Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ve spolek.Před týdnem přesně jsem vyhledala lékaře,jelikož jsem měla velké bolesti v oblasti ledvin,vpravo.zlobila jsem se trochu a to v duchu na lékaře,že mi řekl,že je to svalové.Moc jsem tomu nevěřila,protože kdyby mě bolel sval,bych s takovou prkotinou nešla.Teprve za 3 dny,se mi udělaly na boku asi 7 pupínků a v tom místě to ukrutně ztuhlo a bolelo.byla jsem si téměř jistá o co asi půjde a vydala se tedy po týdnu od návštěvy k lékaři.Ano,potvrdil mi dg. a napsal Herpesin na 5 dní.Beru po 4 hod 4stovku s noční přestávkou. Zajímalo by mně,jestli tohle může na léčbu stačit?Budu jako za 5 dní zdravá,zastaví se to?je mi jasné,že dokud se asi nevyhojí pupence,tak můžu někoho i tak nakazit,pokud by se přímo dotkl?Nebo už za těch 5 dní se nikomu nemůže nic stát?Já se nestihla uplně poptat a vyšetřoval mne lékař který měl službu za naší mudr,která má dovču..Ještě by mne zajímalo prosím vás,jak dlouho vám trvalo vyhojení vyrážky na povrchu?Fakt mám jen pár pupenců a už by se neměly tvořit,říkal..na netu jsem četla,že u někoho trvá 4 měsíce.je to možné?to asi v horším stádiu,mně na to přišli zavčasu..děkuji z zkušenosti
brala sem antivirotika 7 dnů a mazala pudrem, po dobrání sem šla na kontrolu jestli bude potřeba napsat další ale už nebylo třeba opar byl suchý, pak už jsem jen počkala na úplné zahojení takže celkem tak 14dní od prvních příznaků do úplného vyléčení.
Taallo děkuji.Prosím vás také Herpesin?Mně vychází tablety na 5 dní.Jinak to je fajnže to netrvá tak dlouho do vyléčení..
Kdysi ho měla dcera, bylo jí asi 12 - 13 let, taky jsem to hned poznala. Tenkrát dostala jenom tekutý pudr a držela jsem ji v klidu a v teple! Myslím, že do týdne byla vyrážka pryč. Nikdo další (ani jeden ze synů ani já) se nenakazil.
Chce to klid!
Dobrý den Aknelko,to se opravdu velmi podivuji,že jen pudr.A nešlo o neštovice?Nechci pochybovat co píšete,to né,ale jestli doktor vzdělil oč opravdu jde..Neštovice má stejný vir jako opar.
Také mi to bylo divné, ale u lékařky jsem s dcerou byla . Už jednou ještě víc dávno opar měla moje prateta, ale ta ho měla na hlavě (v obličeji i ve vlasech), a dostala na to také ten pudr. Možná to míň svědilo, na bolest to jistě nepomohlo (spíš bych řekla takový placebo - efekt ).
Pravda je, že dceři je už 30 let, je to docela dlouho. Měla ho ukázkový, fakt kolem pasu - na jedné polovině. A doktorka zdůraznila to teplo, do školy nešla a zůstala ležet.
Pochopitelně dostávala zvýšený přísun ovoce atd. jako nemocná, ale léky neměla žádné.
Mně píchli B12 a poslali domů s nějakýma kapkama proti bolesti. Koupila jsem si drahé a dobré kapky Vironal na vnitřní užívání, cpala se česnekem, brala B komplex a jinak mazala tekutým pudrem. Ještě, než se prokázalo, že to je pásový opar, myslela jsem si, že mi nějaký hmyz zalétl na kole pod triko a že jsem poštípaná. V tu dobu jsem v plavkách nosila v náručí svá dvě malá vnoučátka. Nikdo nic ode mne nechytl. Ono to prý zas tak přenosné není. To mi řekla sestřička, která v životě ošetřovala desítky pásáků. Jinak to trvalo asi dva týdny.
U opraru je možné téměř všechno.
Ale je to virové onemocnění a s tím si musí tělo poradit samo.
Já trpím na opar na rtu nebo v nose. Hojení trvá většinou 1 až 2 týdny, ale hodně to záleží jak moc se poaru "věnuji".
Pokud ho natírám mastí a nic více, tak se hojí rychleji. Pokud se neovládám a opar rozškrabu nebo strhnu strup, pak si ho můžu přenést i jinam a hojení může trvat klidně i měsíc.
Já jako pravecni oparu beru vitamín - riboflavin.
Barbakan, ono je to ale opravdu velmi blízké. Je to virové onemocnění a je to opar. A tyhle nemoci jsou takové zákeřné. Nemusí se dít několik let nic a pak se to probudí a objevuje v krátkých intervalech a pak to zase usne a nic. Ale nikdy se toho už člověk nezbaví. Mému synovi se to dělá na nose. Vůbec neví jak k tomu přišel. Poprvé se mu to ale objevilo krátce poté, co byli s kamarády někde v klavárně a z blbosti tam pili hořící vodku, nebo co to bylo. A jemu to prý stříklo na nos a opařilo ho to, nebo co. Tak tomu nevěnoval pozornost a čekal, až se to zahojí. To se stalo, ale pak se mu to po několika měsích objevilo na tom samém místě znova a už je to tak pořád. Stačí nějaké oslabení imunity a má na nose puchýř. A bolí to a trvá asi týden, než se to zahojí.
Mně ho vyvolala jízda na kole na Ještěd v šíleném hicu. Taky se často se uvádí, že ho vyprovokuje námaha a dlouhý pobyt na prudkém slunci.. Taky se ptají, jestli jste nepřišel do styku s neštovicemi.
Ano půl roku jsem prožívala pracovní šílenství a stres,neměla čas na pořádné jídlo,pak chladno a bylo to.Jsem si toho vědoma..
U mne to začalo po jiné nemoci kdy jsem měsíc strávila v nemocnici a měla naprosto rozvrácenou imunitu. Pásový opar je stejný vir co způsobuje plané neštovice. Po prodělaných neštovicích zůstává v těle a čeká na vhodnou příležitost kdy bude imunita oslabená, probudit se a zaůtočit. U někoho se třeba neprobudí nikdy. Výhoda je že pokud si to odbudete tak už máte pokoj až do smrti. Jak ho jendou překonáte po druhé už ho nedostanete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.