Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Návrat k ex po letech

Od: pepa85 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

cca před třemi lety jsme se s přítelkyní rozešli. Už nám to ve vztahu neklapalo a hodně jsem toho pokazil já. Mám celkem výbúšnou povahu a když se mi něco nelibí, tak to řeknu pěkne od plic a v našem vztahu byla nevěra na obou stranách, ale oba jsme byli ještě mladší a asi ne tolik dospělí jako teď. Oba jsme ještě chodili do školy atd.. (Mě bude 24 a slečně je 25). Náš vztah se tenkrát začal hroutit na začátku prázdnin, kdy jsem kvůli změně plánu které jsme měli strašně vybouhl a převážně, protože se mi nelibílo, že se nám plány mení a trochu zavisí na její mamce. Dále to následovalo dovelou s mamkou a bratrem, kde trávila čas s jiným chlapcem (cca 4 dny než odjel) a na sex nedošlo jen, protože se opil a nemohl. Když jsem se to zjistil hrozně mě to zlomilo, ale pořád jsem s ní chtěl být, ale nevěděl jsem co dělat a nakonec i já podlvedl jí s dívkou, která o mě začala projevovat zájem a cca 2 mesíce jsem se s ní stýkal. Pak už nevím co jsme řešili jsem si uvědomil co vlastně mám a proč jsem s ní chtěl být po tom všem a známost ukončil. Jenže to bylo všechno ještě horší a hadali jsme se při každé možné příležitosti. Koncem února dalšího roku jsme se rozešli nebo spíš jsme se hrozně pohádali a já standartně vybouchl a hrozně jsme se pohádali. Cca měsíc na to se dozvěděla o mé aféře a moji snahu nějak náš vztah obnovit to úplně utnulo. Po pul roce jsme se začali vídat a vše bylo fajn, než si našla nového přítele.
My jsme zůstali přátelé a občas se sešli a pokecali a před nedávnem se s ní přítel rozešel a my se začali více vídat. Nejdřív jsem to bral nezávazně, že spolu prostě trávíme čas a nemusíme se sami nudit, ale asi 14 z5 se ve mě probudili staré city a ještě se k nim přidali nové, protože jsme oba za ty 3 roky prošli nějakým vývojem. Dlouho jsem přemýšlel co s tím a nakonec jsem jí o svých citech raději řekl, abych předešel zklamaní na své straně (mě se po našem rozchodu ve vztazích moc nedařilo a víceméně jsem ty 3 roky byl sám) a taky aby se neopakovala situace, když si někoho našla a já čekal, že budeme o5 spolu. Bohužel z její strany to není stejné a je to úplný opak. Po delším rozhovoru kde by mohl být problém jsme se dostali k části, že už mě nechce protože by mi nemohla věřit, vadí jí moje výboušnost a to i když jsem na tom zapracoval a nenchám se jentak vyvést z míry a spíše se bojí, že by se mohlo opakovat všechno co se mezi náma stalo i když celý měsíc jsme prožili, jak kdyby jsme spolu nikdy dřív nechodili a náš vztah byl úplně nový.
No ve zkratce takové ty důvody proč mě už nechce byli:

- nemohla by mi veřit a má strach, že bych ji o5 podvedl

- moje výbušnost i když jsem teď vypěnil jen jednou

- pořád mě vnímá jako když mi bylo náct...

