení

0x

Také mě zarazilo, že je jí 15 let a nemá menses. To by již měla mít.

Pokud nám maminka sdělí, kolik dcerka měří a kolik váží, tak možná na to kápneme.

Dcera bude mít problém s příjmem potravy. Bude podvyživená. A potom při jakékoliv námaze, větší tělesné zátěži, nezvládá. Může mít málo železa, tedy bude dříve i unavená.

Takže, kolik toho dcerka sní a jak kvalitní stravu.

V 15 letech bych také doporučila zajít na dětskou či dorostovou gynekologii.

Menses tedy má, nebo ještě v 15 letech nemá?

skolak*
hodnocení

špatně napsáno. myšleno, že menstr s tím nesouvisí, že je jí špatně. Má. Ale je hubená, to jo. Jinak má ze sportu pevné svaly na stehnech, i když dole tenké nožky.

liska5
hodnocení

0x

Nechte ji vyšetřit. Může to být cokoliv. Třeba má jenom nedostatek železa či hořčíku. Nebo otřesy krční páteře při pohybu mají vliv na krevní zásobení mozku nebo dráždí prodlouženou míchu. Obojí se pak projeví, jako nausea. Na tu krční páteř bych se zaměřila.

skolak*
hodnocení

V mezičasech hraje sportovně volejbal

liska5

Ať je to cokoliv, tak volejbal zrovna krční páteři nesvědčí. Postoj ve střehu úplně jako ukázka stačí. Musí se provádět kompenzační cvičení. Kromě vyšetření u obvoďáka si dohodněte rehabilitaci, ať víte, na čem jste.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]