Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je Rivotril na lék na spánek?

Od: nik* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, je tento lék na spánek? Podporuje rychlé usínání a lepší kvalitu a délku spánku bez častého probouzení?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Ne. Má zklidňující účinky sice, ale není to určený lék na spaní. A navíc je návykový. Viz:

Lék Rivotril spadá do skupiny tzv. dlouhodobě působících benzodiazepinů. Právě díky tomu je obvykle používán při léčbě panických poruch a epileptických záchvatů.

Působí přímo na centrální nervový systém. Uvolňuje svaly, předchází křečím a úzkostem a má zklidňující a tlumivé účinky.

muj-lekar.cz/...

iz*
hodnocení

2x

Nikdo Vám neporadí tady ani jinde, protože na rozdíl od Vašeho lékaře nikdo nezná Váš zdravotní stav.

Zdravotní problémy musíte řešit se svým lékařem, nikoliv v internetových "radírnách". Každý z nás je jiný, co pomohlo jednomu, nemusí druhému pomoci, může mu to dokonce uškodit.

nik*
hodnocení

A nikdy se teda na spánek nepoužíval? Předepsal mi ho praktický lékař. Jenže jsem chtěl na spaní a ne na epilepsii. Beru jednu tabletu denně a vůbec nepozoruji rozdíl oproti minulým dnům. Pořád se budím třeba po třech čtyrech hodinách a nejdelší spánek mívám tak kolem 6 hodin. Jenže pak bývám přes den unaven.

Můžete mi prosím doporučit nějaký a hlavně takový na který není vysoký doplatek? Jsem invalidní důchodce a nevládnu tolika pěnezi abych si mohl dovolit doplacet horentní sumy jen za léky.

hodnocení

0x

Nikdo vám nedoporučí skutečný lék - nanjevýš různé ty bylinkové preparáty a potravinové doplňky. Ty ale nemusejí mít na každého stejné účinky, takže ani tak nevíte, co udělají zrovna s vámi.

Jediné rozumné řešení je obrátit se na svého lékaře s tím, že to, co vám předepsal, subjektivně nezabírá. Někdy je třeba vyzkoušet různé možnosti.

nik*
hodnocení

Jasně, to nevadí, že mi nikdo nedoporučí leda se obrátit na jinou radírnu, tam mi třeba NĚKDO porádí to chci vědět. Takže zas tam budu muset jít? Měl jsem tam jít až za 3 měsíce. Navíc co ten lék beru pozoruji na sobě zvýšenou agresivitu a vše okolo mě neskutečně štve i prkotiny. Mnohdy mám takový vztek, že už jsem i blízko toho abych něco rozmlatil.

Si myslím, že mi to ten lékař napsal snad schválně nebo a teď budu trochu paranoidní, že mu někdo řekl ať mi to napíše aby se me nepřímo zbavil.

@nik - Takže zas tam budu muset jít?

Měl byste - a raději dřív, zvlášť když máte i jiné nehezké příznaky.

hodnocení

0x

Dávám ho psovi proti epilepsii a že by měl zklidňující účinky nebo navozoval spánek nepozoruji.

spanek
hodnocení

0x

Pořád se budím třeba po třech čtyrech hodinách a nejdelší spánek mívám tak kolem 6 hodin. Jenže pak bývám přes den unaven.
Necpěte se práškama. 4 - 6 hodin spánku vám stačí a když jste přes den unaven, tak si po obědě na hodinku zdříměte. Kde vidíte problém? Podle posledních výzkumů (říká má lékařka) u starších lidí se má spát maximálně 7 hodin denně. Ne více.

profesor
hodnocení

0x
Dlouhodobě čtu diskuze o problémech se spánkem a škodlivosti Rivotrilu a hypnotik.Ma zkušenost je taková,že 0,5 Rivotrilu a půlka stilnoxu mi vždy zajistí kvalitní spánek bez ranní únavy atd.Spousta psychiatrů varuje před závislosti atd,ale uvědomte si,že z každé vaší návštěvy oni žijou.Takze rozum do hrsti, užívejte s rozumem a přeji krásný spánek.

hodnocení

0x

Kolegyně bere Stilnox a je velmi spokojená.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]