Nejste přihlášen/a.
Zanedlouho se dožije moje mamka 90 let. Poraďte prosím co jí koupit jako dárek. Je velmi čilá, sama si vaří, zvládá i menší úklid. Hodně čte, luští křížovky, ovládá MT. Všechno prakticky má. Potřebuji nějaký nápad. Třeba nás nějaká rada nakopne.Děkuji za radu a dobrý tip.
To je strašně těžké. Nevíme co přesně má ráda, nebo co doma vlastní. Ale tady bych se ani tímto směrem moc neřídil. Přeci jen, k čemu nějaký vzpomínkový dar. To spíše aby vyše maminka s váma zůstala na věky. Udělal bych pro ní velkou rodinnou oslavu, kde by se sešla rodina ale klidně i sousedi, kamarádi. No a jako vzpomínku bych si zaplatil profi fotorgafa a udělal rodinný portrét.
90 let je krásný věk a i já bych se ho chtěl dožít. Pokud budu zdráv.
My jsme právě babičce, co slavila 80, dávali pokázky ke kosmetičce a kadeřnici. K oběma chodí dost často (kosmetička 1x za měsíc, kadeřnice dokonce 1x za týden), takže jsme jí předplatili půl roku. Je to něco, co určitě využije a potěšilo to.
V tomto věku bych se bála dávat nějakou velkou novinku, aby to použila. Ale zážitky jsou vždy dobré, například divadlo nebo výlet na zámek s celou rodinou...
Svojí mamince jsem k 90.narozeninám vyrobila album jejího života s komentáři. Na prvních stránkách byli předkové, pak její rodiče. Rodný domek, její pes. Byly tam i její školní fotky, jak chodila s tátou, hrála házenou.Pak ta svatební. Byly jsme tam i my děti, tak jak jsme rostly..Něco z dovolených, něco z práce, z plesu i ta hromadná z oslav jejích osmdesátin. A nejhezčí fotku z jejího mládí jsem dala do oválku na vrchní desky.
Manžel zase svoji maminku povozil po republice po jejích oblíbených městech, místech, kamarádkách. Zamluvili jsme hospodu a na oslavu přijeli všichni nejbližší- děti, sourozenci, vnuci, pravnoučata.
Je-li čiperná, asi také ráda poslouchá rádio. Má už digitál (DAB)? archiv.protisedi.cz/... Měla by s novou technologií víc možností poslechu. Různé pořady a hry se tam dobře naloví, i ty "retro"teď.
Vaše maminka už asi všechno, co potřebuje, má. Ale možná by jí udělalo radost nové, pohodlné křeslo, teplá deka na přikrytí při sezení u televize, velká a přitom lehká lupa pro lepší čtení a luštění křížovek, pouzdro na brýle, obrázek od vnučky, atd.
Ale jistě jí udělá radost dobrá kvalitní bonboniéra, nebo i dárkový koš s dobrotami, aby si mohla sama mlsat a také nabídnout návštěvám.
Ale největší radost má asi z návštěv a z popovídání. Její vyprávění a vzpomínky jsou pro vás i pro ní velmi cenné a maminka si tím sama při vyprávění připomene spoustu událostí, včetně podivuhodných podrobností, souvislostí a když budete vy, nebo vnoučata pozorně poslouchat, porozumíte i mnohému, co možná nevnímáte a maminka si připomene hezké události, na ty špatné se zapomíná. Milé posezení, které neobtěžuje a nezatěžuje potěší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.