Nejste přihlášen/a.
Ahoj, začnu zde. Dceři je 15 a když dlouho chodí či tancuje (v tanečních), udělá se jí od žaludku blbě a musí si na hodinu sednout. Po napití vody se to prý ještě zhorší. Pomozte mi se zorientovat, než zajdem k internistovi. Menstruaci nemá, když je jí blbě. Díky.
Bude jistější nechat dceři udělat základní vyšetření - krev, moč, tlak, tep a pod. Pamatuji se, že v tomto věku se mi dělalo špatně, když jsem měla námahu na lačný žaludek, třeba jsem se málo nasnídala a hned první hodina byl tělocvik. Příčin může být opravdu hodně, nenervuje se kvůli něčemu, kvůli škole? Nemá podváhu?
Také mě zarazilo, že je jí 15 let a nemá menses. To by již měla mít.
Pokud nám maminka sdělí, kolik dcerka měří a kolik váží, tak možná na to kápneme.
Dcera bude mít problém s příjmem potravy. Bude podvyživená. A potom při jakékoliv námaze, větší tělesné zátěži, nezvládá. Může mít málo železa, tedy bude dříve i unavená.
Takže, kolik toho dcerka sní a jak kvalitní stravu.
V 15 letech bych také doporučila zajít na dětskou či dorostovou gynekologii.
Menses tedy má, nebo ještě v 15 letech nemá?
Nechte ji vyšetřit. Může to být cokoliv. Třeba má jenom nedostatek železa či hořčíku. Nebo otřesy krční páteře při pohybu mají vliv na krevní zásobení mozku nebo dráždí prodlouženou míchu. Obojí se pak projeví, jako nausea. Na tu krční páteř bych se zaměřila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.