Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam nahlásit falešné výplatní pásky?

Od: ann* odpovědí: 12 změna:
U zaměstnavatele se našly falešné výplatní pásky, celý štos, nicméně nevím, kam se s tím obrátit. Jestli na nějaký konkrétní úřad, či rovnou na policii? A jak se pojistit, aby se to nějak neututlalo? Znáte to, ředitelka někomu dá obálku...
Je to jen špička ledovce z toho, co se tam děje, už je potřeba, aby to na tu svini prasklo.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

8x

Pásky se našly? Samy? Já bych se přikláněl k tomu, abys vyhledal psychologa a prodiskutoval s ním své problémy. Tvoje máma je očividně ve školce spokojená, protože jinak by tam nepracovala. Myslím si, že strkáš nos do věcí, do kterých ti nic není a že chceš za každou cenu dostat mámu do problémů a o tu práci ji připravit.

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, pokud se ptáte tímto agresivním způsobem, tak by to také mohl být podvrh či "bouda" na zřejmě neoblíbenou paní ředitelku. Jaká je Vaše úloha v tomto problému? Co má být výsledkem (např. odvolání paní ředitelky nebo ji dostat "do tepláků")? Nejde jen o pomstu a nenávist? Jinak na policii se obrátit můžete (to může bezplatně každý), ale udělejte to čestně a hrdinsky i se svým jménem a adresou. Zdravím!

doplněno 04.10.18 18:23:

ann - a ti učitelé nejsou svéprávní? Proč tam otročí? No, jak jsem už psal, tak nechte vše prošetřit orgánem a také s ním spolupracujte při odhalování trestné činnosti paní ředitelky. O pomstu nejde (to vylučujete), tak jde "jen" o spravedlnost a nápravu stavu, což je sympatické. Snad ta soukromá škola potom neskončí.

ann*
hodnocení

Jedná se o soukromou školu, kde ředitelka beztrestně porušuje zákony, okrádá zaměstnance i studenty. Například učitelé mají úvazek 23 hodin místo 21, neplatí suply a přesčasy, nutí je zadarmo pracovat o víkendu, studenti musí povinně jezdit na lyžák na chatu ředitelčiny dcery a tak dále...
A vy tam nemáte sdružení rodičů? Jinak finanční úřad by to jistě zajímalo.

Ann, nechci Vás odrazovat jako ostatní, protože jestli se děje to, co popisujete, tak by to mělo být zastaveno. Ale souhlasím, že nejlépe těmi učiteli. Ale to možná jste, kdo ví.

Každopádně - pokud si myslíte, že najdete školu, která proplácí suply, přesčasy a práci o víkendu, tak hodně štěstí *kafe*

sebod*
hodnocení

2x

Při tom udávání si dej pozor na jednu věc. Aby totiž ty "falešné" výplatnice na Tebe nebyly jen tak narafičeny... To pak bude v chaloupce (pardon ve škole) teprve veselo *frajer*

liska5
hodnocení

1x

Já věřím, že podvádět se dá, když na to má dotyčný žaludek, umí to a jsou podmínky. Zažila jsem před lety jednu osobu z vedení školy, která si tytéž hodiny vykazovala, jako školní výuku a na druhém archu jako treninkové jednotky- k proplacení od TJ.

majsterjoe*
hodnocení

0x

A jak víte že jsou falešné? A kdo je vůbec našel v majetku firmy? Na podvodné jednání firmy se lze obrátit na policii ČR, státní úřad ispekce práce, živnostenský úřad, úřad práce, ministerstvo financí... záleží čeho by se podvod měl týkat a komu tím bylo ublíženo.

ann*
hodnocení

Škola je malá, všichni se tam znají a nikdo neslyšel o jediném z těch lidí na páskách. Je to podvrh, aby měla, že rozdělila státní finanční prostředky určené na platy pedagogů, zatímco si je hrabe pro sebe.

hodnocení

0x

@ann - ředitelka beztrestně porušuje zákony, okrádá zaměstnance i studenty...
... a zatím se nenašel nikdo z okrádaných, kdo by se bránil, tak musíte vzít spravedlnost do svých rukou. Chvályhodné.

S případnými následky vašeho jednání jste zajisté srozuměn/a? Mám na mysli to, že vaše zbožné přání "aby to na tu svini prasklo" může způsobit problémy mnohým dalším, kteří s tím nemají nic společného.

iz*
hodnocení

0x

Mně se to nezdá pravděpodobné.

K »falešným výplatním páskám« by asi existovaly i »falešné pracovní smlouvy«, ale školy mohou zaměstnávat jenom tolik zaměstnanců, kolik odpovídá počtu žáků.

Hospodaření i účetnictví škol podléhá různým kontrolám, není moc pravděpodobné, že by kontrolní pracovníci na »falešné zaměstnance« nepřišli. Zažila jsem, že finanční záležitosti (včetně plateb školného) v soukromé škole velice důkladně kontrolovala i školní inspekce.

Chcete-li paní ředitelce "zavařit" (tak mi dotaz vyznívá), můžete se obrátit na FÚ, zdravotní pojišťovny, ČSSZ, inspektorát práce, ...

»Celý štos falešných výplatních pásek« v malé soukromé škole, která asi nebude mít vlastní mzdovou účetní? K tomu mne napadá, že tam mohla při pracovní schůzce externí účetní zapomenout pásky pro jinou firmu...

____

Žáci musí povinně jezdit na lyžařský výcvik na určité místo? Není to místo náhodou pro žáky i rodiče nejvýhodnější? Nevěřím tomu, že by žáci ani jejich rodiče neprotestovali.

rv*
hodnocení

0x
Pomstychtivost není hezká vlastnost. Stejně tak závist nebo vztek. Lepší je se orientovat na to krásné, co je v nás i okolo nás.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]