- a asi ten největší už jsme to spolu zkusili a nevyšlo to a nevidí důvod proč to zkoušet znova a taky, že jí občas nerespektuji a neberu ne jako ne.
Poslední měsíc byl mezi náma úplně úžasnej a chovali jsme se k sobě jako partneři a sama přiznala, že si se mnou rozumí víc než s bývalím přítelem a i čas strávený se lepší, protože si v hodně věcech rozumíme a máme si toho hodně co říct a co probírat, taky máme spoustu společných zájmů atd...
Mě by zajímalo jestli je nějaká šance tohle změnit? Sama uznala, že jsem se ve spoustě věcech změnil k lepšímu, ale tohle mezi námi prostě je a vníma to víc než všechno to dobrý co mezi nami bylo. Já nechci její rozhonutí nerespektovat, ale po třech letech a několika známostech jsem nepotkal holku, která by byla jako ona a měli jsme toho tolik společného, ale taky byli v hodně věcech rozdilní a i to nám dává spousty témat k diskuzi a zároveň si byl jistej, že tohle je osoba pro kterou bych udělal první poslední, aby byla štastná a napořád se mnou. Kdyby mezi námi nebyla tahle minulost asi by to bylo snažší, ale jen bez boje se vzdát nechci a vlastně ani nemůžu nemám to v povaze se vzávat.
Díky za váš názor a případné rady, já sám nevím co dělat a doufám, že mi tady starší a zkušenější se vztahy pomohou.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

2x

Važ si dobrého přátelství se svou bývalou přítelkyní, protože to může vydržet déle, než váš vztah. A pokud prostě slečna nechce, tak nechce. Budeš šťastný i s jinou, věř tomu.

hodnocení

1x

Důležité je vyjádření slečny "nevidí důvod proč to zkoušet znova". Ona je ta, která má, na rozdíl od vás, ze vztahu špatnou zkušenost - tak proč by si ho měla chtít zopakovat? Zvlášť když vám ještě navrch nevěří.

hodnocení

0x

Dobrý den. Vy chcete bojovat, ale ona s Vámi vztah již nechce. Respektujte to a nesnažte se obnovit vztah s někým kdo o to evidentně nestojí. Odradíte jí úplně a nebude ani to kamarádství mezi vámi fungovat. Prostě k sobě nepatříte, ona chce jiného partnera k sobě. Smiřte se s tím a nevnucujte se jí. To se v životě stává, najděte si vhodnější partnerku k sobě. Takovou, které bude vyhovovat to jaký jste, se vším všudy.

janm*
hodnocení

0x

Hezký den

Vidím to asi takto, zkrátka vás ve skutečnosti "nemiluje," pokud by tomu tak totiž bylo, nic by nebylo překážkou a to je i důvod proč jdou ženy/muži do "problematických vztahů" s "problematickými osobami," zkrátka mají je rádi tudíž jsou schopni odpustit téměř vše i hodně špatné věci, pokud ale ten jeden toho druhého ve skutečnosti nemá rád, pak mu neodpustí vůbec nic, aneb cokoliv je důvodem k rozchodu...Existuje takový výrok teď si nevzpomenu autora či původ : "Žena odpustí muži v podstatě vše, vyjma toho aby ji nemiloval" ,. a toto opravdu platí...Tím nechci říct, že by jste se měl chovat např. jako hulvát a nepracovat na sobě to ne, ale i když na sobě pracovat budete a pracujete což je jedině dobře a asi jediná i možná cesta jak lépe žít, přesto to nic nezmění pokud vás opravdu nemiluje, můžete o ni zkusit bojovat zkuste to, ale pokud je to tak jak píšu tak asi nemáte šanci..."má oči jen pro vás, nebo nemá" toť jediná důležitá otázka, pravda bolí ale co s tím naděláte...

janm*

A ještě něco, jak tu už na poradně někdo psal : "Nejlepší na zaniklý rozpadlý vztah je další vztah"...není sice dobré dokud nejsou věci ještě úplně vyjasněné tzn,. po zániku vztahu "lézt hned do druhého" ale skutečností je, že ten kdo zůstane z dvojice sám na tom bude vždy ze začátku daleko hůř než ten kdo někoho již má, takže pokud to člověk "nemůže ustát" (záleží jak kdo je citlivý) pak je to lepší než kdyby měl udělat nějakou hloupost, anebo se aspoň obklopit dobrými přáteli kteří jsou ochotni naslouchat, tak se také dají překonat "krize" které zákonitě přicházejí zejména u těch citlivějších...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]