Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Clenstvi v s.r.o

Od: jankrepel odpovědí: 6 změna:

Dobry den,

Mam takovy dotaz. Co muže vest kamarada, ktery ma rozjety podnikani na zivnost, ma kontakty, zkusenosti, vyrobni prostredky, now-how ve stavební činnosti, aby prizval k zalozeni s.r.o. 60:40 svyho kamarada, ktery v podstatě umi jen pracovat. Muže v tom byt právně nejaky zjistny umyls?

Děkuji za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

2x

Třeba proto, že podnikání ve dvou v S.R.Očku je výhodnější než podnikat jako fyzická osoba a zaměstnávat kamaráda. No a jako živnostník ručí celým svým majetkem. To v S.R.O. není.

hodnocení

0x

Co takhle se zeptat toho kamaráda? Jen on totiž ví, co jej k tomu vede a proč a na čem se s budoucím společníkem domluvil.

iz*
hodnocení

0x

Zjistný úmysl? Od slovesa zjistit/zjišťovat? To by přece bylo jednodušší se na to, co chce zjistit, kamaráda zeptat přímo.

Myslíte, že by kamarád, "který v podstatě umí jen pracovat" nemohl být vhodným společníkem?

hodnocení

0x

Tohle je naprosto běžná situace - jeden společník je obchodně zdatný, druhý má na starosti výrobu.

jjirka
hodnocení

0x

Já mám jinou zkušenost.Byl jsem v s.r.o. kde nás bylo 7 společníků,každý měl stejný hlas-neskutečný bordel,těžko se něco domlouvalo a ti,kteří do toho dali nejméně(finančně) chtěli nejvíce teď,rychle.Potom jiné s.r.o.,tři lidi,podobná situace,potom 2 lidi-prostě nejlepší je být sám, rozhodovat a také sám nést následky svých rozhodnutí někdy+,někdy -.Ve zkratce jeden je málo,2 jsou moc.Vzhledem k tomu,že asi jde o řemeslnou činnost,vidím v tom určitý kalkul.

jankrepel
hodnocení

0x
Dobrý den, děkuju za odpovědi, zvlášť za tu poslední. Právě mi přijde divný proč člověk který může v klidu podnikat sám, a je vidět že mu to půjde nabízí spolupráci někomu kdo není tak schopný jen se vyzná v té řemeslné práci a trochu ho do toho členství i tlačí. Kapitál není zrovna malý a poměr je 60:40. Jakou výhodu z toho může mít? Přece se dobrovolně nebude dělit o zisk. To je blbost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]