Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to ataka?

Od: struhadlo odpovědí: 11 změna:
Zdravím chtel bych se zeptat jestli se může jednat o ataku. Na začátcích se mi to projevovalo pred spaním. Pocení buseni srdce zrychlený tep a motani hlavy vždycky to šlo postupně ze se to zhorsovalo měl jsem je 5krat do týdne pak jsem zkusil horcik beru 400mg v prascich a celkem pomohlo. Teď mám jenom 2 do měsíce. A projevuje se to ak ze když jsem tam kde je hodně lidi a stojím tak se mi motá hlava víc a víc jakoby má omdleni hůř se mi dycha brneji mně nohy. A pak v pohodě tak po půl hodce jenom jsem unavenej. Mám ještě zkusit zvýšit dávky hořčíku na uplne zastavení? Přes den sem dost unavený po te atace

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím. To může posoudit jen lékař, až Vás vyšetří. Jak jste na tom s pitným režimem? S tlakem?

papaja
hodnocení

2x
Muze to byt panicka ataka. Ale urcite bych to resila s praktickym lekarem, ktery vas posle pripadne za odbornikem. U me se tohle zacalo projevovat po stresovem obdobi po statnicich a krome bezduvodnych fyzickych kriznaku (horkost, divny tlak jakoby v hlave, tres, buseni srdce, rozmazane videni a pocit na omdleni, rychle dychani a brneni rukou, nohou a kolem pusy) jsem citila i obrovskou uzkost a strach. Ale u kazddho se ten prubeh pry lisi. Takze nejlio urci lekar..
struhadlo
hodnocení

Děkuji. Mám stejné priznaky jako vy. Ale už jenom tak 1-2 do měsíce předtím to bylo tak 10krát. Ještě chvilku počkám třeba se mi to prestane dít.
papaja
U me se to stavalo 4 x do mesice, nekdy se to dalo rozdychat, jednou pro me ale jela sanitka. Ted musim zaklepat, ale mesic nic, jen nednou mi bylo najednou trochu divne, kdyz jsem vypila kafe, ktere tyhle stavy zhorsuje, ale nejak jsem se hned zklidnila.. Taky si rikam, ze uz to snad nikdy neprijde, ale mivam obcas divne stavy uzkosti venku, kde je hodne lidi, treba v aule na prednasce se ki dost spatne dychalo a nemohla jsem se poradne soustredit na vyklad..Vim ze u me je to fakt psychickeho razu, tak to chce sledovat, casto se mi tohle stavalo, kdyz jsem byla absolutne vycerpana, nevyspala a nebo po nejake akci, kde se hodne pilo..Tak se snazim vic odpicivat, ale moc to neumim.

hodnocení

1x

Jako ataka to vypada, presto to chce udelat vysetreni kardiologa, neurologa, pak je jasno. Priznaky jsou ve vsech pripadech podobne. Cloveka to vystresuje a casem uz predpoklada v jakych situacich se ataka objevi, kazdy to ma jinak. Nekdo ve fronte, v aute v kolone, v mhd, nekdo napak doma, kdyz je sam a uvedomuje si, ze by mu nikdo nepomohl, ale vetsinou se doma citi lide v bezpeci. Pomaha nejenom horcik, ale i ruzne zdarma prodavane bylinky a doplnky. Napriklad kozlik lekarsky, sedatif PC, Bachovy rescue krizove kapky. Vyzkousejte, vse funguje, ale AD to nenahradi. Kouknete taky na panickaporucha.cz

hodnocení

0x
Možná byste měl zajít za psychiatrem, obávám se, že v tomto případě vám konzumace hořčíku bude k ničemu.

myska*
hodnocení

0x

Pokud nemáte problémy s tlakem (lehnutí - jiná poloha; víc lidí - vydýchaný vzduch), tak by to mohly být i záchvaty paniky.

Já bych si zašla za praktikem na testy a pokud by nic nenašel, tak bych zkusila psychologa.

struhadlo
hodnocení

No mám ji asi 3 měsíce a přes dvěma měsíci jsem šel na krev a na moc a měřili mi tlak kvůli operaci pre operační vyšetření kvůli zlomené ruce. Krev a moc v pohodě tlak jsem měl 150/90 ale kvůli stresu pak mně posadili na chodbu a tam jsem se uklidnil a měl jsem 125/70
myska*

Takže se vám tlak mění dost rapidně. 150 je hodně vysoko, i při stresu. A naopak 70 je dost nízko, to se části lidí už motá hlava. Zašla bych za praktikem. Změří vás pečlivěji a může vás doporučit i na takovéto nošení měřiče tlaku po celý den, to by mělo všechny výkyvy zachytit.

Já mám problémy s nízkým tlakem a zjistila jsem, že mi na to pomáhá pravidelný pohyb (procházky, plavání), ale to je jen moje zkušenost.

struhadlo
hodnocení

Vždycky jsem míval těch 120/70 a taky se mi motala hlava. Mák to od te doby co jsem spadl na kole tyhle stavy a měla by to být ataka z toho pádu. Po pádu mi dávali něco jako holter na hodinu a v pohodě. Já vždycky když mi šli měřit tlak tak jsem se strašně vystresoval proto to stouplo. Ja bych řekl ze je to tou psychikou že všeho si dělám hlavu.
struhadlo
hodnocení

Pořád se pozoruji a mám furt z něčeho nervy i z každý blbosti

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]