Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dostanu dopis od zaměstnavatele?

Od: dary* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

Chtěl bych se vás zeptat, jestli můžu dostat dopis od zaměstnavatele, když jsem řekl kolegyni že je líná jak svině?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, děkovný asi ne a vytýkací možná - když si bude kolegyně stěžovat a doloží to třeba i svědecky. I dobře míněná kritika má své meze a některé pravdy je lepší neříkat nahlas. Zdravím!

doplněno 04.10.18 15:50:

dary - ptáte se jako řadový zaměstnanec nebo jako vedoucí pracovník?

hodnocení

2x

@dary - No jo, někdy se říkat pravdu nevyplácí.

Ono taky záleží na způsobu, jakým tu pravdu vyslovíte. Někoho urazit a případnému "trestu" za urážku pak říkat "pronásledování za pravdu" rovněž není zrovna košer.

hodnocení

1x

Dopis jistě dostat můžete..nejen od zaměstnavatele, ale třeba i od manžela té kolegyně...a nejen dopis, také třeba přes hu**.

Teď ovšem neřeším, jestli ona kolegyně opravdu líná svině je, nebo není:)

hodnocení

0x

Můžete a nemusíte. Záleží jak se k tomu postaví, zda jste na listině a je to jen záminka, pak se hodí.

Kolega řekl personální ředitelce, že je kráva před širokým okolím. Vytýkací dopis dostal.

Na úrovni kolegů v soukromí si nemyslím, že byste se měl bát. Pokud jste takto častoval nadřízenou pak pravděpodobně ano.

fram
hodnocení

0x

Zajímavé je, že vytýkací dopisy velmi často iniciuje nějaká baba, v tomto případě ta paní l.s.. To nějak šplhá, nebo něco? Že si to s vámi nevyříkala hned, že se to neříká? Jak se šéf zapojí do mektů, má podřízený veleproblém. Mohu potvrdit.

hodnocení

0x

Od zaměstnavatele nejspíš ne - aspoň ne za pronesený výrok. Ovšem má-li ona paní svědky, můžte dostat "dopis" třeba z úřadu nebo od soudu.

iz*
hodnocení

0x

To je otázka pro Vašeho zaměstnavatele.

(Nejen) Upozornění na možnost výpovědi ("dopis") obdržet můžete. Bude záležet na tom, s čím a na koho se dotyčná kolegyně obrátí.

dary*
hodnocení

No jo, někdy se říkat pravdu nevyplácí. Tak uvidim jak to zítra dopadne.

jds
hodnocení

0x

Takže není problém to, že je to líná svině a všichni se podílí na její práci a ona se podílí jen na výplatě, ale když ji na to někdo upozorní. Takovou jsem taky v práci viděla, pak jsem odešla, nechtěla jsem na ni dělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]