Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezaplatili mi práci

Od: gic odpovědí: 16 změna:
Dobrý den, byl jsem v nové práci a jen na jednu směnu. Měl bych dostat asi 600 korun, ale nechcou mi to dát, že prý to použijí na lékařskou prohlídku, na které jsem ani nebyl. Podepisoval jsem srážky ze mzdy, kde je, že ... (Fotka)
Jsem v právu? Šlo by to u soudu i bez advokáta?

Nezaplatili mi práci

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vyzvěte (písemně a s dodejkou, kopii si nechte) zaměstnavatele k úhradě nezaplacené mzdy s tím, že pokud do 14 dnů od převzetí výzvy nebude dlužná částka uhrazena nebo neobdržíte jeho písemné vysvětlení, proč zaplacena nebude, budete postupovat soudní cestou.

To, že vám "něco řekli" jako důkaz nepostačuje.

Otázka, je zda má důkaz, že v té firmě pracoval. Ale soudit se kvůli 600kč? Jste normální? *zed*

Otázka, je zda má důkaz, že v té firmě pracoval. Ale soudit se kvůli 600kč (které se ještě beztak musí zdanit)? Jste normální? *zed*

asd1

Naopak normální je. Nechat si na hlavu za normální nepovažuju.. Zdravotní prohlídka se nekonala tak jí nemůžou strhnout. A pokud byla zfalšovaná tak tim spíš to fabrika radši zaplatí než aby se do toho začalo vrtat...

Souhlas s Jedubaba - prokazatelně vyzvat k zaplacení.

mes
hodnocení

0x

Lékařská prohlídka se zaměstnanci proplácí až po 3 měsících odpracované doby. Jestliže jste by jenom na jedné směně, nemáte nárok na proplacení LP. Navíc jste jí ani nepodstoupil.

majsterjoe*

Což ale není pravda.

gic
hodnocení

No právě, že jsem tam ani nebyl :O Nedostal jsem ani termín. A zaměstnavatel mi do telefonu řekl, že to tam má... kecy... Že ať za ním přijedu... Telefonát mám nahraný a že jsem byl v práci by mi snad potvrdili spolupracovníci, mám tam i kamaráda, který tam byl semnou na směně.
Tak teda zkusím poslat tu výzvu k zaplacení.. děkuji za rady

matesj
hodnocení

0x
Agentura při nástupu do práce sepsala nějaké pojištění(viz.foto) asi na 1 rok...tedy co jste si vydělal za jeden den,to vám bude strženo...jistě to uvidíte i na pásce...ješte,aby jste něco nedoplácel...

Chtělo by to líp číst. Píšou, že mu strhnou 642/12, tj. 53,50 Kč a ne 600 Kč.

matesj
Pokuď sepsali nějaké pojištění na dobu určitou,jistě jim pojišťovna zbytek nevrátí...rádi si to strhnou celé z první výplaty...a ještě můžou dát k uhradě třeba montérky a boty...které použité už nebude nikdo nosit.

*zed* to nemá cenu.

matesj
Sorry,to opravdu nemá cenu...asi jste nevyzkoušel nikdy více zaměstnání...sorry,ale jeden den nastoupit a druhý den skončit,to už nějaký vážný důvod být musí...jen ta lítačka s papírama za to určitě nestojí!
Jinak,by bylo dobré vědět,z jakého důvodu skončil zaměstnání po jednom dni...sám nebo byl vyhozen ve zkušební době nebo pro porušení pacovních předpisů,výrobou zmetků nebo něco jiného...

majsterjoe*

To je snad úplně jedno proč skončil. Zákon mu to dovoluje. Stejně tak naopak.

gic
hodnocení

Skončil jsem sám, nebyl jsem spokojen. Prohřešil jsem se tím, že druhý den jsem nedal nikomu vědět, že nepřijdu.
asd1

Tak to taky můžou vymáhat náhradu škody za to nepřijití... Takovým bych se taky snažil dát co nejmíň, neříct že končim a nepřijít udělá jen píííp..

hodnocení

0x

@gic - Prohřešil jsem se tím, že druhý den jsem nedal nikomu vědět, že nepřijdu.
Bývá dobrým zvykem podobně záležitosti oznamovat - tím, že jste se na to vykašlal, se vám dost zhoršila vyjednávací pozice, protože jste podepsal souhlas se srážkou ze mzdy za způsobenou škodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]